Καταγγελίες φαντάρων για τριτοκοσμικές συνθήκες στο 164 ΤΕ Σάμου‏

Τραγικές συνθήκες διαβίωσης επικρατούν στο 164 ΤΕ Σάμου, με τους φαντάρους να μεταφέρουν ζοφερές εικόνες, τις οποίες, όπως καταγγέλλει το Δίκτυο Ελεύθερων Φαντάρων "Σπάρτακος", προφανώς διέφυγαν της προσοχής του Υπουργού Δένδια, που προσφάτως περιόδευσε εκεί...
Τ
Ειδικότερα, και όπως προκύπτει από την καταγγελία των φαντάρων, θάλαμοι δεν έχουν θέρμανση, με αποτέλεσμα η θερμοκρασία να πέφτει στους -5 βαθμούς Κελσίου, λειτουργεί μόνο μία από τις τρεις τουαλέτες και ντουζιέρες, ενώ "το ζεστό νερό είναι σπάνιο καθώς ο θερμοσίφωνας μόνιμα ρίχνει τις ασφάλειες στο κτίριο".

Επιπλέον, σύμφωνα

με την καταγγελία, τα "μέσα", επίσης έχουν την τιμητική τους, αφού "η μονάδα έχει πάνω από 50 φαντάρους και έχουν μείνει μόνο 10 να κάνουν υπηρεσίες μέσα στα γκρουπ Χριστουγέννων καθώς οι υπόλοιποι έχουν φύγει με βυσματικές αποσπάσεις".

"Τώρα πλέον ο ΥΕΘΑ Ν.Δένδιας και ο ΑΓΕΣ Σαμαράς δε μπορούν να πουν ότι δεν γνωρίζουν τι συμβαίνει στην Σάμο. Είναι υποχρέωση τους να παρέμβουν και να δώσουν λύσεις", τονίζουν οι φαντάροι στην καταγγελία τους.

Διαβάστε ολόκληρη την καταγγελία των φαντάρων από το 164 ΤΕ Σάμου:

«Από τότε που ήρθαμε στη μονάδα και οι 2 θάλαμοι που φιλοξενούν τους στρατιώτες δεν έχουν θέρμανση. Οι θερμοκρασίες έφτασαν να είναι πολικές με -5 βαθμούς στη σκοπιά και εμείς δεν είχαμε στο θάλαμο air condition το οποίο όπως μας είπε ο τεχνικός που ήρθε να το δει είναι χαλασμένο.
Μετά από συνεχείς διαμαρτυρίες μας ο διοικητής μας είπε να χρησιμοποιούμε κουβέρτες και ότι θα μπορούσαμε να είχαμε άσκηση στα χιόνια.
Φαντάροι αρρωσταίνουν καθημερινά και δεν μπορούμε να κοιμηθούμε γιατί τρέμουν σαν τα ψάρια.

Οι τουαλέτες έχουν 3 ντουζιέρες και 3 τουαλέτες και λειτουργεί μόνο μια ντουζιέρα και μια τουαλέτα. Επίσης είναι εξωτερικές και όποιος πάει να κάνει μπάνιο παγώνει με κίνδυνο να πάθει πνευμονία όταν επιστρέφει σε ένα θάλαμο που δεν έχει ζεσταθεί πότε.

Επίσης το ζεστό νερό είναι σπάνιο καθώς ο θερμοσίφωνας μόνιμα ρίχνει τις ασφάλειες στο κτίριο. Όλα αυτά στο έτος 2015 στη χώρα μας οι στρατεύσιμοι υποφέρουν με αυτό το τρόπο.

Η μονάδα έχει πάνω από 50 φαντάρους και έχουν μείνει μόνο 10 να κάνουν υπηρεσίες μέσα στα γκρουπ Χριστουγέννων καθώς οι υπόλοιποι έχουν φύγει με βυσματικές αποσπάσεις.

Η κατάσταση είναι αφόρητη δεν θέλουμε πολλά ένα ζεστό θάλαμο που να μπορούμε να κοιμηθούμε και ένα ζεστό πιάτο φαγητό».
Τώρα πλέον ο ΥΕΘΑ Ν.Δένδιας και ο ΑΓΕΣ Σαμαράς δε μπορούν να πουν ότι δεν γνωρίζουν τι συμβαίνει στην Σάμο. Είναι υποχρέωση τους να παρέμβουν και να δώσουν λύσεις.

Πηγή: Αυγή

Tags: στρατόςφαντάροιΣάμος
Keywords
Τυχαία Θέματα