Καταγγελία για την πραξικοπηματική αλλαγή της ημερομηνίας των εκλογών για τα υπηρεσιακά συμβούλια

Tweet Κατηγορία: Ανακοινώσεις

ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ  ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΙΚΗ  ΑΛΛΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑΣ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ

ΠΑΝΙΚΟΒΛΗΤΕΣ ΟΙ ΗΓΕΣΙΕΣ ΠΑΣΚ ΚΑΙ ΔΑΚΕ  ΖΗΤΗΣΑΝ ΑΙΦΝΙΔΙΑΣΤΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ  ΑΛΛΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑΣ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΑ

ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΡΑΣΜΑ ΤΩΝ ΒΑΡΒΑΡΩΝ ΑΝΤΙΛΑΪΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες.

Οργή και κατάπληξη προκαλεί  η χθεσινοβραδινή,  πραξικοπηματική αλλαγή της ημερομηνίας για τις εκλογές των υπηρεσιακών συμβουλίων.

          Η αιφνιδιαστική μεταφορά των εκλογών για τη Δευτέρα 5 Νοέμβρη μία ακριβώς μέρα πριν  από την εξαγγελθείσα 48ωρη απεργία ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ-ΟΛΜΕ υπονομεύει  τόσο την σωστή προετοιμασία της απεργίας όσο και την μαζική προσέλευση των συναδέλφων στις εκλογές για τα υπηρεσιακά συμβούλια.

Η βιαστική αλλαγή  που αποφάσισε το Υπουργείο Παιδείας θέτει άμεσα  θέμα νομιμότητας  ενώ εξυπηρετεί αποκλειστικά τις παραταξιακές και κομματικές σκοπιμότητες  του κομματικού-κρατικού συνδικαλισμού.

Καταγγέλλουμε τις παρατάξεις της ΔΑΚΕ και της ΠΑΣΚ , οι οποίες στο ΔΣ της ΟΛΜΕ, με την ακατανόητη  στήριξη και του ΠΑΜΕ, πήραν την απόφαση να ζητήσουν από το Υπουργείο Παιδείας να αλλάξει η ημερομηνία των εκλογών για την ανάδειξη των αιρετών εκπροσώπων των εκπαιδευτικών στα Υπηρεσιακά Συμβούλια.

Συγκεκριμένα, αποφάσισαν να ζητήσουν την αλλαγή της ημερομηνίας των εκλογών, που είχαν προγραμματιστεί για τις 7–11–12, λόγω της πανεργατικής απεργίας. Αντί όμως να προτείνουν ημερομηνία μετά τις 7-11, όπως προτάθηκε από τους εκπροσώπους των Συνεργαζόμενων Εκπαιδευτικών Κινήσεων και των Παρεμβάσεων, για την επόμενη εβδομάδα (ενδεικτικά στις 13/11), οι  εκπρόσωποι της ΠΑΣΚ, της ΔΑΚΕ και του ΠΑΜΕ πρότειναν αυτές να γίνουν εσπευσμένα τη Δευτέρα 5/11.

Το ίδιο σκηνικό στήθηκε και στο ΔΣ της ΔΟΕ.

Οι παρατάξεις της ΠΑΣΚ και της ΔΑΚΕ δείχνουν με αυτό τον τρόπο τον πανικό τους, να προλάβουν να γίνουν οι εκλογές, σε κάθε περίπτωση, πριν την κατάθεση των βάρβαρων μέτρων στη βουλή. Έχουν την αυταπάτη οι παρατάξεις – υποστηρικτές των μέτρων και της κυβέρνησης στον κλάδο (ΠΑΣΚ και ΔΑΚΕ) πως αν γίνουν οι εκλογές πριν την ανακοίνωση και κατάθεση των μέτρων στη βουλή θα διασωθούν εκλογικά!

Πλανώνται πλάνην οικτράν!!

Είμαστε σίγουροι ότι οι εκπαιδευτικοί θα καταδικάσουν την πολιτική κυβέρνησης και τρόικας και τα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα που επιχειρούν να ψηφίσουν.

Θα καταδικάσουν επίσης όσους υποστηρίζουν αυτή την πολιτική της εξαθλίωσης των εκπαιδευτικών και διάλυσης του δημόσιου σχολείου.

Συνάδελφοι/σες,

Θυμίζουμε πως ήδη από τις α

Keywords
Τυχαία Θέματα