ΚΕΝΤΡΟ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ «ΕΡΜΗΣ»: Ενα βήμα πριν το λουκέτο...



Σήμερα στις 12 το μεσημέρι κινητοποίηση έξω από την παλιά αμερικανική βάση του Ελληνικού


Από την τελευταία κινητοποίηση στο Κέντρο Ειδικής Αγωγής «ΕΡΜΗΣ»
Η απάνθρωπη βάρβαρη πολιτική, που βάζει λουκέτο σε Κέντρα Ειδικής Αγωγής, όταν δεν απολύει αφήνει απλήρωτους τους εργαζόμενους και πετάει στο δρόμο παιδιά με ειδικές ανάγκες, τέθηκε στο επίκεντρο της σύσκεψης που έγινε την περασμένη Παρασκευή στο Κέντρο Ειδικής Αγωγής «ΕΡΜΗΣ». Υπενθυμίζεται ότι με πρόσχημα την επιχειρηματική αξιοποίηση του παλιού αεροδρομίου του Ελληνικού, το Κέντρο Ειδικής Αγωγής «ΕΡΜΗΣ» οδηγείται

στο κλείσιμο. Το Κέντρο καλύπτει σήμερα 80 παιδιά με νοητική στέρηση και εγκεφαλική παράλυση από τα 120 που κάλυπτε πριν 3 χρόνια γιατί τα 40 ουσιαστικά έμειναν εκτός κέντρου επειδή οι γονείς τους δεν είχαν να πληρώσουν. Στον ίδιο χώρο είναι και το κέντρο «Ιρις» (ΑΜΥΜΩΝΗ) για 40 τυφλά, πολυανάπηρα παιδιά.

Ο Ενιαίος Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Αττικής και Νήσων, η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ), το Σωματείο εργαζομένων στις μονάδες, τα ιδρύματα και τα σχολεία ειδικής Αγωγής (ΣΕΜΙΣΕΑ), ο Σύλλογος Εργαζομένων «ΕΡΜΗΣ», Επιτροπές Αγώνα Ελληνικού, Αργυρούπολης, Γλυφάδας και το ΠΑΜΕ Υγείας - Πρόνοιας, που συμμετείχαν στη σύσκεψη απαιτούν να μην κλείσουν τα κέντρα ειδικής αγωγής (ΕΡΜΗΣ, ΑΜΥΜΩΝΗ), να μην εμπορευματοποιηθεί ο χώρος του παλιού αεροδρομίου και της παλιάς αμερικανικής βάσης, να ανακληθούν άμεσα οι απολύσεις των εργαζομένων.

«Οι εργαζόμενοι - επισημαίνεται στην κοινή ανακοίνωση των παραπάνω φορέων - είναι απλήρωτοι για πολλούς μήνες, αντιμετωπίζουν την εργοδοτική τρομοκρατία, ενώ η διοίκηση του \"Ερμή\" εκδικητικά αρνήθηκε να καταβάλει το μέρος των δεδουλευμένων στους εργαζόμενους που κάνουν επίσχεση και ξεκίνησε τις απολύσεις. Οι γονείς σε αυτά τα κέντρα εκτός από αυτά που καταβάλουν μέσω των ασφαλιστικών τους ταμείων πληρώνουν 300 και 400 ευρώ το μήνα από την τσέπη τους. Οι διοικήσεις αυτών των κέντρων στήριξαν την πολιτική των κυβερνήσεων όλα αυτά τα χρόνια, βρέθηκαν απέναντι από τις ανάγκες των παιδιών, των γονιών τους αλλά και των εργαζομένων. Η όψιμη αντίδρασή τους για την εκδίωξη των κέντρων από τις εγκαταστάσεις τους είναι υποκριτική και δεν τους απαλλάσσει από τις ευθύνες τους». Να σημειωθεί ότι χθες ξεκίνησε (θα συνεχιστεί την Πέμπτη) η εκδίκαση ασφαλιστικών μέτρων που έχει κάνει ο Σύλλογος Εργαζομένων προς τη Διοίκηση του «ΕΡΜΗ», απαιτώντας την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων των εργαζομένων που βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας εδώ και 5 μήνες και είναι απλήρωτοι τους τελευταίους 9 μήνες.

Την ίδια στιγμή πάνω από 6.000 εργαζόμενοι στους χώρους ειδικής αγωγής παραμένουν απλήρωτοι και οι απολύσεις είναι στην ημερήσια διάταξη (ΚΕΑΤ, ΕΡΜΗΣ, δομές ψυχικής υγείας). Ιδρύματα και ειδικά σχολεία χωρίς υλικά, με ελάχιστο προσωπικό οδηγούνται ουσιαστικά στο κλείσιμο. Οι αναπηρικές συντάξεις και τα επιδόματα των ΑμΕΑ βρίσκονται στο σφαγείο των ΚΕΠΑ και του νέου ΚΕΒΑ (κανονισμός εκτίμησης βαθμού αναπηρίας).

Οι

Keywords
Αναζητήσεις
ερμης κεντρο αμεα
Τυχαία Θέματα