Καταγγελία της Διευθύντριας ΔΕ Πειραιά Ε. Μανδαλή

Ανακοινώσεις

Καταγγελία της Διευθύντριας Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΕΣ, ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟ ΚΑΙ ΧΡΗΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗΣ ΒΙΑΣ

Η Διευθύντρια Δ.Ε. Πειραιά Ε.Μανδαλή ανέλαβε καθήκοντα στις 17 Σεπτέμβρη. Στο σύντομο αυτό διάστημα έδειξε ιδιαίτερο ζήλο για την υλοποίηση της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής της τρικομματικής κυβέρνησης. Την αυταρχική – αλαζονική διοίκηση του τέως Διευθυντή συνεχίζει με αυθαιρεσίες, με μικρά “πραξικοπήματα” και αντισυνδικαλιστικές ενέργειες.

Είναι χαρακτηριστικό ότι πρότεινε να επιβληθεί ποινή στον πρόεδρο

της ΕΛΜΕ στο ΑΠΥΣΔΕ, ενώ τους εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές που κινητοποιούνταν ενάντια στις συμπτύξεις τμημάτων τους αντιμετωπίζει με φυγομαχία, με κλήση της αστυνομίας και «αποφασίζομεν και διατάσσομεν». Αναλυτικότερα:

► ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΑΠΟ ΣΥΜΠΤΥΞΕΙΣ: πότε και πού συνεδρίασε το ΠΥΣΔΕ;

Ο τακτικός κι ο αναπληρωματής αιρετός του ΠΑΜΕ στο ΠΥΣΔΕ καταγγέλλουν προς όλους την πραξικοπηματική “απόφαση ΠΥΣΔΕ” για τοποθετήσεις συναδέλφων μετά από συμπτύξεις τμημάτων.

Συγκεκριμένα: Τη Δευτέρα 17/12/2012 συνεδρίασε το ΠΥΣΔΕ για διάφορα τρέχοντα θέματα. Ανάμεσα στα θέματα της συνεδρίασης ήταν και η μετακίνηση – τοποθέτηση εκπαιδευτικών που “πλεονάζουν” λόγω συμπτύξεων τμημάτων. Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ και η Ομοσπονδία Γονέων Πειραιά, εκφράζοντας την αντίθεσή τους στις συμπτύξεις και στις μετακινήσεις των εκπαιδευτικών (χωρίς αίτησή τους μάλιστα) πραγματοποίησαν παράσταση στο ΠΥΣΔΕ, οπότε η συνεδρίαση του ΠΥΣΔΕ σταμάτησε, χωρίς να συζητηθεί το θέμα, καθώς ακολούθησε συνάντησή με τη Διευθύντρια Β/θμιας Εκπαίδευσης στη γραφείο της. Η συνάντηση κράτησε γύρω στα 25΄, γιατί η Δ/ντρια αποχώρησε από τη Διεύθυνση, για να παραστεί σε συνάντηση στην περιφέρεια. Έτσι η συνεδρίαση του ΠΥΣΔΕ διακόπηκε οριστικά.

Κι όμως μετά από δυο ημέρες ο αιρετός του ΠΑΜΕ πληροφορήθηκε ότι με απόφαση του ΠΥΣΔΕ της 17/12/2012 μετακινούνται εκπαιδευτικοί λόγω συμπτύξεων τμημάτων, ενώ η συνεδρίαση είχε διακοπεί και δεν είχε παρθεί απόφαση για το θέμα «μετακίνηση και τοποθέτηση εκπαιδευτικών»! Σε αντίθεση με την πραγματικότητα, το πρακτικό της σχετικής συνεδρίασης αναφέρει: « Στο σημείο αυτό αποχώρησαν οι δύο αιρετοί. Ο αιρετός του ΠΑΜΕ κατέθεσε και σχετική δήλωση. Στη συνέχεια, αφού διαπιστώθηκε η απαρτία, η συνεδρίαση συνεχίστηκε.» !!!

Μετά την αποχώρηση των δύο αιρετών και τη διαπιστωμένη αποχώρηση της Διευθύντριας Β/θμιας Εκπαίδευσης για σύσκεψη στην Περιφέρεια, απαρτία δεν υπήρχε για συνέχιση της συνεδρίασης (άλλωστε μετά την αποχώρηση της Διευθύντριας Β/θμιας απ’ τη Διεύθυνση δεν παρέμεινε κανένα μέλος στην αίθουσα συνεδριάσεων του ΠΥΣΔΕ). Μόνο με νέα συνεδρίαση μπορούσε να συζητηθεί και να παρθεί απόφαση για το σχετικό θέμα. Τέτοια συνεδρίαση, αν έγινε, είναι παράνομη, αφού δεν προσκλήθηκαν σ’ αυτήν οι δύο αιρετοί, και η όποια απόφαση είναι άκυρη. Πρόκειται για άλλη μια αυθαιρεσία της Διευθύντριας (και σ’ αυτό φέρουν ευθύνη και τα άλλα δύο διορισμένα μέλη του ΠΥΣΔΕ).

► Αυταρχική κατρακύλα…

Η Διευθύντρια Β/θμιας Εκπαίδευσης Πειραιά μιμείται την κυβέρνηση, που με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου επιχειρεί να επιβάλει την πολιτική του κεφαλαίου και να κάμψει τους αγώνες των εργαζόμενων.

Θυμίζουμε την προσπάθειά της ν’ ακυρώσει την άδεια μιας μέρας της εκλογοαπολογιστικής Γ.Σ. (κάνοντας χρήση Βασιλικών Διαταγμάτων!), το χουντικό «εντέλλεσθε» προς τους Διευθυντές σχολείων για να κάνουν συμπτύξεις τμημάτων και το έγγραφο προς τους Διευθυντές των ΕΠΑΛ-ΕΠΑΣ με το οποίο τους καλούσε «ν’ αποστείλουν μέχρι τις 20-12-2012 ονομαστικές καταστάσεις των μαθητών ανά τμήμα, με τις απουσίες τους (δικαιολογημένες-αδικαιολόγητες) οι οποίες έχουν καταχωρηθεί έως 17-12-2012 όλων των τμημάτων του σχολείου», ενώ γνωρίζει ότι οι απουσίες χαρακτηρίζονται απ’ το σύλλογο μετά τη λήξη του 4μήνου (μετά δηλαδή τις 20 Γενάρη ).

Στην τελευταία κινητοποίηση (20/10/2012) κάλεσε στο γραφείο της την αστυνομία (για δεύτερη φορά), για να μην επιτραπεί η είσοδος της ΕΛΜΕ και της Ομοσπονδίας Γονέων που διαμαρτύρονταν για τις συμπτύξεις τμημάτων. Κάτι τέτοιο δεν πέρασε βέβαια…

► Κι όμως η ΔΙΩΞΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΕΛΜΕ δεν πέρασε!

Στο αρχείο τέθηκε από το ΑΠΥΣΔΕ η υπόθεση της δίωξης του συνδικαλιστή του ΠΑΜΕ Σάββα Σάββα. Η Διευθύντρια Β/θμιας Εκπαίδευσης Πειραιά (διορισμένο μέλος του ΑΠΥΣΔΕ και πρόεδρος του ΠΥΣΔΕ) ενοχλημένη απ’ τη συνδικαλιστική δράση του στο ΠΥΣΔΕ και στην προεδρία της ΕΛΜΕ Πειραιά πρότεινε κατά τη συνεδρίαση επιβολή ποινής στο συνάδελφο, πιστεύοντας πως έτσι, στέλνοντας σε όλους μήνυμα εκφοβισμού, θα περιορίσει τη δυναμική του ταξικού αγώνα μας. Παρ’ όλα αυτά κάτω απ’ την πίεση των κινητοποιήσεων συμπαράστασης, που οργάνωσε η ΕΛΜΕ και το ΠΑΜΕ, και τα δεκάδες ψηφίσματα στήριξης από σωματεία η προσπάθεια ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης δεν πέρασε!

Το ΠΑΜΕ πιστεύει, τέλος, ότι δεν αρκεί η καταγγελία της συγκεκριμένης Δ/ντριας, η οποία δεν μπορεί βέβαια να είναι μέλος της ΕΛΜΕ (θέση του ΠΑΜΕ είναι γενικά οι προϊστάμενοι Διευθύνσεων να μην εγγράφονται μέλη των σωματείων). Η δυναμική απάντηση θα έρθει με νέους, πιο μαζικούς αγώνες ενάντια στις αυθαιρεσίες, τον αυταρχισμό και τη βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης-Ε.Ε.-πλουτοκρατίας. Και σ’ αυτή την κατεύθυνση θα προσπαθήσουμε να προσανατολίσουμε την ΕΛΜΕ Πειραιά.

9/1/2013 - ΠΑΜΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ

ΝΕΑ ΧΡΟΝΙΑ, ΝΕΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

ΟΧΙ ΑΛΛΕΣ ΘΥΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑ

Συνάδελφοι-Συναδέλφισσες

Το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών Πειραιά σας εύχεται καλή χρονιά, υπογραμμίζοντας ότι οι ευχές πιάνουν τόπο, μόνο όταν συνοδεύονται από έργα, από αγωνιστικότητα σε κοινό ταξικό μέτωπο με όλους τους εργαζόμενους, τις λαϊκές οικογένειες που θίγονται από την κυβερνητική πολιτική κεφαλαίου-Ευρωπαϊκής Ένωσης, κι έχουν συμφέρον από την ανατροπή της.

Η κρίση είναι φως-φανάρι κρίση του καπιταλισμού, γι’ αυτό και δεν περιορίζεται στη χώρα μας. Χρησιμοποιείται απ’ την πλουτοκρατία και τους πολιτικούς της εκπροσώπους, για να ενταθεί η εκμετάλλευση και να επιταχυνθεί η επίθεση κατά των εργαζόμενων σε όλες τις χώρες της Ε.Ε. Με ομόφωνες αποφάσεις η Ευρωπαϊκή Ένωση καταδικάζει τους εργαζόμενους σε μεγαλύτερη φτώχεια και χρεοκοπία.

Η ψήφιση του μνημονίου 3 και του πιο αντιλαϊκού ταξικού προϋπολογισμού των τελευταίων 10ετιών, συνολικά τα μέτρα που παίρνουν έχουν έναν και μόνο στόχο. Ακόμη πιο φτηνή εργατική δύναμη για την ανάκαμψη και την προστασία της κερδοφορίας των μεγαλοεπιχειρηματιών, των μονοπωλίων. Το μνημόνιο 3, που ψήφισε πρόσφατα η τρικομματική κυβέρνηση Ν.Δ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, (περιλαμβάνει αντιλαϊκά μέτρα 13,5 και πάνω δισ.€) είναι η συνέχεια του εφιάλτη που ζούμε τα τελευταία χρόνια χωρίς σταματημό. Οι άνεργοι ξεπέρασαν το 1,5 εκατ. και στους νέους το 50%! Χιλιάδες πτυχιούχοι μεταναστεύουν στο εξωτερικό ή δουλεύουν σε συνθήκες Μεσαίωνα, με μισθούς πείνας, ωράρια - λάστιχο και το φόβο της απόλυσης.

Τώρα πια έγινε φανερό πως δεν πρόκειται για μπόρα που θα περάσει, γι’ αυτό η τρικομματική κυβέρνηση τρομοκρατεί το λαό, ώστε να επιβάλει τα νέα βάρβαρα μέτρα.

Ζητούν νέες θυσίες για να πληρωθούν οι δανειστές, να σωθούν τα κέρδη των μονοπωλίων. Αποδείχτηκε περίτρανα ξανά τι σημαίνουν οι όροι "αναδιαπραγμάτευση", "ανταγωνιστικότητα", "ανάπτυξη", "επιμήκυνση": να τα παίρνουν όλα από το λαό για να ενισχύουν το κεφάλαιο.

Με τα νέα μέτρα τσακίζουν: μισθούς και συντάξεις, ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, κοινωνικά επιδόματα και πρόνοια. Τα ασφαλιστικά ταμεία, αφού καταληστεύθηκαν για χρόνια, οδηγούνται σε στάση πληρωμών συντάξεων και περίθαλψης. Οι μισθοί κόβονται πάνω από 50% με κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων, ατομικές συμβάσεις, μερική απασχόληση και εκ περιτροπής εργασία.

Στις χιλιάδες απολύσεις εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα προσθέτουν τις νέες εφεδρείες - απολύσεις χιλιάδων υπαλλήλων στο δημόσιο τομέα.Γονατίζουν με νέα χαράτσια την εργατική λαϊκή οικογένεια που δεν μπορεί πια να επιβιώσει.Τα ταμεία των σχολείων αδειάζουν και χιλιάδες παιδιά μένουν έξω από τους παιδικούς σταθμούς. Κι αντί για διορισμούς μόνιμων εκπαιδευτικών έχουμε συμπτύξεις τμημάτων και .συγχωνεύσεις σχολείωνΔιαλύουν τα νοσοκομεία, κόβουν τα φάρμακα από τους ασθενείς που δεν έχουν να τα πληρώσουν. Βάζουν σε άμεσο κίνδυνο τη ζωή και την υγεία του λαού.Ιδιωτικοποιούν λιμάνια, αεροδρόμια, δημόσιες εκτάσεις, ΔΕΗ, ΕΛΤΑ, Ύδρευση, όλο τον πλούτο της χώρας.

ΕΜΕΙΣ ΕΠΙΜΕΝΟΥΜΕ: το μέλλον της λαϊκής οικογένειας δεν μπορεί να είναι η φτώχεια, η ανεργία, η εξαθλίωση, η μόνιμη ανασφάλεια. Δεν μπορεί κάθε μέρα ν’ αγκομαχάει για ένα πιάτο φαΐ, για τη μόρφωση των παιδιών της, προκειμένου να σωθούν τα κέρδη των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων. Δεν αξίζει τέτοιο αύριο σ’ εμάς και στα παιδιά μας.

Η ΠΑΙΔΕΙΑ ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ Ε.Ε. - ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ - ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑΣ

Μέσα στη γενική αντιλαϊκή επίθεση η συγκυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ προωθεί, στο πλαίσιο της Ε.Ε., την καπιταλιστική αναδιάρθρωση της εκπαίδευσης.

Η δραματική μείωση των δαπανών για την εκπαίδευση θα έχει τραγικές επιπτώσεις στους μαθητές, στους γονείς, στους εκπαιδευτικούς και στη λειτουργία των σχολείων. Την ίδια ώρα που τα σχολεία αδειάζουν από εκπαιδευτικούς, η χρηματοδότηση των λειτουργικών αναγκών περιορίζεται δραστικά και φορτώνεται στις πλάτες των γονιών. Οι πενιχρές κρατικές δαπάνες για την εκπαίδευση είναι χρόνια πληγή (φέτος κατρακύλησαν παραπέρα), με συνεχείς περικοπές επί του κρατικού προϋπολογισμού. Την ώρα που οι συνταξιοδοτήσεις των εκπαιδευτικών ανέρχονται στις 5.000, οι προσλήψεις στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση είναι μόλις 225, όταν παλιότερα (προ μνημονίων) κυμαίνονταν από 6 έως 7 χιλιάδες. Οι λιγοστοί διορισμοί έχουν ως αποτέλεσμα να καλυφθούν τα κενά με συμπτύξεις-συγχωνεύσεις με κάθε είδους ελαστική εργασία, ακόμη και των μόνιμων, και να χρησιμοποιηθούν ως πρόσχημα για την αύξηση του ωραρίου των εκπαιδευτικών σύμφωνα και με την κατά παραγγελία έκθεση του ΟΟΣΑ.

Η τελευταία απόφαση του Υπουργείου Παιδείας (31/12/2012!) για τις περιοχές μετάθεσης των εκπαιδευτικών, που εντάσσει τη Σαλαμίνα στην Α΄ Πειραιά και τα Κύθηρα στη Β΄, όσο κι αν μεμονωμένα σε κάποιους μπορεί να φαίνεται ευνοϊκή, στην πραγματικότητα έχει στόχο τη διεύρυνση της κινητικότητας των εκπαιδευτικών σε ευρύτερη γεωγραφική περιοχή, με δυσμενείς συνέπειες στη διαδικασία της μετακίνησης-τοποθέτησης γενικά, τη συμπλήρωση του ωραρίου κλπ., επιφέροντας πλήγμα ιδιαίτερα στους εκπαιδευτικούς που βρίσκονται στη διάθεση του ΠΥΣΔΕ.

Η εφαρμογή της αξιολόγησης και η σύνδεσή της με την υπηρεσιακή και μισθολογική εξέλιξη επιχειρείται να προχωρήσει, όπως προβλέπει το μνημόνιο ΙΙ, σ’ όλο το Δημόσιο τομέα. Το Υπουργείο Παιδείας ετοιμάζει Π.Δ. για την αξιολόγηση στην εκπαίδευση. Η αξιολόγηση του εκπαιδευτικού και της σχολικής μονάδας στοχεύει κύρια στο να επιβάλει στην εκπαίδευση την αρχή της ανταγωνιστικότητας ανάμεσα στις σχολικές μονάδες, κατηγοριοποιώντας έτσι τα σχολεία, με τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς τους, σε σχολεία της πλέμπας- των πολλών, και της ελίτ-αριστοκρατίας.

Προς τους νέους ταξικούς φραγμούς, την υποβάθμιση της μάζας και την αυστηρή επιλογή της ελίτ, κατευθύνεται το περιβόητο “νέο σχολείο”. Στο όνομα των νέων τεχνολογιών και της καινοτομίας και με οδηγό τα διάφορα προγράμματα της Ε.Ε. υποβαθμίζεται συνεχώς το περιεχόμενο του κανονικού υποχρεωτικού προγράμματος. Το «Νέο Λύκειο» ιδιαίτερα χάνει τον όποιο μορφωτικό χαρακτήρα του και διευρύνει τις εκπαιδευτικές ανισότητες ανάμεσα στις σχολικές μονάδες αλλά και μέσα στο ίδιο, αφού το πρόγραμμά του διαφοροποιείται στο όνομα των “ικανοτήτων” των μαθητών και διαμορφώνεται καθοριστικά από την επιλογή για τα ΑΕΙ. Και για όσους δεν προορίζονται για την ανώτατη εκπαίδευση, το υπουργείο Παιδείας επιχειρεί να ιδρύσει «Τεχνολογικά Λύκεια» ως προθάλαμους της κατάρτισης.

Αποτελεί στρατηγική επιλογή της Ε.Ε.-κεφαλαίου το νέο ταξικό σχολείο, ο περιορισμός της βασικής-γενικής παιδείας - σε μια εποχή που χρειάζεται να διευρυνθεί για όλους, σε ενιαίο σχολείο, έως τα 12 χρόνια - η δια βίου μάθηση εφήμερων καταρτίσεων και προσαρμοστικών δεξιοτήτων, η αποσύνδεση του πτυχίου από οποιοδήποτε επαγγελματικό και εργασιακό δικαίωμα,

ΑΝΥΠΑΚΟΗ ΚΑΙ ΑΠΕΙΘΑΡΧΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΛΗΣΤΕΥΕΙ

ΔΙΕΞΟΔΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΜΕ ΑΛΛΟ-ΑΛΗΘΙΝΑ ΦΙΛΟΛΑΪΚΟ ΔΡΟΜΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

Η παραπάνω πολιτική δεν ήρθε και ούτε θα φύγει με την κρίση. Eίναι στρατηγική επιλογή της Ε.Ε, του κεφαλαίου στην Ελλάδα και σε όλη την Ευρώπη, και θα συνεχιστεί αν δεν τους σταματήσουμε.

Μπροστά μας έχουμε μια ταξική σύγκρουση ανάμεσα στους εργαζόμενους απ’ τη μια και το κεφάλαιο απ’ την άλλη, για το ποιος θα πληρώσει την κρίση, που δημιούργησαν τα κέρδη τους. Η σύγκρουση αυτή δεν γίνεται με τις καλύτερες προϋποθέσεις για το συνδικαλιστικό κίνημα και τους εργαζόμενους. Χρόνια τώρα οι πλειοψηφίες σε κορυφαίες συνδικαλιστικές οργανώσεις (όπως ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ-ΟΛΜΕ) ακολουθούν τη γραμμή του κυβερνητικού συνδικαλισμού, της συναίνεσης και της υποταγής στη γραμμή-πολιτική του Ευρωμονόδρομου, αφοπλίζοντας το κίνημα απέναντι στην αντεργατική λαίλαπα.

Οι δυνάμεις που αρνούνται την ταξική πάλη συνεχίζουν ν’ αναπαράγουν τις αστικές ιδεολογίες για τις αιτίες της κρίσης, μιλούν για «ανικανότητα» της κυβέρνησης, για «στρέβλωση» της καπιταλιστικής ανάπτυξης, για «νεοφιλελεύθερη» πολιτική, για μια άλλη μορφή διαχείρισης και διάσωσης του συστήματος. Διέξοδος από την κρίση δεν μπορεί όμως να υπάρξει και προς όφελος του λαού και προς όφελος των μονοπωλιακών ομίλων. Καμιά πολιτική διαχείρισης - νεοφιλελεύθερη ή Κευνσιανή-«αριστερή» όπως ισχυρίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ - που δε θίγει τα κέρδη και την ιδιοκτησία των μονοπωλίων δεν είναι φιλολαϊκή, δεν αποτελεί λύση για το λαό. Αριστερή πολιτική στο πλαίσιο της Ε.Ε. είναι μεγάλη αυταπάτη, κι αυτό έδειξε η πείρα όλης της Ευρώπης.

Η ΕΛΜΕ Πειραιά πρέπει καταδικάσει αυτή τη συναινετική γραμμή, που κυριαρχεί στην ΟΛΜΕ και στην κεντρική ηγεσία του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος, να πάψει να είναι ουρά της και να συμπορευτεί με τους γονείς, τους μαθητές, τα ταξικά συνδικάτα του Πειραιά, το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα και τον ταξικό πόλο του ΠΑΜΕ.

Τέρμα οι θυσίες για τα κέρδη των καπιταλιστών. Για να τσακιστεί το μέτωπο Ε.Ε.-πλουτοκρατίας και των κομμάτων της, απαιτείται συσπείρωση-μέτωπο των εργαζόμενων από τα κάτω και συνεχής οργανωμένος ταξικός αγώνας, που θα αντιστέκεται, θα παρεμποδίζει, θα κατακτά δικαιώματα και, το κυριότερο, θα δημιουργεί τις προϋποθέσεις για αποδέσμευση από την Ευρωπαϊκή Ένωση, για μια άλλη εξουσία κι άλλη οργάνωση της κοινωνίας, όπου ο πλούτος θα ανήκει στους εργαζόμενους και όχι στην πλουτοκρατία.

ΔΕΝ ΥΠΟΧΩΡΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ- ΑΥΤΗΝ ΤΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ

Μπορούμε να ανατρέψουμε τη βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική. Προϋπόθεση όμως είναι οι εργαζόμενοι να σηκώσουν κεφάλι, να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους και να συσπειρωθούν ταξικά στα συνδικάτα. Το συνδικαλιστικό κίνημα, τα συνδικάτα μπορούν και πρέπει να αποτελέσουν όπλο στα χέρια των εργαζομένων με την ενεργή συμμετοχή των εργαζομένων και την απομόνωση της γραμμής του κυβερνητικού συνδικαλισμού, της συναίνεσης και του συμβιβασμού, που ακολουθούν οι πλειοψηφίες των κορυφαίων συνδικαλιστικών οργανώσεων. Αυτό σημαίνει ενότητα από τα κάτω σε βασικούς άξονες και αιτήματα πάλης που εξασφαλίζουν τα δικαιώματά μας, γιατί συγκροτούν ταξικό προσανατολισμό ενάντια στην πολιτική κυβέρνησης, κεφαλαίου και Ευρωπαϊκής Ένωσης.

ΒΑΣΙΚΟΙ ΑΞΟΝΕΣ ΠΑΛΗΣ - ΑΙΤΗΜΑΤΑ

· Κατάργηση των Μνημονίων, των Δανειακών Συμβάσεων, των Μεσοπρόθεσμων Προγραμμάτων και των Εφαρμοστικών Νόμων.

· Όχι στην εφεδρεία, στο προσυνταξιοδοτικό καθεστώς και στις απολύσεις στο δημόσιο τομέα. Όχι στις ιδιωτικοποιήσεις.

· Μόνιμη σταθερή εργασία για όλους. Μαζικοί διορισμοί μόνιμων εκπαιδευτικών. Κατάργηση των ελαστικών μορφών εργασίας. Όχι στην αύξηση των ωρών διδασκαλίας και του ωραρίου εργασίας του εκπαιδευτικού.

- Λέμε όχι στην αξιολόγηση του εκπαιδευτικού και της σχολικής μονάδας, εργαλεία για την ιδιωτικοποίηση και την κατηγοριοποίηση της εκπαίδευσης. Μπλοκάρουμε με όρους συλλογικών αποφάσεων και όρους κινήματος την οποιαδήποτε απόπειρα εφαρμογής της αξιολόγησης και την ακυρώνουμε στην πράξη με αποφάσεις Δ.Σ., Γενικών Συνελεύσεων και Επιτροπών Αγώνα.

- Δε συμμετέχουμε σε οποιαδήποτε διαδικασία που σχετίζεται με την εφαρμογή της αξιολόγησης (π.χ. ερωτηματολόγια κ.ά.)

- Κανένα στέλεχος της Δημόσιας Διοίκησης που αναλαμβάνει οποιονδήποτε ρόλο στην εφαρμογή της αξιολόγησης δεν έχει θέση στο συνδικαλιστικό κίνημα. Έξω οι αξιολογητές από τα συνδικάτα και τα σωματεία.

- Κατάργηση του διπλού σχολικού δικτύου, καθιέρωση του ενιαίου 12χρονου βασικού υποχρεωτικού σχολείου, δημόσιου και δωρεάν, για όλα τα παιδιά. Δημιουργία επαγγελματικών σχολών μετά το 12χρονο ενταγμένων στο εκπαιδευτικό σύστημα.

- Να μην καταργηθεί-συγχωνευθεί κανένα τμήμα ή σχολείο, έως 20 μαθητές ανά τμήμα. Να καλυφθούν τώρα όλα τα κενά με προσλήψεις εκπαιδευτικών.

- Κάλυψη του συνόλου των εκπαιδευτικών αναγκών από τον κρατικό προϋπολογισμό. Αύξηση των κρατικών δαπανών για την παιδεία στο 15% του κρατικού προϋπολογισμού και κατάργηση κάθε μορφής ιδιωτικοποίησης, άμεσης ή έμμεσης. Είμαστε κατηγορηματικά αντίθετοι στην επιχείρηση «αποκέντρωσης – αυτονομίας» των σχολικών μονάδων. Εξασφάλιση με κρατικές δαπάνες της σίτισης των παιδιών στα σχολεία, της προληπτικής υγιεινής και των ιατρικών εξετάσεων όλων των μαθητών μέσα από το δημόσιο.

- Επιμόρφωση του συνόλου των εκπαιδευτικών σε ενιαίες Παιδαγωγικές σχολές. Ετήσια και περιοδική επιμόρφωση για όσους υπηρετούν με απαλλαγή από τα διδακτικά καθήκοντα στις πανεπιστημιακές σχολές.

- Αποκλειστικά Δημόσιο Σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης (Υγεία, Συνταξιοδότηση, Πρόνοια) που θα καλύπτει πλήρως τις ανάγκες των εργαζομένων και των οικογενειών τους. Σύνταξη στα 55 για τις γυναίκες, στα 60 για τους άνδρες.

- Πλήρη σύνταξη στα 30 χρόνια δουλειάς (30/30) και στο 80% του τελευταίου μισθού. Πλήρη σύνταξη σε περίπτωση ανικανότητας, ανεξάρτητα από τα χρόνια υπηρεσίας.

- Γνήσιες και ουσιαστικές Σ.Σ.Ε. χωρίς περιορισμούς και απαγορεύσεις. Ενσωμάτωση των επιδομάτων στο βασικό μισθό πλην οικογενειακού και ευθύνης. Ακώλυτη μισθολογική εξέλιξη. Όχι στη σύνδεση του μισθού με το βαθμό και την παραγωγικότητα. Αφορολόγητο όριο ο μισθός του νεοδιόριστου.

ΚΑΜΙΑ ΘΥΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑ!

ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΤΡΙΜΗΝΟ

1) Άμεση προτεραιότητα του Δ.Σ. πρέπει είναι η εκλογή σε κάθε σχολείο συνδέσμου-αντιπροσώπου. Αυτό θα βοηθήσει στην άμεση ενημέρωση των συναδέλφων, στην υλοποίηση των αποφάσεων και στην οργάνωση των αγώνων.

2) Σύγκληση σε σύντομο χρονικό διάστημα Γενικής Συνέλευσης για τον προγραμματισμό δράσης μας.

3) Υλοποίηση προηγούμενης απόφασης του Δ.Σ. για κινητοποίηση με αίτημα τη φτηνή μετακίνηση των εκπαιδευτικών που εργάζονται στα νησιά.

4) Περιφερειακές συσκέψεις του Δ.Σ. για ενημέρωση-συζήτηση με τους εκπαιδευτικούς (ξεκινώντας από τις πιο μακρινές περιοχές: Γαλατά-Πόρο-Μέθανα, Αίγινα, Σαλαμίνα).

5) Σύσκεψη με τους Σχολικούς Συμβούλους με βάση τη θέση μας να μην εφαρμόσουν την αξιολόγηση

6) Εκδήλωση για την αξιολόγηση με βάση την απόφαση της Γ.Σ. που απορρίπτει την αξιολόγηση.

7) 15νθήμερη Έκθεση Εικαστικών Τεχνών (Φωτογραφία, Γλυπτική, Ζωγραφική) με τίτλο « Οι καθηγητές του Πειραιά

δημιουργούν» για την προβολή έργων των ίδιων των εκπαιδευτικών.

8) Ως προσφορά της ΕΛΜΕ θεατρική επαγγελματική παράσταση, για δωρεάν παρακολούθησή της από παιδιά συναδέλφων εκπαιδευτικών κι άνεργων γονιών.

9) Εκδήλωση για το «Νέο Λύκειο», όταν ανακοινωθεί από το Υπουργείο το περιεχόμενό του.

10) Αγωνιστικές ενέργειες από κοινού με την Ομοσπονδία Γονέων , μαζικούς φορείς και εργατικά σωματεία για επαρκή χρηματοδότηση των σχολείων, τη δωρεάν σίτιση και υγειονομική κάλυψη των μαθητών από το δημόσιο.

9/1/2013

ΠΑΜΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ

Tags: ΠΑΜΕΔΕ Πειραιά
Keywords
πειραιας, απολυσεις στο δημοσιο, παμε εκπαιδευτικων, Καλή Χρονιά, μνημονιο 3, υπουργείο παιδείας, ελμε, παμε, πυσδε, νέα, σχολεια, δραση, χρεοκοπια, μνημονιο, επιμηκυνση, επιδοματα, δεη, ΕΛΤΑ, νεα δημοκρατια, ΠΑΣΟΚ, δημαρ, αναδιαρθρωση, οοσα, αει, ελλαδα, συριζα, λύση, ολμε, δικαιωματα, συμμετοχή, σημαίνει, εφεδρεια, θυσια, προσφορες, tags, κινηση στους δρομους, ΓΣΕΕ, σταση εργασιας, ΑΔΕΔΥ, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, κλειστα σχολεια, διακοπες δεη, ενιαιο μισθολογιο, εργασιακη εφεδρεια, ενιαιο μισθολογιο δημοσιων υπαλληλων, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, νεα κυβερνηση, χαρατσι δεη, μειωση μισθων, μνημονιο 2, εκλογες 2012, η ημέρα της γης, βουλευτικές εκλογές 2012, θεμα εκθεσης 2012, βασεις 2012, αλλαγη ωρας 2012, αξιολογηση, ξανα, χωρες, το θεμα, αδεια, αιγινα, αιτηση, αστυνομια, αφορολογητο, δωρεαν, επαλ, εργασια, εργαλεια, ευχες, ηγεσια, θεμα, κυθηρα, νεα μετρα, νησια, ολμε, οοσα, πιεση, πλαισιο, προγραμμα, σαλαμινα, σχολες, τα νεα, υγεια, υπουργείο παιδείας, φτωχεια, φως, ωρα, αγωνες, αει, αυξηση, αξιζει, ανεργια, αξονες, ασφαλιστικα ταμεια, αφορολογητο οριο, γινεται, γονεις, δευτεροβαθμια εκπαιδευση, δευτεροβαθμια, δευτερα, διαστημα, διευθυνση, δυναμη, δημοσιο, δηλωση, διοικηση, εγινε, εγγραφο, αιθουσα, εκθεση, εκμεταλλευση, εκπαιδευση, ελμε, ενημερωση, εργα, εξελιξη, επασ, εποχη, ευθυνη, ευρωπη, ζωη, ιδια, ιδιο, υποθεση, θυσια, κεφαλαιο, κυβερνηση, κυρια, κρατικο, λειτουργια, λαιλαπα, λύση, ληξη, μεθανα, μεμονωμενα, μερικη απασχοληση, μισθος, μειωση, μορφη, νοσοκομεια, οικογενεια, ονομα, οφελος, παιδια, παμε, παμε εκπαιδευτικων, προγραμματα, προσληψεις, ρολο, συζητηση, συνεχεια, συνταξη, συμμετοχή, σιτιση, σχολειο, τεως, τμημα, υλοποιηση, υδρευση, φαναρι, φαρμακα, αγωνας, ανηκει, δικαιωμα, δικαιωματα, εφαρμογη, ενωση, χωρα, ιδιαιτερο, ιδιαιτερα, υπουργειο, κληση, ουρα, πληγη, πυσδε, σημαίνει, θεματα, χερια
Τυχαία Θέματα