Κατάργηση προϋπηρεσίας δυσπρόσιτων στην ειδική αγωγή

Tweet

Είμαι αναπληρώτρια Ειδικής Αγωγής, για ένατη χρονιά, που έχω υπηρετήσει ΚΑΙ σε δυσπρόσιτο σχολείο της χώρας μας.

Με μεγάλη έκπληξη, εγώ και δεκάδες συνάδελφοί μου αναπληρωτές Ειδικής Αγωγής, είδαμε να μην υπολογίζεται η προϋπηρεσία μας στα δυσπρόσιτα σχολεία της χώρας πριν το 2010 και ενώ κάτι τέτοιο συνέβαινε μέχρι πέρσι και έλαβε χώρα φέτος για τους συναδέλφους αναπληρωτές γενικής αγωγής.

Όλοι οι αναπληρωτές Ειδικής Αγωγής αναρωτιόμαστε:

Α)

Αφού με το Ν.4186/2013 ορίζεται ότι (άρθρο 28): ««2.α. Τα ισχύοντα στη Γενική Εκπαίδευση για τις προσλήψεις, τους διορισμούς, τις μεταθέσεις, τις αποσπάσεις και τις τοποθετήσεις εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, καθώς και για τους τομείς, τις ειδικότητες, τους κλάδους τις αναθέσεις μαθημάτων, τους υπεύθυνους εργαστηρίων, την πρακτική άσκηση, τους σχολικούς συνεταιρισμούς, τα προγράμματα σπουδών και τα ωρολόγια προγράμματα στην Τεχνική Επαγγελματική Εκπαίδευση, ισχύουν και για την Ειδική Αγωγή. Η εφαρμογή των όσων ανωτέρω άρχεται από το σχολικό έτος 2014/2015. Επιμέρους διαφοροποιήσεις όλων των παραπάνω, λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών στην Ειδική Αγωγή, θα καθορίζονται με υπουργικές αποφάσεις που θα εκδίδονται κατόπιν εισήγησης της Διεύθυνσης Ειδικής Αγωγής του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων»

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΙΣΧΥΣΕ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ Η ΠΡΟΣΜΕΤΡΗΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΫΠΗΡΕΣΙΑΣ ΤΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΣΤΑ ΔΥΣΠΡΟΣΙΤΑ ΠΡΙΝ ΤΟ 2010;

Β) Η πρόσφατη Υπουργική Απόφαση για την Ειδική Αγωγή (128005/Δ2 -ΦΕΚ 2217/13-8-14) βγήκε ακριβώς για να εναρμονίσει τη σειρά κατάταξης των αναπληρωτών της Ειδικής Αγωγής (κατάταξη με βάση το πτυχίο και την προϋπηρεσία) με αυτό που συμβαίνει σε όλους τους άλλους κλάδους στη Γενική Εκπαίδευση δηλαδή στηρίχτηκε στο Ν.4186/2013. Η συγκεκριμένη απόφαση δεν αναφέρει κάπου ότι καταργείται η προσμέτρηση της προϋπηρεσίας στα δυσπρόσιτα σχολεία της χώρας για την Ειδική Αγωγή.

Γ) Οι διατάξεις του Ν.3391/2005 (άρθρο 9, παρ.3 - ΦΕΚ 240/4-10-2005 τ.Α΄) που ορίζουν ότι η υπηρεσία αναπληρωτών και ωροµισθίων εκπαιδευτικών σε σχολικές µονάδες, που χαρακτηρίζονται κατά τις οικείες διατάξεις ως δυσπρόσιτες, λογίζεται από το σχολικό έτος 2002-2003 και εφεξής στο διπλάσιο για την κατάταξη στον ενιαίο πίνακα αναπληρωτών της παρ.5 του άρθρου 6 του Ν.3255/2004, ΔΕΝ ΚΑΤΑΡΓΗΘΗΚΑΝ. Ούτε οι διατάξεις του Ν. 3848/2010 (άρθρο 9, παρ. 2) που όριζε ότι ο διπλασιασμός της μοριοδότησης των προϋπηρεσιών σε δυσπρόσιτα σχολεία (περίπτ. 9α) ισχύει για προϋπηρεσίες προσφερθείσες μέχρι και 30-6-2010 ΔΕΝ ΚΑΤΑΡΓΗΘΗΚΕ. Γιατί λοιπόν δεν ισχύουν αυτοί οι νόμοι για τους αναπληρωτές ειδικής αγωγής στα πλαίσια εναρμόνισης της νομοθεσίας γενικής και ειδικής εκπαίδευσης (Ν.4186/2013);

Οι αναπληρωτές Ειδικής Αγωγής περιμένουμε μια απάντηση (στις δεκάδες ενστάσεις μας) που να «πατάει» πάνω σε συγκεκριμένη νομοθεσία για να δικαιολογεί την κατάργηση της προσμέτρησης της προϋπηρεσίας στα δυσπρόσιτα σχολεία της χώρας ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΕΜΑΣ.

Επιτέλους, για πρώτη φορά είδαμε φέτος να συζητείται το γεγονός πως ΟΤΙ ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΙΣΧΥΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΈΣ ΕΙΔΙΚΉΣ ΑΓΩΓΗΣ. Ας γίνει αυτό πράξη και όσον αφορά τη προσμέτρηση της προϋπηρεσίας στα δυσπρόσιτα σχολεία της χώρας. Όλοι εκπαιδευτικοί είμαστε και όλοι υπηρετήσαμε τη δημόσια εκπαίδευση της χώρας μας.

Βιργινία Χαζίρη Παπαγεωργίου

Tags: ειδική αγωγήΒιργινίας Χαζίρη Παπαγεωργίου Tweet

View the discussion thread.

Keywords
Αναζητήσεις
δυσπροσιτα ειδικη αγωγη, δυσπροσιτα ειδικης αγωγης
Τυχαία Θέματα