Καταγγελίες του συλλόγου αναπληρωτών αγγλικής για παραποίηση ωρολόγιων προγραμμάτων

Tweet

Καταγγελίες του συλλόγου αναπληρωτών αγγλικής για παραποίηση ωρολόγιων προγραμμάτων

Το παράδοξο φαινόμενο παραποίησης του ωρολόγιου προγράμματος της διδασκαλίας της αγγλικής γλώσσας σε σχολεία ΕΑΕΠ και σε κλασικά δημοτικά παρατηρήθηκε την προηγούμενη σχολική χρονιά.

Σχολεία ΕΑΕΠ

Σύμφωνα με το ΦΕΚ 1327/2011 το

μάθημα της αγγλικής διδάσκεται 4 ώρες την εβδομάδα σε κάθε τμήμα των Γ,Δ,Ε,ΣΤ τάξεων και 2 ώρες την εβδομάδα στα τμήματα των Α,Β τάξεων. Με τη συνενοχή όμως των σχολικών συμβούλων που υπέγραψαν τα παραποιημένα προγράμματα, πολλοί μόνιμοι εκπαιδευτικοί ,συχνά υπό πίεση, δέχτηκαν να διδάσκουν 2 ώρες στις μεγάλες τάξεις και 1 ώρα στις μικρές, καλύπτοντας έτσι το λειτουργικό κενό της σχολικής μονάδας τους μαζί με το οργανικό τους, για το διάστημα Σεπτεμβρίου-Νοεμβρίου 2013.Άμεση συνέπεια ήταν να μη φανούν τα λειτουργικά κενά στο υπουργείο, να μη ζητηθούν πιστώσεις για προσλήψεις αναπληρωτών αγγλικής και να παραταθεί η περίοδος ανεργίας μας για όλο το αʼ τρίμηνο.

Κλασικά δημοτικά

Σύμφωνα με το ΦΕΚ 1280/2005 στα 4θέσια και άνω κλασικά δημοτικά το μάθημα της αγγλικής διδάσκεται σε κάθε τμήμα των Γ,Δ,Ε,ΣΤ τάξεων από 3 ώρες την εβδομάδα. Λόγω των μηδενικών προσλήψεων αναπληρωτών αγγλικής κρατικού προϋπολογισμού, σε πολλά σχολεία της χώρας το μάθημα των αγγλικών δεν διδάχτηκε καθόλου και οι ώρες του ωρολόγιου προγράμματος αγγλικών μετατράπηκαν σε ώρες φύλαξης ή σε ώρες συμπλήρωσης ωραρίου από τους δασκάλους.

Ο σύλλογος αναπληρωτών αγγλικής ανακοινώνει πως η παραποίηση ωρολόγιου προγράμματος είναι παράνομη και πως αν εντοπιστεί το ίδιο φαινόμενο σε σχολικές μονάδες τον ερχόμενο Σεπτέμβρη, θα προβεί σε άμεση καταγγελία στο Υπουργείο Παιδείας και στην Επιτροπή Διαχείρισης Ευρωπαϊκών Πόρων.

Το προσωρινό ΔΣ του συλλόγου

11/07/2014

Tags: Σύλλογος αναπληρωτών αγγλικής Tweet

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα