Λιμός στο Νότιο Σουδάν αν δεν επέμβουν άμεσα

Tweet

Στο κόκκινο είναι το Νότιο Σουδάν εξαιτίας του λιμού που το απειλεί. Οι ομάδες βοήθειας που υπάρχουν στην περιοχή κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου λέγοντας ότι επελαύνει ο λιμός στο Νότιο Σουδάν και αν δεν έρθουν σύντομα μεγάλες ποσότητες τροφής τότε ο πληθυσμός θα λιμοκτονήσει.

Η περιοχή βρίσκεται σε εμπόλεμη κατάσταση ύστερα από τις κατηγορίες του πρωθυπουργού της χώρας για επιχείρηση πραξικοπήματος. Χιλιάδες άνθρωποι έχουν σκοτωθεί σε συγκρούεσις και περισσότεροι απο 1,3

εκατομμύρια άνθρωποι έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τις εστίες τους κατά την περίοδο σποράς. Με τον λαό του Νότιου Σουδάν να βρίσκει διέξοδο στην επιβίωση στη φιλανθρωπία ο λιμός έρχεται καλπάζοντας. Δείτε φωτογραφίες Σουδανών που βρίσκονται μακριά από τα σπίτια τους και περιμένουν την βοήθεια που θα ρίξουν τα αεροπλάνα για να μπορέσουν να φάνε.

Τα τέσσερα άτομα που βλέπετε πήραν βοήθεια από τις ρίψεις των αεροπλάνων, πρόκειται για μία οικογένεια με πέντε παιδιά που έζησε για μήνες μέσα στους θάμνους, κρυμμένη, και όταν μπόρεσε να γυρίσει στο σπίτι της ήταν καμμμένο και λεηλατημένο.

ΠΗΓΗ: nbcnews.com/

Tags: Νότιο ΣουδάνλιμόςΑφρική Tweet

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα