Καθορισμός αποδοχών του προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου που απασχολείται στο Δημόσιο, Ν.Π.Δ.Δ. και ΟΤΑ και των αναπληρωτών εκπαιδευτικών

ΕκπαίδευσηΜισθολογικά

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Αντώνης Καταράκης – alfavita.gr

Καθορισμός αποδοχών του προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου που απασχολείται στο Δημόσιο, Ν.Π.Δ.Δ. και ΟΤΑ και των αναπληρωτών εκπαιδευτικών.

1. Το προσωπικό με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου του Δημοσίου, Ν.Π.Δ.Δ. και Ο.Τ.Α. καθώς και οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί λαμβάνουν το βασικό μισθό που αντιστοιχεί στον εισαγωγικό βαθμό της

κατηγορίας τους.

Σε κάθε βαθμό θεσπίζονται μισθολογικά κλιμάκια (Μ.Κ.) στα οποία ο υπάλληλος εξελίσσεται. Τα Μ.Κ. χορηγούνται ανά διετία, με εξαίρεση τα Μ.Κ. των Βαθμών Β' και Α', τα οποία χορηγούνται ανά τριετία. Η εξέλιξη των υπαλλήλων στα Μ.Κ. γίνεται αυτοδίκαια με την παρέλευση του ανωτέρω οριζόμενου χρόνου. Κατ' εξαίρεση, σε περίπτωση που, από τις εκθέ­σεις αξιολόγησης του, προκύπτει ότι ο υπάλληλος δεν έ­χει επιτύχει την υλοποίηση της προβλεπόμενης στοχοθεσίας σε ποσοστό τουλάχιστον πενήντα τοις εκατό (50%), για δύο συνεχή χρόνια, δεν εξελίσσεται μισθολο­γικά μέχρις ότου επιτύχει το ως άνω ελάχιστο ποσοστό.

Τα μισθολογικά κλιμάκια κάθε βαθμού, πέραν του βασικού μισθού που αντιστοιχεί σε αυτόν, είναι τα εξής:

α) Βαθμός Ε ' : δύο (2) Μ.Κ. για τις κατηγορίες ΠΕ και TE, τρία (3) Μ.Κ. για την κατηγορία ΔΕ και πέντε (5) Μ.Κ. για την κατηγορία ΥΕ.

β) Βαθμός Δ' : τρία (3) Μ.Κ. για τις κατηγορίες ΠΕ και TE, τέσσερα (4) Μ.Κ. για την κατηγορία ΔΕ και έξι (6) Μ.Κ. για την κατηγορία ΥΕ.

γ) Βαθμός Γ' : τέσσερα (4) Μ.Κ. για τις κατηγορίες ΠΕ και TE και πέντε (5) Μ.Κ. για την κατηγορία ΔΕ.

δ) Τα μισθολογικά κλιμάκια του βαθμού Γ' της ΥΕ κα­τηγορίας και των βαθμών Β' και Α' των λοιπών κατηγο­ριών καλύπτουν το σύνολο του εργασιακού βίου του υπαλλήλου, μέχρι την με οποιονδήποτε τρόπο αποχώρη­ση του από την υπηρεσία.

Με τη βαθμολογική προαγωγή ο υπάλληλος λαμβά­νει το βασικό μισθό του νέου βαθμού ή του μικρότερου Μ.Κ. του βαθμού αυτού, ο οποίος είναι υψηλότερος από το βασικό μισθό που κατείχε πριν την προαγωγή του.

Ο εισαγωγικός μηνιαίος βασικός μισθός του Βαθμού ΣΤ ' της ΥΕ κατηγορίας προσωπικού ορίζεται σε επτακό­σια ογδόντα (780) ευρώ. Οι εισαγωγικοί μηνιαίοι βασικοί μισθοί των υπόλοι­πων κατηγοριών προσωπικού προσδιορίζονται με βάση το μισθό της προηγούμενης παραγράφου, πολλαπλασιαζόμενο με τους παρακάτω συντελεστές, στρογγυλοποιούμενοι στην πλησιέστερη μονάδα ευρώ:

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΒΑΘΜΟΣ

συντελεστές

ΔΕ

ΣΤ'

1,10

TE

ΣΤ'

1,33

ΠΕ

ΣΤ'

1,40

Οι βασικοί μισθοί των λοιπών βαθμών όλων των κα­τηγοριών διαμορφώνονται ως εξής:

Α. Του βαθμού Ε ' με προσαύξηση του βασικού μισθού του βαθμού ΣΤ' σε ποσοστό δέκα τοις εκατό (10%).

Β. Του βαθμού Δ' με προσαύξηση του βασικού μισθού του βαθμού Ε σε ποσοστό δέκα πέντε τοις εκατό (15%).

Γ. Του βαθμού Γ ' με προσαύξηση του βασικού μισθού του βαθμού Δ' σε ποσοστό δεκαπέντε τοις εκατό (15%).

Δ. Του βαθμού Β ' με προσαύξηση του βασικού μισθού του βαθμού Γ' σε ποσοστό είκοσι τοις εκατό (20%).

Ε. Του βαθμού Α' με προσαύξηση του βασικού μισθού του βαθμού Β ' σε ποσοστό δέκα τοις εκατό (10%).

Οι βασικοί μισθοί των Μ.Κ. των Βαθμών διαμορφώ­νονται ως εξής:

α) Του πρώτου Μ.Κ. κάθε βαθμού και κατηγορίας με προσαύξηση του βασικού μισθού του βαθμού αυτού κατά δύο τοις εκατό (2%).

β) Του κάθε επόμενου Μ.Κ. με προσαύξηση του βασι­κού μισθού του προηγούμενου μισθολογικού κλιμακίου σε ποσοστό ίδιο με αυτό που ορίζεται στην προηγούμε­νη περίπτωση.

Οι βασικοί μισθοί που προκύπτουν από την εφαρμογή της παρούσας και της προηγούμενης παραγράφου στρογγυλοποιούνται στην πλησιέστερη μονάδα ευρώ.

2. Για τη μισθολογική εξέλιξη στα Μ.Κ. του προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου του Δημοσίου, Ν.Π.Δ.Δ. και Ο.Τ.Α. καθώς και των αναπληρωτών εκπαιδευτικών λαμβάνεται υπόψη χρόνος προϋπηρεσίας μέχρι επτά (7) έτη.

Οι θέσεις όλων των κατηγοριών εκπαίδευσης - Πα­νεπιστημιακής Εκπαίδευσης (ΠΕ), Τεχνολογικής Εκπαί­δευσης (TE), Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΔΕ) και Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης (ΥΕ) - κατατάσσονται σε έξι (6) συνολικά βαθμούς, κατά φθίνουσα σειρά, ως εξής:

Βαθμός Α

Βαθμός Β

Βαθμός Γ

Βαθμός Δ

Βαθμός Ε

Βαθμός ΣΤ.

Εισαγωγικός βαθμός για όλες τις κατηγορίες εκπαί­δευσης προσωπικού είναι ο Βαθμός ΣΤ και καταληκτι­κός, ο Βαθμός Α για την ΠΕ και TE κατηγορία, ο Βαθμός Β για τη ΔΕ κατηγορία και ο Βαθμός Γ για την ΥΕ κατη­γορία.

Οι κάτοχοι διδακτορικού διπλώματος συναφούς με τα αντικείμενα, στα οποία είναι δυνατόν, κατά τις οργα­νικές διατάξεις της υπηρεσίας τους, να απασχοληθούν, κατατάσσονται, ως δόκιμοι στο Βαθμό Δ.

Οι κάτοχοι αναγνωρισμένου μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών, ετήσιας τουλάχιστον διάρκειας, συναφούς με τα αντικείμενα, στα οποία είναι δυνατόν, κατά τις οργανικές διατάξεις της υπηρεσίας τους, να απασχοληθούν, κατατάσσονται, ως δόκιμοι στο Βαθμό Ε.

Οι απόφοιτοι της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης και Τοπικής Αυτοδιοίκησης του Εθνικού Κέντρου Δημό­σιας Διοίκησης και Τοπικής Αυτοδιοίκησης, κατατάσσονται, ως μόνιμοι, στο Βαθμό Δ. Ο χρόνος φοίτησης στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (ΕΣΔΔΑ), με την αποφοίτηση τους, θεωρείται ως χρόνος επιτυχούς δοκιμαστικής υπηρεσίας.

3. Πέραν του βασικού μισθού, οι ανωτέρω δικαιούνται επιδόματα και παροχές.

Έτσι εκτός από το βασικό μισθό του υπαλλήλου, δύναται να χορηγηθεί επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργα­σίας και επίδο­μα Απομακρυσμένων - Παραμεθόριων περιοχών, οριζό­μενο σε εκατό (100) ευρώ μηνιαίως.

Παράλληλα καταβάλλονται επιδόματα Εορτών και Αδείας. Τα επιδόματα αυτά καταβάλ­λονται εφόσον οι πάσης φύσεως μηνιαίες αποδοχές συ­μπεριλαμβανομένων και των επιδομάτων αυτών δεν υ­περβαίνουν κατά μήνα, υπολογιζόμενες σε δωδεκάμηνη βάση, τα τρεις χιλιάδες (3.000) ευρώ. Αν με την καταβο­λή των επιδομάτων του πρώτου εδαφίου της παραγρά­φου αυτής, οι πάσης φύσεως μηνιαίες αποδοχές υπερ­βαίνουν, κατά την ημερομηνία καταβολής τους, το ύψος αυτό, τα επιδόματα αυτά καταβάλλονται μέχρι του ορίου των τριών χιλιάδων (3.000) ευρώ, με ανάλογη μείωση τους.

Επίσης για την ενίσχυση της οικογένειας των υπαλλήλων χορηγείται μηνιαία οικογενειακή παροχή, ανάλογα με την οικογενειακή κατάσταση των υπαλλήλων, ως εξής:

Για υπάλληλο με τέκνα ανήλικα ή ανίκανα σωματικά ή πνευματικά για άσκηση βιοποριστικού επαγγέλματος με ποσοστό αναπηρίας 50% τουλάχιστον, η παροχή ορίζε­ται σε πενήντα (50) ευρώ για ένα τέκνο, σε εβδομήντα (70) ευρώ συνολικά για δύο τέκνα, σε εκατόν είκοσι (120) ευρώ συνολικά για τρία τέκνα, σε εκατόν εβδομή­ντα (170) ευρώ συνολικά για τέσσερα τέκνα, και προ­σαυξάνεται κατά εβδομήντα (70) ευρώ ανά επιπλέον τέ­κνο.

Ειδικά, για τέκνα που φοιτούν στην ανώτερη ή ανώ­τατη εκπαίδευση, καθώς και σε Ινστιτούτα Επαγγελματι­κής Κατάρτισης (Ι.Ε.Κ.), η παροχή δίδεται μόνο κατά το χρόνο φοίτησης τους, που προβλέπεται από τον οργανι­σμό κάθε Σχολής, σε καμιά περίπτωση πέρα από τη συ­μπλήρωση του 24ου έτους της ηλικίας τους.

Tags: αποδοχέςΝΠΔΔΟΤΑαναπληρωτές
Keywords
Αναζητήσεις
μισθος συμβασιουχου ορισμενου χρονου, μισθοδοσια συμβασιουχων ορισμενου χρονου
Τυχαία Θέματα