«Κουρεμένα» δώρα - άδειες για εκ περιτροπής εργασία

Tweet

Μικρότερα δώρα εορτών και λιγότερες ημέρες αδείας δικαιούνται όσοι απασχολούνται με καθεστώς «εκ περιτροπής» εργασίας, για λίγες ημέρες την εβδομάδα. Σύμφωνα με εγκύκλιο του υπουργείου Εργασίας, εργαζόμενος οκτάωρο με τετραήμερο, δηλαδή 32 ώρες την εβδομάδα, δικαιούται ως δώρο Πάσχα τα 32/40 του μισού μισθού και για δώρο Χριστουγέννων

τα 32/40 ενός πλήρους μισθού.

Λιγότερες είναι και οι άδειες που δικαιούται να λαμβάνει, καθώς αναλογεί το 1/12 των εργάσιμων ημερών αδείας τις οποίες λαμβάνει ένας εργαζόμενος με πλήρη απασχόληση. Για παράδειγμα εργαζόμενος για 6 μήνες και 96 ημέρες συνολικά (16 ημέρες τον μήνα) σε επιχείρηση, κατά το πρώτο ημερολογιακό έτος, δικαιούται άδεια 8 ημερών.

Συντάξεις

Εν τω μεταξύ τις συντάξεις που έχουν λάβει με παράταση (έως ότου κριθούν από τα ΚΕΠΑ) θα καλούνται να επιστρέψουν οι συνταξιούχοι για τους οποίους οι υγειονομικές επιτροπές δίνουν ποσοστό αναπηρίας μικρότερο του 67%. Την επιστροφή, ως «αχρεωστήτως καταβληθείσες», των συντάξεων προβλέπει έγγραφο του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας υπογραμμίζοντας ότι δεν θα αναζητούνται μόνο τα ποσά που έχουν καταβληθεί για υγειονομική περίθαλψη.

ΠΗΓΗ: imerisia.grTags: εκ περιτροπής εργασία Tweet

View the discussion thread.

Keywords
Αναζητήσεις
lidl εκ περιτροπησ
Τυχαία Θέματα