Λεηλασία και στα δάση - Ολο το νομοσχέδιο για δάση, οικοδομικούς συνεταιρισμούς και εγκαταλελειμμένους οικισμούς

Tweet

Τις πελατειακές σχέσεις, τους καταπατητές και τους κερδοσκόπους εξυπηρετεί το νομοσχέδιο για τα δάση. Με πρόσχημα την απλοποίηση των διαδικασιών, ανοίγει παράθυρο για την τακτοποίηση των οικοδομικών συνεταιρισμών που βρίσκονται σε δάση ή δασικές εκτάσεις, νομιμοποιούνται οικισμοί που χτίστηκαν σε δάση, ενώ επιτρέπεται η κατασκευή και η λειτουργία τουριστικών δραστηριοτήτων, μονάδων μεταποίησης, δεξαμενών πετρελαιοειδών, ακόμη και μονάδων ηλεκτροπαραγωγής. Μετά τα κυβερνητικά σχέδια για τις παραλίες, ανοίγει ο δρόμος στους κερδοσκόπους

και στις δασικές εκτάσεις. Με το νομοσχέδιο, που θα έρθει στο Β' θερινό τμήμα της Βουλής, επιβραβεύονται οι καταπατητές, ενώ με φωτογραφικές διατάξεις εξυπηρετούνται ημέτεροι.

Μια διαφορετική εικόνα έδωσε, χθες, σε συνέντευξη Τύπου ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος κ. Νίκος Ταγαράς, σε άτυπη συνάντηση που είχε με δημοσιογράφους, όπου υποστήριξε ότι προωθείται ένα νέο μοντέλο «ήπιας οικιστικής ανάπτυξης με περιβαλλοντικά χαρακτηριστικά».

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό, βάσει του συγκεκριμένου μοντέλου, τακτοποιούνται οικοδομικοί συνεταιρισμοί που βρίσκονται σε δάση και δασικές εκτάσεις με ανταλλαγές εκτάσεων, νομιμοποιούνται οικισμοί που είχαν χτιστεί μέσα σε δάση και δασικές εκτάσεις με ευθύνη της διοίκησης, όπως είναι η περίπτωση του Αγίου Στεφάνου και εισάγονται νέες χρήσεις στα δάση και τις δασικές εκτάσεις της χώρας. Έτσι πλέον σε δάση και δασικές εκτάσεις θα επιτρέπεται η κατασκευή οργανωμένων υποδοχέων τουριστικών δραστηριοτήτων, κέντρων ιαματικού τουρισμού - θερμαλισμού, μονάδες μεταποίησης αγροτικών προϊόντων, δεξαμενές αποθήκευσης πετρελαιοειδών, ηλεκτροπαραγωγή από συμβατικά καύσιμα κλπ.

Διαβάστε το σχέδιο νόμου

Διαβάστε την αιτιολογική έκθεση

Tags: δάσηνομοσχέδιολεηλασία Tweet

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα