Κλείνουν νηπιαγωγεία και δημοτικά στο Δήμο Νεάπολης Συκεών

Κυβέρνηση και Δήμος Νεάπολης Συκεών σε αγαστή συνεργασία και σε επιταγές της ΤΡΟΊΚΑ για μείωση του κόστους λειτουργίας, προχώρησαν στο κλείσιμο δυο τμημάτων Νηπιαγωγείου των 1ου και 14ου Νηπιαγωγείου Συκεών με ξενοίκιασμα των καταστημάτων που τα στέγαζαν και του κτιρίου του 12ου Δημοτικού Σχολείου Νεάπολης.

Στο δρόμο 40 νήπια και το μοναδικό Τμήμα Ένταξης Νηπιαγωγείου στην περιοχή μας. Επίσης 120 μαθητές του 12ου Δημοτικού Σχολείου Νεάπολης θα στεγαστούν σε κτίριο 700-800 μέτρα μακριά από το σχολείο τους σε μια περιοχή δύσβατη, ανηφόρες-κατηφόρες χωρίς πεζοδρόμια πολλές φορές.

Αναζητούνται

χώροι στα όμορα σχολικά κτίρια…

Πιέζονται οι Διευθυντές-ντριες των διπλανών σχολείων από τα κυβερνητικά στελέχη να δεχτούν με μετεγγραφές μαθητές-τριες αυτών των σχολείων στα δικά τους. Κανένα ενδιαφέρον από τους ιθύνοντες αν στοιβάζονται τα παιδιά σε μικρούς χώρους. Η ποιότητα της Εκπαίδευσης στο πουθενά!

Για το κτίριο του 12ου Δημοτικού Σχολείου Νεάπολης ποτέ δεν παρουσίασε ο Δήμος αυτοψία μηχανικών για την ακαταλληλότητα που ισχυρίζεται παρά τα αιτήματα δασκάλων και Συλλόγου Γονέων. Του έκαναν πλάτες οι κυβερνητικές αρχές για να το καταργήσει.

Η κυβέρνηση ποτέ δεν έκανε την τροπολογία που ζητήσαμε ώστε να δώσει μια μικρή παράταση στις μισθώσεις σε περιοχές παλαιά δομημένες. Συνεχίζει να μην υπογράφει την παράδοση του οικοπέδου για τη στέγαση των 1ου-5ου Δημοτικών σχολείων στην οδό Αυγεροπούλου όπου μέσα προβλέπεται η κατασκευή και τριθέσιου Νηπιαγωγείου που θα έδινε λύση στο πρόβλημα.

Ο Δήμος Νεάπολης Συκεών συνεχίζει να έχει το σχολικό οικόπεδο της Ν. Παρασκευά υπαίθριο Πάρκινγκ αντί να φροντίσει για κατασκευή νηπιαγωγείου στο συγκεκριμένο σημείο.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ ΔΗΜΟ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ για αντιεκπαιδευτικές πολιτικές!

Τους καλούμε να επανορθώσουν όσο είναι καιρός. Να προχωρήσουν στις κατάλληλες ενέργειες για να προσφέρουν σύγχρονα σχολικά κτίρια στη νέα γενιά.

Η ανάπτυξη έρχεται μόνο με επενδύσεις στην Παιδεία και όχι με κλείσιμο Νηπιαγωγείων και Δημοτικών Σχολείων

Για το Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΑΤΣΑΡΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΑΝΔΡΕΑΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

Σύλλογος ΠΕ Στ Θεσσαλονίκης
Keywords
Τυχαία Θέματα