Με κινητοποίηση απάντησαν στην αστυνομική εισβολή

Tweet

ΜΑΘΗΤΕΣ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑ Καταγγελία του Νομαρχιακού Συμβουλίου Καστοριάς της ΚΝΕ

Με αποχή από τα μαθήματα και μαζική - μαχητική πορεία προς το κτίριο της αντιπεριφέρειας Καστοριάς, οι μαθητές του 1ου, 2ου, 3ου ΓΕΛ και

του ΕΠΑΛ Καστοριάς έδωσαν αγωνιστική απάντηση στην προσπάθεια της κυβέρνησης να τους τρομοκρατήσει στέλνοντας την αστυνομία στα σχολειά τους.

Οι μαθητές των τριών ΓΕΛ που στεγάζονται σε ένα σχολικό συγκρότημα, και οι μαθητές του ΕΠΑΛ, τη Δευτέρα προχώρησαν σε κατάληψη, απαιτώντας να μην περάσει το νομοσχέδιο για το «νέο Λύκειο», να μην προχωρήσουν οι απολύσεις - διαθεσιμότητες εκπαιδευτικών, οι καταργήσεις ειδικοτήτων καθώς και φθηνό πετρέλαιο για όλο το λαό. Οπως καταγγέλλουν οι μαθητές, το βράδυ, άνδρες της ΟΠΚΕ μπήκαν στο σχολικό συγκρότημα των τριών ΓΕΛ και πραγματοποίησαν σωματικούς ελέγχους σε μαθητές, με το πρόσχημα ότι ψάχνουν να βρουν ναρκωτικά και απειλούσαν τους μαθητές. Με το κλίμα τρομοκρατίας που δημιούργησαν, ανάγκασαν τους μαθητές να φύγουν από το σχολείο και να λήξουν την κατάληψη.

Η χτεσινή εισβολή ήρθε σε συνέχεια της προκλητικής παρουσίας της αστυνομίας με περιπολικό μέσα στην αυλή του 1ου ΓΕΛ την περασμένη Πέμπτη και την αδικαιολόγητη παρουσία αστυνομικών δυνάμεών κάθε πρωί απέναντι από τα σχολεία.

Οι μαθητές, με τη μαζική και μαχητική χτεσινή κινητοποίησή τους απάντησαν στην κρατική καταστολή και κάλεσαν γονείς και εκπαιδευτικούς να σταθούν στο πλευρό τους.

Τη νέα επιχείρηση τρομοκράτησης των μαθητών καταγγέλλει το Νομαρχιακό Συμβούλιο Καστοριάς της ΚΝΕ. Σε ανακοίνωσή του σημειώνει μεταξύ άλλων:

«Την ώρα που η επίθεση ενάντια στο λαό δυναμώνει, η κυβέρνηση προσπαθεί να τρομοκρατήσει όποιο νέο τολμά έστω και να σκεφτεί να σηκώσει το κεφάλι. Από ό,τι φαίνεται οι δυνάμεις της Αστυνομίας συνεχίζουν με απαράμιλλο ζήλο να υλοποιούν το δόγμα "Νόμος και Τάξη".

Καταγγέλλουμε αυτές τις απαράδεκτες τακτικές εναντίον των λαϊκών αγώνων. Καλούμε το λαό να καταδικάσει την καταστολή του μαθητικού, του εργατικού - λαϊκού κινήματος. Να περιφρουρήσει με κάθε τρόπο τα συνδικαλιστικά, τα δημοκρατικά δικαιώματα του λαού.

Καλούμε τους μαθητές να συνεχίσουν τον αγώνα τους πιο εντατικά και μαζικά, με συμμετοχή όλων στις αποφάσεις, με εναλλαγή των μορφών πάλης και περιφρούρηση του αγώνα τους. Να κλιμακώσουν την οργάνωση της πάλης και να συντονιστούν με κοινό αγώνα γονείς, εκπαιδευτικοί και μαθητές».

rizospastis.gr

Tags: κινητοποιήσεις Tweet Share on

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα