Καταγγελία του αιρετού του ΠΥΣΠΕ Λάρισας Δραγανιδάκη Δημήτρη για την έλλειψη εκπαιδευτικού προσωπικού

Tweet

Αν και τα τελευταία χρόνια ο Έλληνας Εκπαιδευτικός σφυροκοπείται ανελέητα από τις μνημονιακές πολιτικές και στοχοποιείται διαρκώς, είναι γεγονός ότι τα σχολεία σήμερα λειτουργούν και εξακολουθούν να παράγουν έργο μόνο χάρη στην ψυχή, το φιλότιμο και στην προσπάθεια του. Στη δύσκολη αυτή στιγμή, που θα περίμενε κανείς ο εκπαιδευτικός να έχει συμπαραστάτη του την ίδια την πολιτεία με μια σειρά έργων στήριξης και αναβάθμισης του ιδίου, καθώς και του εκπαιδευτικού

έργου, οι προθέσεις του Υπουργείου Παιδείας αναλώνονται δυστυχώς σε ένα επικοινωνιακό παιχνίδι φημών και διαρροών στα ΜΜΕ, καθώς και σε μια σειρά «λογιστικών» μέτρων που γίνονται για να «δημιουργήσουν κλίμα», να «μετρήσουν αντιδράσεις» και μετά ανάλογα με την περίπτωση να δράσουν, (όπως οι καταργήσεις οργανικών θέσεων, οι υποχρεωτικές μετακινήσεις εκπαιδευτικών, οι απολύσεις «επίορκων» και «ανεπαρκών). Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας με τις πράξεις της αποδεικνύεται κατώτερη των περιστάσεων. Είναι καιρός να αντιληφθεί ότι η εκπαιδευτική πολιτική δεν ασκείται με διαρροές και φήμες.

Έχει απογοητεύσει την εκπαιδευτική κοινότητα, αλλά και ολόκληρη την κοινωνία, με προτάσεις που βασίζονται αποκλειστικά και μόνο σε μια «διαχειριστικού τύπου» αντιμετώπιση των προβλημάτων, αδιαφορώντας πλήρως για τις επιπτώσεις στην ποιότητα της παρεχόμενης εκπαίδευσης. Δεκάδες είναι οι χαμένες διδακτικές ώρες και τα λειτουργικά κενά που δεν έχουν καλυφθεί ακόμα. Οι ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό συνεχίζουν να υφίστανται σε τέτοιο μέγεθος που σχολεία αναμορφωμένου προγράμματος, στα οποία υποτίθεται δίνεται μια προτεραιότητα σε ειδικότητες καλλιτεχνικών, πληροφορικής, θεατρικής αγωγής, κ.α. να αδυνατούν να αναπτύξουν εξ' ολοκλήρου το πρόγραμμά τους με ότι αυτό συνεπάγεται για την εύρυθμη λειτουργία τους.

Δεν πρέπει να ξεχνά ότι πίσω από τους αριθμούς κρύβονται άνθρωποι. Πρέπει να καταλάβει επιτέλους και αυτό εξαρτάται από εμάς ότι πίσω από την εκπαιδευτική διαδικασία κρύβονται παιδικές ψυχές που είναι το μέλλον της Πατρίδας μας. Το Υπουργείο προκαλεί με τη στάση του, για το περί δικαίου αίσθημα και πρέπει άμεσα να ικανοποιήσει τις ανάγκες σε εκπαιδευτικό προσωπικό του νομού μας.

Δραγανιδάκης Δημήτρης αιρετός ΠΥΣΠΕ Λάρισας

ΤΗΛ: 6944296986

Tags: Δημήτρης ΔραγανιδάκηςαιρετόςΠΥΣΠΕ Λάρισας Tweet

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα