Κινητοποιήσεις για τα προβλήματα των σχολείων

Tweet Κατηγορία: Εκπαίδευση στον Τύπο
ΠΕΙΡΑΙΑΣ Κινητοποιήσεις για τα προβλήματα των σχολείων

Κινητοποίηση στο υπουργείο Παιδείας ενάντια στις συγχωνεύσεις τμημάτων, οι οποίες γίνονται αντί για διορισμούς εκπαιδευτικών για κάλυψη των εκπαιδευτικών κενών, πραγματοποιούν οι εκπαιδευτικοί την Πέμπτη στις 12.30 το μεσημέρι. Η ΟΛΜΕ για

τη συμμετοχή των εκπαιδευτικών έχει κηρύξει 3ωρη στάση εργασίας.

Με αίτημα να μη γίνει καμία σύμπτυξη σε κανένα σχολείο, η ΕΛΜΕ Πειραιά και η Ομοσπονδία Γονέων Πειραιά με τη συμμετοχή Ενώσεων Γονέων, συλλόγων διδασκόντων και 15μελή σχολείων έκαναν χτες νέα κινητοποίηση στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά. Επίσης, από την περασμένη Παρασκευή ξεκίνησαν, και ολοκληρώθηκαν χτες, καταλήψεις στα σχολεία στα οποία επίκεινται συμπτύξεις. Μεταξύ αυτών και το 4ο Γυμνάσιο Νίκαιας. Κι ενώ είναι γνωστή η κινητοποίηση γονιών, μαθητών και καθηγητών, στο συγκεκριμένο σχολείο, λίγο μετά τις 8 το βράδυ της περασμένης Παρασκευής, εμφανίστηκαν αστυνομικοί.

Το γεγονός αυτό προκάλεσε την αντίδραση των εκπαιδευτικών και των γονιών και το μεσημέρι του Σαββάτου έγινε παράσταση διαμαρτυρίας στο Αστυνομικό Τμήμα Νίκαιας από εκπροσώπους της ΕΛΜΕ Πειραιά, της Ομοσπονδίας Γονέων Πειραιά και της Ενωσης Γονέων Νίκαιας. Εκεί από τους εκπροσώπους της αστυνομίας ενημερώθηκαν πως προηγήθηκε τηλεφώνημα στην Αμεση Δράση και καταγγελία πως στο σχολείο, την ώρα εκείνη, γινόταν κλοπή και για το λόγο αυτό στάλθηκαν αστυνομικοί. Γονείς και εκπαιδευτικοί τόνισαν πως την παρουσία της αστυνομίας την εισπράττουν ως επιχείρηση τρομοκράτησης των μαθητών, που στόχο έχει να κάμψει την αγωνιστικότητά τους και ζήτησαν στο εξής η αστυνομία, αν έχει καταγγελίες για κάποιο σχολείο, πριν προχωρήσει σε κάποια ενέργεια, να ενημερώνει πρώτα τους εκπροσώπους της σχολικής κοινότητας.

Αλλες κινητοποιήσεις

Κλιμακώνοντας τις κινητοποιήσεις για τα ζητήματα σχολικής στέγης, η δημοτική αρχή τηςΠετρούπολης, γονείς και εκπαιδευτικοί οργανώνουν παράσταση διαμαρτυρίας στην περιφέρεια που διαχειρίζεται το ΕΣΠΑ αύριο, Τετάρτη.

Η ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς - Ιθάκης καλεί σήμερα στις 10.30 το πρωί γονείς και μαθητές σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από την Περιφέρεια, ενώ έχει κηρύξει και τρίωρη στάση εργασίας.

 

ΤΥΠΟΣ: ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Tags: προβλήματακινητοποιήσειςΥπουργείο Παιδείαςσυγχωνεύσεις τμημάτων Tweet
Keywords
Τυχαία Θέματα