Κυρ. Μητσοτάκης: Η κυβέρνηση μας πηγαίνει ολοταχώς σε τέταρτο μνημόνιο

Σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Μητσοτάκης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι φέρνει το τέταρτο μνημόνιο ξεκαθαρίζοντας ότι δεν θα ψηφίσει «τα μέτρα Τσίπρα» και επαναλαμβάνοντας το αίτημα για εκλογές το οποίο το αποσύνδεσε από την αξιολόγηση.

Αναλυτικά ο κύριος Μητσοτάκης τόνισε: «Θέλω να θυμίσω πως

η διαπραγμάτευση έπρεπε να έχει κλείσει εδώ και έναν χρόνο. Η κυβέρνηση συνειδητά καθυστερούσε με αποτέλεσμα ο λογαριασμός συνεχώς να αυξάνει. Τα χρονικά περιθώρια είναι εξαιρετικά ασφυκτικά και ο κ΄νδυνος να χαθιεί η ποσοτική χαλάρωση εξαιρετικά μεγάλος. Από το Βερολίνο διεκδίκησα την είσοδο της χώρας στην ποσοτική χαλάρωση.

Σε ερώτηση για το τι συζητήθηκε με την κα Μέρκελ και τον κ. Σόιμπλε ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε «είναι οξύμωρο να μιλά ο κ. Τσίπρας για αντιπατριωτική συμπεριφορά. Κάθε φορά που πηγαίνω στο εξωτερικό εκπροσωπώ τη χώρα. Ξεκαθάρισα πως δεν υπάρχει θέμα Grexit, στήριξα το σχέδιο για είσοδο στην ποσοτική χαλάρωση και βεβαίως παρουσίασα και το σχέδιο της Νέας Δημοκρατίας. Το αίτημα για εκλογές το αποσυνδέω από την αξιολόγηση, πιστεύουμε όμως ακράδαντα πως αυτή η κυβέρνηση δεν μπορεί να βγάλει τη χώρα από το αδιέξοδο. Δεν είναι μία κυβέρνηση που μπορεί να φέρει δουλειές, δεν μπορεί να φέρει τις απαραίτητες επενδύσεις στη χώρα. Έτσι όπως κινείται η κυβέρνηση ουσιαστικά φέρνει ένα τέταρτοι μνημόνιο από το παράθυρο. Το τέταρτο μνημόνιο είναι εδώ.

Σε ερώτηση για το εάν εκλεγεί πρωθυπουργός εάν θα εφαρμόσει τα μέτρα που αποφασίζονται για μετά το 2018 σημείωσε: «δεν ψηφίζουμε τα μέτρα που φέρνει σήμερα η κυβέρνηση. Να αναλάβει ο κ. Τσίπρας τις ευθύνες των μέτρων που φέρνει. Τα μέτρα δεσμεύουν την ελληνική κυβέρνηση και δεν θα στείλω επιστολές όπως έκανε ο κ. Τσίπρας. Αυτό που λέω είναι πως θα διεκδικήσουμε περισσότερο δημοσιονομικό χώρο γιατί θα είμαστε πολλοί αξιόπιστοι στον τομέα των απαραίτητων μεταρρυθμίσεων".

«Χτίζουν κομματικό στρατό στο Δημόσιο»

Έκανε επίσης λόγο για στρατιές συμβασιούχων με προσδοκίες μονιμοποίησεις, κατηγορώντας τον ΣΥΡΙΖΑ ότι χτίζει έναν κομματικό στρατό στο Δημόσιο. Είπε ότι δεν υπάρχει λόγος για απολύσεις στο δημόσιο, καθώς και ότι «δεν θα κάνουμε παράνομες μονιμοποιήσεις», ενώ στάθηκες την ανάγκη αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων.

«Ποιος τορπίλισε την προσπάθεια συνεννόησης; Ποιος καλλιεργεί έναν διχαστικό λόγο; Ποιος επενδύσεις σε προσωπικές επιθέσεις;», διερωτήθηκε, αναφερόμενος στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, εκτιμώντας ότι δυστυχώς, όπως είπε, δεν υπάρχει πεδίο συνεννόησης. «Βάλαμε πλάτη και στο προσφυγικό» είπε, καταλογίζοντας στον Πρωθυπουργό ότι επενδύει σε προσωπικές επιθέσεις και στον διχαστικό λόγο.

«Ακόμη και αν έχουμε αυτοδυναμία, θα επιδιώξω συνεργασίες και με ικανά πρόσωπα εκτός κομμάτων»

Ακόμη και αν έχουμε αυτοδυναμία στις επόμενες εκλογές, θα επιδιώξω συνεργασίες με όλους, και με ικανά πρόσωπα εκτός κομμάτων, σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης, προσθέτοντας ότι στην δική του κυβέρνηση δεν θα χωρούν διαφορετικές ατζέντες. «Θα είναι μία κυβέρνηση 100% αφοσιωμένη στη μεταρρυθμιστική προσπάθεια», συμπλήρωσε.

«Εξεταστική για το πώς φτάσαμε στο τρίτο μνημόνιο»

Ο κ. Μητσοτάκης προανήγγειλε εξεταστική για το τρίτο μνημόνιο. Διευκρίνισε ωστόσο ότι «δεν είναι πρόθεσή μου να ποινικοποιήσω την πολιτική ζωή, μέλημά μας θα είναι πώς να πάμε την Ελλάδα μπροστά».

Υπογράμμισε ότι η Ν.Δ. θα κατέβει μόνη της στις εκλογές, διευκρινίζοντας όμως πως «είμαστε ανοιχτοί για να προσελκύσουμε νέα στελέχη», ενώ επανέλαβε ότι θα γίνει δραστική ανανέωση στα ψηφοδέλτια της Πειραιώς, τονίζοντας ότι η σιωπηλή πλειοψηφία της κοινωνία προσβλέπει στη Ν.Δ.

Δ. Τζανακόπουλος: Διαπιστευτήρια υποταγής στους δανειστές από τον Κυρ. Μητσοτάκη

«Κινδυνολογία, καταστροφολογία και διαπιστευτήρια υποταγής στους δανειστές ήταν το τρίπτυχο της παρέμβασης» του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη, σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, αναφερόμενος στη συνέντευξη που παραχώρησε ο αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1.

Κατά τον κ. Τζανακόπουλο, η συνέντευξη του κ. Μητσοτάκη «ήταν αποκαλυπτική του στρατηγικού αδιεξόδου στο οποίο έχει περιέλθει η Ν.Δ. και ο ίδιος προσωπικά».

Κυριάκος ΜητσοτάκηςσυνέντευξημνημόνιοΣΥΡΙΖΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα