Μαζική μοτοπορεία πραγματοποίησαν οι ντελιβεράδες στο κέντρο της Αθήνας

Μαζική ήτταν η προσέλευση στη μοτοπορεία που οργάνωσαν οι εργαζόμενοι στον τομέα της διανομής στο κέντρο της Αθήνας, στα πλαίσια της 24ωρης απεργίας που προκυρήχθηκε για σήμερα.

Πάνω από 500 μηχανάκια πραγματοποίησαν μοτοπορεία και αντιπροσωπεία των διανομέων συναντήθηκε με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Εργασίας, προκειμένου να κατατεθούν τα αιτήματά τους. Μετά το πέρας της συνάντησης, ορίστηκε νέο ραντεβού για τις 11 Ιουνίου.

Οι διαδηλωτές κατέληξαν έξω από τη Βουλή, άναψαν καπνογόνα, χωρίς ωστόσο να δημιουργηθεί ένταση στην περιοχή. Στη συνέχεια αποχώρησαν, κατευθυνόμενοι προς το Πεδίον του Άρεως.

Οι εργαζόμενοι πάνω σε μηχανάκια διεκδικούν:

– Εταιρικά μηχανάκια: Μέχρι στιγμής οι εργοδότες είναι απαλλαγμένοι από την υποχρέωση να παρέχουν εταιρικά δίκυκλα στους εργαζόμενους. Οι διανομείς χρησιμοποιούν τα δικά τους μηχανάκια και επωμίζονται οι ίδιοι τα έξοδα συντήρησης, ασφάλισης και βενζίνης.

– Μέσα ατομικής προστασίας: Οι περισσότερες εταιρείες δεν παρέχουν πλήρη εξοπλισμό ατομικής προστασίας. Οι διανομείς διεκδικούν κράνος, φουλάρι λαιμού, μπουφάν-γάντια-παντελόνι-μπότες μηχανής, εξωσκελετό, αδιάβροχο/αντιανεμικό και ανακλαστήρες.

– Ένσημα βαρέα και ανθυγιεινά: Παρά την επικινδυνότητα του, το επάγγελμα των διανομέων δεν είναι ακόμα ενταγμένο στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα. Οι διανομείς εργάζονται κανονικά, ανεξάρτητα από τις καιρικές συνθήκες.

– Ενιαία ειδικότητα με τον τίτλο «Οδηγός δικύκλου-Μεταφορέας» και Συλλογική σύμβαση εργασίας

ντελιβεράςμοτοπορεία24ωρη απεργίαμηχανάκια
Keywords
Τυχαία Θέματα