Καταγγελία για την ημερίδα των Σχολικών Συμβούλων Β Αθήνας στο Αμερικάνικο Κολλέγιο

Ανακοινώσεις

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π. Ε. Μαρούσι 07 – 02 – 2013

ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ Αρ. Πρ.: 32

Ταχ. Δ/νση: Ιερού Λόχου 3 – 5

Τ. Κ. 15124 Μαρούσι Προς:

Τηλ. : 210 6252333

Fax: 210 8071434 Μέλη Συλλόγου μας

Πληροφ. Λυσίκατος Νίκος Σχολικούς Συμβούλους

Θέμα: « Διοργάνωση επιμορφωτικής ημερίδας από του Σχολικούς Συμβούλους Π. & Δ. Εκπ/σης Β’ Αθήνας για τους εκπαιδευτικούς της περιοχής στο Αμερικάνικο Κολλέγιο Αγίας Παρασκευής».

Το Δ. Σ. του Συλλόγου Εκπ/κών Π.

Ε. Αμαρουσίου εκφράζει την έντονη δυσαρέσκεια και αποδοκιμασία του στη διοργάνωση επιμορφωτικής ημερίδας για τους εκπαιδευτικούς με θέμα: « Διδακτικά Μοντέλα και Παιδαγωγικές Προσεγγίσεις κατά τη Μετάβαση των Μαθητών/τριών από το Δημοτικό στο Γυμνάσιο », υπό την αιγίδα του ΥΠΑΙΘΠΑ και της UNESCO από τους Σχολικούς συμβούλους Π.Ε. και Δ.Ε. Β΄ Αθήνας σε συνδιοργάνωση με το Αμερικάνικο Κολλέγιο Αθηνών Pierce, το Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2013.

Είναι σαφές ότι η πολιτεία και το αρμόδιο για την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών ΥΠΑΙΘΠΑ επιλέγει να περάσει σε μια νέα φάση την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών, τόσο ως προς τους φορείς της επιμόρφωσης, όσο και ως προς το περιεχόμενό της, αφού με τη συγκεκριμένη συνδιοργάνωση ανοίγει πλέον διάπλατα ο δρόμος της ιδιωτικοποίησης, ακόμα και της επιμόρφωσης που δικαιούνται οι εκπαιδευτικοί λειτουργοί και οφείλει να τους παρέχει το κράτος δωρεάν και εντός του διδακτικού τους ωραρίου.

Στη συγκεκριμένη διοργάνωση διαπιστώνουμε την απροκάλυπτη και χωρίς προσχήματα πλέον εισβολή του ιδιωτικού επιχειρηματικού παράγοντα. Μια εισβολή στο πεδίο της παρεχόμενης από το κράτος επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών, στην προοπτική της διαμόρφωσης των προσανατολισμών και των στόχων της. Ως ισότιμος συνδιοργανωτής – χορηγός, έχει τη δυνατότητα να ελέγχει και να κατευθύνει την παρεχόμενη γνώση αποκομίζοντας βραχυπρόθεσμα αλλά και μακροπρόθεσμα ίδια οφέλη.

Στην προμετωπίδα της ανακοίνωσης – πρόσκλησης, για τη συγκεκριμένη ημερίδα, παρατηρούμε τη χωροταξικά παράλληλη και ισομερή παράθεση των λογοτύπων των δύο συνδιοργανωτών, το εθνόσημο μαζί με το έμβλημα του Αμερικάνικου κολλεγίου. Παρατηρούμε επίσης στο πρόγραμμα της ημερίδας την ισοσκελισμένη συμμετοχή των εισηγητών σχολικών συμβούλων και καθηγητών και των επιμορφωτών μελών του Αμερικανικού Κολλεγίου. Εντύπωση προκαλεί ακόμη και η «φιλοξενία» της ημερίδας στους χώρους του Κολλεγίου και όχι σε χώρο κάποιου δημόσιου Εκπαιδευτικού ιδρύματος π.χ. Πανεπιστημίου ή της UNESCO υπό την αιγίδα και της οποίας θα διεξαχθεί η ημερίδα.

Η συγκεκριμένη επιχείρηση είναι η εφαρμογή μιας πολιτικής, που απευθύνεται σε ένα ευρύ κοινό της εκπαιδευτικής κοινότητας, καθώς ακουμπά ταυτόχρονα την πρωτοβάθμια και τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, ενταγμένη στο πλαίσιο ενός ευρύτερου σχεδίου με προοπτική τη γενίκευση μιας προωθούμενης τακτικής, η οποία αφορά τη σταδιακή και μεθοδευμένη μετατροπή της εκπαίδευσης σε παράγοντα εξυπηρέτησης της οικονομίας της αγοράς.

Συναδέλφισσσες/οι,

Ο κλάδος μας πάλεψε και παλεύει για την υπεράσπιση και διεύρυνση της Δημόσιας Δωρεάν Παιδείας, η οποία πλήττεται ανεπανόρθωτα από τις πολιτικές των μνημονίων και των ιδιωτικοποιήσεων, στο πλαίσιο αυτό πάλεψε και για την κατοχύρωση του δικαιώματος των εκπαιδευτικών της Π. Ε. στη δημόσια και δωρεάν επιμόρφωση, παρεχόμενη από το ΥΠΑΙΘΠΑ και τους αρμόδιους επιμορφωτικούς φορείς της πολιτείας (πανεπιστήμια, επιμορφωτικά ιδρύματα π.χ. Διδασκαλεία, των οποίων τη δίχρονη επιμόρφωση με απαλλαγή από τα διδακτικά καθήκοντα, κατάργησε η κυβέρνηση πριν από δύο χρόνια στο πλαίσιο των μνημονιακών πολιτικών).

Καλούμε τους συναδέλφους να μη συμμετέχουν στη συγκεκριμένη επιμορφωτική ημερίδα. Επίσης καλούμε τους Σχολικούς Συμβούλους να αναλογιστούν τις ευθύνες που προκύπτουν από την οργάνωση και συμμετοχή τους σε τέτοιου είδους δραστηριότητες.

Η συμμετοχή των συναδέλφων σε τέτοια σεμινάρια και επιμορφώσεις νομιμοποιεί τις προσπάθειες των κυβερνήσεων να ιδιωτικοποιήσουν πλήρως την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών και να την παρέχουν κατόπιν αγοράς, από τους ίδιους τους εκπαιδευτικούς και σε χρόνο εκτός του διδακτικού μας ωραρίου.

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ

ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΠΑΡΕΧΟΜΕΝΗ ΑΠΟ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΔΙΔΑΚΤΙΚΟΥ ΜΑΣ ΩΡΑΡΙΟΥ ΜΕ ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΔΑΚΤΙΚΑ ΜΑΣ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ

ΑΜΕΣΗ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΔΙΔΑΣΚΑΛΕΙΩΝ ΜΕ ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΔΙΕΤΟΥΣ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΜΕ ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΔΑΚΤΙΚΑ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ

Tags: Σύλλογος ΠΕ ΑμαρουσίουΑμερικάνικο Κολλέγιο
Keywords
Τυχαία Θέματα