Καταστρατήγηση των δικαιωμάτων υποψηφίων Φυσικώς Αδυνάτων στις Πανελλαδικές Εξετάσεις

p1 {font-family:Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif;font-size:12px;margin-left:8px;margin-right:8px;margin-top:4px;margin-bottom:4px;text-align:justify;}Μετά από την πρώτη μέρα των Πανελληνίων Εξετάσεων, υπέπεσε στην αντίληψή μας πως στο Πειραματικό Μουσικό Γυμνάσιο-Λύκειο Παλλήνης (Εξεταστικό Κέντρο για υποψηφίους με μαθησιακές δυσκολίες) υπήρξε καταστρατήγηση των δικαιωμάτων των υποψηφίων και συγκεκριμένα περιορισμός του διαθέσιμου χρόνου για την επεξεργασία των θεμάτων.
Στα παράπονα που διατυπώθηκαν από γονείς προς τους υπευθύνους, οι τελευταίοι υπαινίχθηκαν πως δεν
συμφωνούν με τη νομοθεσία που προβλέπει να διατίθεται παραπάνω χρόνος στην κατηγορία αυτή των υποψηφίων!
Θεωρούμε απαράδεκτες τέτοιες στάσεις οι οποίες μπορούν να επηρεάσουν αρνητικά την ψυχολογικά ευαίσθητη ομάδα των υποψηφίων με μαθησιακές δυσκολίες και παραβιάζουν την αρχή της ισοτιμίας όλων των υποψηφίων. Θα πρέπει οι υπεύθυνοι για τις εξετάσεις αυτές να τηρούν επακριβώς όσα προβλέπουν οι νόμοι και να μην αυτοσχεδιάζουν, δεδομένου πως δεν είναι αυτός ο ρόλος τους.
Η επιστολή μας αυτή έχει σκοπό να προληφθούν ανάλογα φαινόμενα στο ίδιο ή και σε άλλα κέντρα και αναρωτιόμαστε τι θα συμβεί αν κάποιοι από τους υποψηφίους προβούν σε ένδικα μέσα προσβάλλοντας την αντικειμενικότητα των εξετάσεων.
Κατερίνα Τριανταφύλλου (σύμβουλος σταδιοδρομίας-ψυχοθεραπεύτρια)
Στέλιος Μαρίνης (μαθηματικός)
Keywords
Τυχαία Θέματα