"Κύριε Υπουργέ, επιμένω ακόμη" - Επιστολή μαθήτριας ΕΠΑΛ, σε ειδικότητα που καταργήθηκε

Ακολουθεί η επιστολή της μαθήτριας

Αξιότιμε κε Υπουργέ

Σήμερα 4 Οκτωβρίου 2017 μου έγινε γνωστή και επίσημα η τελική απόφαση σας που μου καθορίζει το μέλλον μου. Η ειδικότητα του τομέα Οικονομίας και Διοίκησης του ΕΠΑΛ Καρδαμύλων καταργείται και εγκρίνεται η λειτουργία του τομέα Οικονομίας της Β ‘ τάξης.

Χαίρομαι για αυτούς τους μαθητές γιατί ήταν άδικο να μην εκπληρώσουν τους στόχους και τις επιλογές τους. Όμως εγώ έμεινα με την πικρία και την απογοήτευση. Έχω φοιτήσει μια ολόκληρη χρονιά στη Β

‘ τάξη Οικονομικού, έχω ήδη σχεδιάσει τη σχολική μου χρονιά και όλοι με είχαν διαβεβαιώσει ότι όλα θα λειτουργούσαν κανονικά. Τώρα καταλαβαίνω ότι είμαστε μόνο απλά νούμερα σε κόλλες χαρτιού.
Το κάθε όμως έχει πίσω του μια δική του ιστορία που αξίζει να γνωρίσει κάθε αυτού του τόπου που καθορίζει τις τύχες μας.

Ζω στα Καρδάμυλα της Βόρειας Χίου, έναν πανέμορφο τόπο που επιμένουμε να αγαπούμε και θέλουμε να κατοικούμε σε αυτόν πάρα τις δυσκολίες. Εμείς οι νέοι δεν έχουμε άλλες διεξόδους από από το σχολείο μας. Εκεί βρισκόμαστε καθημερινά με τους φίλους μας, μορφωνόμαστε, κάνουμε εκδηλώσεις με τους καθηγητές μας, για να δίνουμε ζωή στον τόπο. Στις σχολικές μας εκδηλώσεις πάντα τραγουδούσα. Ήμουν η τους και με συνόδευαν ο Κώστας, ο Σιδερής και ο Γιώργος με το λαούτο, την κιθάρα και το σαντούρι. Τώρα ποια θα τους συντροφεύει στα μουσικά τους ταξίδια ; Δεν θέλω να φύγω από το σχολείο μου. Κε Υπουργέ ήθελα να τα ξέρετε όλα αυτά και εύχομαι να χάσετε για λίγο τη εξέταση των πραγμάτων και να γίνει το θαύμα και να με σκεφτείτε. Γιατί ναι, θέλω να με σκεφτούν προσωπικά γιατί είμαι 18 χρονών και έχω όνειρα και ελπίδες. Θέλω να με αντιμετωπίζουν ίσα με τα παιδιά τα άλλα που που έχουν το προνόμιο να σπουδάζουν ελεύθερα ό,τι τους ταιριάζει. Και ναι, δηλώνω πως τώρα τους ζηλεύω γιατί αυτά τα θεωρούσα αυτονόητα κάποτε…………

Ευχαριστώ όλους, τους γονείς για τον αγώνα που έδωσαν για τα σχολεία μας, τους συμμαθητές και καθηγητές μου που στάθηκαν πλάι στο δρόμο του αγώνα. Τουλάχιστον αυτός αυτός ο αγώνας πιστεύω να έδωσε σε όλους από κάτι. Πρέπει να παλεύουμε για όσα δίκαια και σωστά πιστεύουμε. Το ξέρω πως πάντα υπάρχουν και θυσίες………..Κάποιοι αποφάσισαν ότι εγώ έπρεπε να , γιατί έτσι θα σωθεί και η οικονομία μας. Στην παραμεθόριο όλα για το κράτος κοστίζουν φαίνεται πιο ακριβά……..

Η μαθήτρια του ΕΠΑΛ Καρδαμύλων

(Επιμένω ακόμα)
Χριστίνα Μπουλά

Πηγή: chiosnews

ΕΠΑΛ Καρδαμύλωνειδικότητα ΕΠΑΛτομέας Οικονομίας και ΔιοίκησηςΧίοςΕπιστολή
Keywords
Τυχαία Θέματα