Μαθήματα μέσω skype επειδή δεν πήραν ακόμη καθηγητές

Tweet Κατηγορία: Ανακοινώσεις

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΝΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Κάθε πέρσι και καλύτερα ή κάθε φέτος και χειρότερα; Δεν είναι εύκολη η απάντηση. Όλοι θυμόμαστε την προηγούμενη σχολική χρονιά με την παρωδία που εκτυλίχθηκε σχετικά με τα βιβλία. Οι μαθητές αντί για βιβλία είχαν cd και αν ήταν τυχεροί, μπορεί να έπαιρναν και φωτοτυπίες. Φέτος τα βιβλία ήρθαν στην ώρα τους, αλλά δεν ήρθαν οι καθηγητές. Του χρόνου μπορεί να λείπουν και τα δύο. Μήπως δεν πρέπει να ’μαστε αχάριστοι και να τα θέλουμε όλα

δικά μας;

Τέλη Οκτωβρίου και στα νησιά της Δωδεκανήσου υπάρχουν ακόμα ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό. Αυτό που θα φαινόταν τραγικό, συμβαίνει στη χώρα του μνημονίου. Τα πανελλήνια μαθήματα δεν έχουν ξεκινήσει σε πολλά σχολεία του νομού. Πότε θα διοριστούν οι καθηγητές και πότε θα προλάβουν οι μαθητές να ολοκληρώσουν την ύλη, να την αφομοιώσουν και ν’ ανταποκριθούν στις απαιτήσεις των εξετάσεων;

Οι λύσεις που προτείνονται μοιάζουν με επιστημονική φαντασία. Μαθήματα εξ’ αποστάσεως! Αυτός είναι ο παιδαγωγικός χαρακτήρας του «νέου σχολείου». Οι μαθητές θα είναι παθητικοί δέκτες μπορστά σ’ ένα κουτί ηλεκτρονικού υπολογιστή. Αυτή είναι η νέα ομαδοσυνεργατική μέθοδος, όπου όλοι οι μαθητές θα προσπαθούν μπροστά σ’ έναν παλιό (τις περισσότερες φορές) υπολογιστή του σχολείου, να συνδεθούν μέσω «skype» μ’ έναν καθηγητή ή στο μέλλον και μ’ ένα ρομπότ.

Τι θα κάνουμε λοιπόν; Θα σκύψουμε το κεφάλι και θα πούμε «ευχαριστώ» για τα ψίχουλα που μας δίνουν ή θα διεκδικήσουμε αυτά που μας ανήκουν; Δεν υπάρχει παιδεία με μαθήματα εξ’ αποστάσεως, με συγχωνεύσεις τμημάτων, με καταργήσεις σχολείων. Δε θα γίνουμε συνένοχοι, δεν τα φάγαμε μαζί, έχουμε όνειρα και θα παλέψουμε για να τα κάνουμε πραγματικότητα.

Ζητάμε να διοριστούν άμεσα καθηγητές σε όλα τα νησιά της Δωδεκανήσου. Να μη γίνουν συγχωνεύσεις – καταργήσεις τμημάτων και σχολείων.

 

Β΄ ΕΛΜΕ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ

 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος

Κριαράς Στέλιος

Ο Γραμματέας

Κοκκόλης Λεωνίδας

 

 

Πίνακες κενών ανά περιοχή και ανά σχολείο

 

Διευκρινίζουμε ότι τα  κενά καταχωρήθηκαν πριν τις προσλήψεις των αναπληρωτών (26/10/2012)

 

Β΄ Δωδεκανήσου

 

ΕΠΑΛ Κω: 27 ώρες νοσηλευτικής (οι 21 θα καλυφθούν μετά απο 2 μήνες που επιστρέφει αδειούχος εκπαιδευτικός)

1ο ΓΕΛ Κω: 6  ώρες πληροφορικής (συνδιδασκαλία στο μάθημα επιλογής στην Γ΄ τάξη)

1ο  Γυμνάσιο Κω:1 καθηγητής γερμανικών , 1 οικιακής οικονομίας

Γυμνάσιο - Λύκειο Ζηπαρίου:12 ώρες μαθηματικών

Γυμνάσιο Αντιμάχειας: 12 ώρες θεολόγου, 1 καθηγητής αγγλικών

Γυμνάσιο Κεφάλου: 6 ώρες τεχνο

Keywords
Τυχαία Θέματα