Καταγγελία σχολικής συμβούλου νηπιαγωγών

Το τελευταίο διάστημα στο Σύλλογό μας έχουν εκφραστεί διαμαρτυρίες για τη συμπεριφορά της σχολικής συμβούλου Νηπιαγωγών Ντινοπούλου Καλλιρόης. Συγκεκριμένα για :

α. Για τηλεφωνήματα στο προσωπικό τηλέφωνο προϊσταμένων νηπιαγωγείων , εκτός ωρών εργασίας δηλ. Σαββατοκύριακα, μεσημεριανές και βραδινές ώρες και με συνεχείς ενοχλήσεις πιέζει συναδέλφους για συμμετοχή στην ατομική αξιολόγηση και την αυτοαξιολόγηση της σχολικής μονάδας.

β. Απειλεί

με αρνητική αξιολόγηση νηπιαγωγών σε περίπτωση που οι παιδαγωγικές αντιλήψεις και πρακτικές των νηπιαγωγών δεν είναι σύμφωνες με τις δικές της.

γ. Καθιερώνει μηνιαίες παιδαγωγικές συναντήσεις χωρίς να παρίσταται η ίδια σε ώρες που λειτουργούν τα ολοήμερα και ουσιαστικά δεν είχε λήξει η αποχώρηση των νηπίων του κλασσικού τμήματος από το Νηπιαγωγείο , δημιουργώντας έτσι πρόβλημα στις συναδέλφους στο να εξασφαλίσουν την ασφαλή αποχώρηση των παιδιών από το σχολείο.

δ. Ο Σύλλογος Δ/Ν νησιών Αργοσαρωνικού της είχε απευθύνει σε πρώτη φάση μια επιστολή - αίτημα που της ζητούσε να μην πραγματοποιήσει κατ' αυτόν τον τρόπο τις μηνιαίες παιδαγωγικές συναντήσεις. Η πρώτη αυτή επιστολή ήταν απλώς μια διατύπωση αιτήματος και όχι καταγγελία. Η κ. Ντινοπούλου δεν έδωσε καμιά απάντηση στο γραπτό αίτημα του Συλλόγου, απαξιωνοντάς τον και συνέχισε να στέλνει ημερομηνίες για διεξαγωγή των συναντήσεων με τον ίδιο τρόπο που επέλεξε και επέβαλε στις συναδέλφους νηπιαγωγούς.

ε. Δεν ενδιαφέρθηκε για τα σοβαρά προβλήματα της εκπαίδευσης στην περιοχή , όπως κλείσιμο νηπιαγωγείων , υποβιβασμοί , κλείσιμο τμημάτων, υποχρηματοδότηση της λειτουργίας τους αλλά ενδιαφέρεται για την προώθηση του συγκεκριμένου αυταρχικού, γραφειοκρατικού μοντέλου αξιολόγησης που χειραγωγεί τον εκπαιδευτικό και τον μετατρέπει σε πειθήνο όργανο των κρατικών επιλογών. Η κ.Ντινοπούλου διάλεξε να σταθεί απέναντι από τους εκπαιδευτικούς.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Η ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΧΡ.ΡΕΠΠΑΣ ΧΡΥΣ.ΜΟΣΧΟΝΑ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΚΑΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ Αίγινα , 8/12/2014

ΝΗΣΙΩΝ ΑΡΓΟΣΑΡΩΝΙΚΟΥ

Α.Π : 5

ΠΡΟΣ : Μέλη του Συλλόγου , Δ.Ο.Ε , Συντονιστικό Νηπιαγωγών, Διαδίκτυο.

Tags: Σύλλογος ΠΕ νησιών ΑργοσαρωνικούΚαταγγελίασχολική σύμβουλοςνηπιαγωγος
Keywords
Τυχαία Θέματα