Κύριε Υπουργέ, γιατί να αποκλειστούμε;

Στο πρόσφατο σχέδιο νόμου για την επιλογή διευθυντών σχολικών μονάδων που κατατέθηκε προς ψήφιση υπάρχει μία καταφανής αδικία. Δε δίνεται η δυνατότητα στους συναδέλφους να επιλέξουν ένα σχολείο της επιλογής τους σε όποια Διεύθυνση Εκπαίδευσης επιθυμούν στην επικράτεια. Η δυνατότητα επιλογής τους περιορίζεται στο Π.Υ.Σ.Δ.Ε. της περιοχής στην οποία υπηρετούν ή σε εκείνο που έχουν οργανική θέση.

Όπως αντιλαμβάνεστε, αυτό έχει σα συνέπεια τον αποκλεισμό αρκετών συναδέλφων από τη συγκεκριμένη διαδικασία, αφού τους στερεί το δημοκρατικό δικαίωμα της επιλογής της σχολικής μονάδας που επιθυμούν

να διευθύνουν. Πέραν τούτου, κ. Υπουργέ , χάνονται τα όποια οφέλη που αποδεδειγμένα θα είχαν οι σχολικές μονάδες από την εθελοντική κινητικότητα των διευθυντών τους. Να σημειώσουμε ότι στο προηγούμενο νομοσχέδιο της ίδιας κυβέρνησης αλλά και σε όλα τα νομοσχέδια των προηγούμενων δεκαετιών υπήρχε η δυνατότητα αυτή. Δεν είμαι νομικός να γνωρίζω αν είναι αντισυνταγματικό ή όχι κ. Υπουργέ, σίγουρα όμως είναι άδικο .Ελπίζουμε στη άρση της αδικίας.

Ανδρέας Αργυρόπουλος, καθηγητής Γυμνασίου Νυρεμβέργης, τ. Σχολικός Σύμβουλος Θεολόγων.

Ανδρέας Αργυρόπουλοςαποκλεισμόςεπιλογή διευθυντών
Keywords
Τυχαία Θέματα