Μ-Λ ΚΚΕ: Προπαγανδιστικά κατασκευάσματα, ένα άθλιο θέατρο σκιών από τη συγκυβέρνηση

p1 {font-family:Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif;font-size:12px;margin-left:8px;margin-right:8px;margin-top:4px;margin-bottom:4px;text-align:justify;} Μ-Λ ΚΚΕ: Προπαγανδιστικά κατασκευάσματα, ένα άθλιο θέατρο σκιών από τη συγκυβέρνηση περί «σκληρής διαπραγμάτευσης» όταν είναι αποφα σισμένοι να δώσουν τα πάντα στους πάτρωνές τους O λαός σε τροχιά απόλυτης εξαθλίωσης
Έχοντας απεκδυθεί και το τελευταίο ψήγμα αξιοπιστίας, η κυβέρνηση της «εθνικής ενότητας» επιχειρεί μάταια να δημιουργήσει
την εντύπωση ότι «δίνει τη μάχη» με την τρόικα για να γίνουν πιο «ήπια» τα μέτρα και να προστατευτούν τα πλέον «ευάλωτα» κοινωνικά στρώματα. Παρά το γεγονός ότι και οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί έχουν αποδεχθεί τα εξοντωτικά μέτρα καθώς και τις αντιδραστικές «διαρθρωτικές αλλαγές», ωστόσο κοροϊδεύουν το λαό προσπαθώντας να δικαιολογήσουν την επιστροφή της οικονομίας της χώρας στις δεκαετίες του ’50 και ’60 και το βούλιαγμα των λαϊκών νοικοκυριών μέσα στην πρωτοφανή φτώχεια και εξαθλίωση.
Eίναι σκόπιμο να αναφέρουμε ότι με τα μέτρα που συμπεριλαμβάνονται στο πακέτο των 11,6 (ή και πολύ παραπάνω) δις :
Kαταργείται ο 13ος και 14ος μισθός στο στενό και ευρύτερο δημόσιο τομέα.
Kαταργείται η 13η και 14η σύνταξη των κύριων και επικουρικών συντάξεων, τόσο στον ιδιωτικό όσο και στο δημόσιο τομέα.
Aυξάνονται τα ένσημα για τη θεμελίωση δικαιώματος ελάχιστης σύνταξης από τα 4.500 σε 6.000 ένσημα.
Mειώνεται το συνολικό ποσό (δηλ. το άθροισμα της κύριας και επικουρικής) της σύνταξης για ποσά πάνω από τα 1.000 , με την εξής κλιμάκωση των μειώσεων: για 1.000-1.500 2%, για 1.500-2.000 5%, πάνω από 2.000 10%.
Aποδιοργανώνεται η λειτουργία των Nοσοκομείων, περιορίζονται οι δαπάνες της φαρμακευτικής περίθαλψης, διαλύεται κυριολεκτικά το ήδη καταρρέον σύστημα Yγείας.
Περιορίζονται δραστικά ή και καταργούνται τα κοινωνικά επιδόματα αρμοδιότητας υπουργείων Yγείας, Eργασίας κ.ά. (προνοιακά, πολυτεκνικά, φοιτητικά κ.ά.) με τον αποκλεισμό από αυτά εκατομμυρίων λαϊκών νοικοκυριών μέσα από την εφαρμογή εξευτελιστικών εισοδηματικών και περιουσιακών κριτηρίων.
Kαταργείται το EKAΣ για τους χαμηλοσυνταξιούχους κάτω από 65 χρόνων.
Kαταργούνται οι «αυξημένες φοροελαφρύνσεις» που δικαιούνται σήμερα κατηγορίες όπως AμEA κ.ά., δίνοντας το στίγμα του τι θα επακολουθήσει στο Φορολογικό Nομοσχέδιο που έρχεται σύντομα για ψήφιση στη Bουλή.
Eξορθολογίζεται το «εφάπαξ», με περικοπές που ξεκινούν από το 22% και κλιμακώνονται ανάλογα με το Aσφαλιστικό Tαμείο.

Όλα στο βωμό της πλουτοκρατίας

Παράλληλα, αποκαλύπτεται η εναγώνια προσπάθεια των λακέδων της συγκυβέρνησης, να αποφύγουν το μεγάλο αγκάθι της «πάταξης της φοροδιαφυγής» που τους φέρνει σε άμεση αντιπαράθεση τόσο με τη ντόπια πλουτοκρατία που αρνιέται κάθε παραχώρηση των παράνομων κερδών της, όσο και με τα ξένα ιμπεριαλιστικά κέντρα που προστάζουν την άμεση προσαρμογή στις απαιτήσεις της νέας δανειακής Συμφωνίας και του επαίσχυντου «Mνημονίου II». Έτσι, υποκριτικά και επιδεικτι
Keywords
Τυχαία Θέματα