Κάθειρξη 7 ετών στον χρυσαυγίτη που ξυλοκόπησε άγρια φοιτητή της Αρχιτεκτονικής στη Μεσογείων

Σε κάθειρξη 7 ετών χωρίς κανένα ελαφρυντικό, καταδικάστηκε ο χρυσαυγίτης Χρήστος Ζέρβας, ο οποίος ξυλοκόπησε άγρια διερχόμενο φοιτητή έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στη Μεσογείων, τον περασμένο Μάρτιο.

Παρά την καταδίκη, ο Ζέρβας αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους (καταβολή εγγυοδοσία, ύψους 2.000 ευρώ και εμφάνιση σε Αστυνομικό Ττμήμα δύο φορές το μήνα) έως και

την εκδίκαση της έφεσης, ενώ υπενθυμίζεται ότι αποτελούσε μετακλητός υπάλληλος στο γραφείο του Νίκου Μιχαλολιάκου.

Το δικαστήριο, σύμφωνα και με την πρόταση της εισαγγελέως Έδρας, κήρυξε ένοχο τον κατηγορούμενο για ληστεία, καθώς οι δράστες της επίθεσης είχαν αφαιρέσει την τσάντα που κρατούσε ο φοιτητής, ενώ μετέτρεψε την πλημμεληματική κατηγορία της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης σε επικίνδυνη σωματική βλάβη, αδίκημα ελαφρύτερης ποινικής μεταχείρισης.

Το δικαστήριο δεν δέχθηκε την εισαγγελική πρόταση για αναγνώριση του ελαφρυντικού του προτέρου εντίμου βίου στο κατηγορούμενο, αλλά όρισε να έχει αναστέλουσα δύναμη στην έκτιση της ποινής η έφεση του.

Το θύμα, ο φοιτητής της Αρχιτεκτονικής, Αλέξης Λάζαρης, ανέφερε στην κατάθεσή του ότι του αναγνώρισε στο πρόσωπο του Χρήστου Ζέρβα το άτομο που μαζί με άλλους του επιτέθηκαν και τον λήστεψαν. «Πεσμένος κάτω προσπαθούσα να αμυνθώ όσο καλύτερα μπορούσα βάζοντας τα χεριά στο πρόσωπο. Θυμάμαι το σημάδι του κυρίου, ότι είχε σκαμμένο πρόσωπο από την ακμή, και το χαμόγελο... Άρχισαν να με σέρνουν και να λένε ότι θα με πάνε στα γραφεία της Χρυσής Αυγής».

Ακόμη, ο φοιτητής τόνισε ότι όταν τον είδαν μέλη της οργάνωσης μετά από πορεία αντιφασιστών έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής, του φώναξαν ότι εκείνος προκάλεσε ζημιές στο κτίριο και άρχισαν να τον κυνηγούν. «Άρχισα να τρέχω μέχρι που με έφτασαν στο πάρκινγκ. Έτρεχα με την ελπίδα ότι θα φτάσω στο σπίτι μου. Έτρεχα από φόβο και γιατί είχα την επίγνωση ότι με κυνηγούσαν», σημείωσε.

Ο Ζέρβας ανέφερε στην απολογία του ότι δεν ήταν ένας από τους δράστες της επίθεσης, ενώ υισχυρίστηκε ότι εκείνη την ώρα έπινε καφέ στη Μεσογείων, καθώς και πως η κατηγορίες σε βάρος του οφείλονται σε πολιτικούς λόγους.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Χρυσή αυγήΧρήστος Ζέρβαςνεοναζίξυλοδαρμόςφοιτητήςκαταδίκη
Keywords
Τυχαία Θέματα