Κώστας Λογαράς: Ο τερματοφύλακας παρουσίαση βιβλίου, του Θανάση Τοτόμη

Tweet

Θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους λογοτέχνες - ποιητές, ανανεωτές της γλώσσας και στοχαστές, της πόλης του.

Το τελευταίο του βιβλίο, ¨Ιστορίες του δρόμου¨, είναι θά΄λεγε κανείς ένα λογοτεχνικό ιντερμέδιο της ζωής της Πάτρας, στις δεκαετίες του ΄50 και του ΄60.

Το σπινθηροβόλο βλέμμα του συγγραφέα και η γραφίδα του, αναδεικνύουν τη δεκαετία του ΄50, την πόλη και τις διαδρομές της, τις λαϊκές γειτονιές, τους ήχους της και τους ψίθυρους, το φώς και το σκοτάδι, τα σοκάκια και τη μπάλα, το ήθος και το παρελθόν, τις ελπίδες

και τις εφηβικές μνήμες.

Η γραφή του Λογαρά είναι ένα αυθεντικό αποτύπωμα της κοινωνίας της πόλης του. Η γλώσσα του, είναι ένα ντόκ για να κρατηθεί ο κόσμος που αγωνίζεται, ¨οι συμπαίκτες του¨.

Ήταν μέλος στη λογοτεχνική ομάδα της Πάτρας Όστρακα, στο περιοδικό Υδρία κι ένας από τους πρωταγωνιστές στα συμπόσια ποίησης στη δεκαετία του ΄80, στο πανεπιστήμιο Πάτρας. Τα πρώτα έργα του στην ποίηση, είναι οι ¨Στιγμές¨, Όστρακα, 1972, ¨Ομηρία¨, 1974, ¨Το Σώμα¨, 1982, ¨Ο άλλος Ιούλιος¨, 1984. Έχει εκδώσει δώδεκα διηγήματα, δύο μυθιστορήματα, ¨Να έρχεσαι όποτε θες¨, Μεταίχμιο, 2004, ¨Ερημιά στο βλέμμα τους¨, Μεταίχμιο, 2008, δοκίμια, λιμπρέτα και το θεατρικό έργο ¨η τελευταία μάσκα - fallimento¨, 2006.

Γράφει επιφυλλίδες στο protagon.gr, ενώ έργα του έχουν μεταφραστεί στα αγγλικά, γαλλικά, και γερμανικά. Οι ¨Ιστορίες του δρόμου¨, περιέχουν δέκα διηγήματα σε 165 σελ. και κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Γαβριηλίδη, στη σειρά ελληνική πεζογραφία.

Tags: undefined Tweet

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα