Καταγγελία Ανεξάρτητης Ριζοσπαστικής Παρέμβασης - συνεργαζόμενοι του συλλόγου "Α. Δελμούζου"

Tweet

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ

Σαν μέλη του Συλλόγου «Αλ.Δελμούζος» καλούμε το ΔΣ του Συλλόγου μας , τις παρατάξεις που συμμετέχουν σ’ αυτό καθώς και τις άλλες παρατάξεις (ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών, Αγωνιστικές Κινήσεις ) να πάρουν υπεύθυνη θέση για όσα συνέβησαν το τελευταίο διάστημα γύρω από την ανάκληση της απόσπασης της Νίκης Αντωνίου μέλους του ΔΣ του Συλλόγου μας, για λόγους ηθικής τάξης . (βλέπε δήλωσή της http://www.syllogosdelmouzos.gr/index.php/2011-12-19-06-58-25/1713-2013-09-23-12-22-09)

Τη

φετινή χρονιά ζούμε την καρατόμηση θέσεων εργασίας στην ΠΕ , την επίθεση στους εκπαιδευτικούς για την επιβολή των Μνημονίων, την αλλαγή του εκπαιδευτικού μοντέλου στα πλαίσια της κρίσης και της αγοράς, το ελαχιστοποίηση των αποσπάσεων και την μετατροπή σε λάστιχό των εκπαιδευτικών με βίαιες μετακινήσεις από δ/σνη σε δ/νση. Με αυτή την πολιτική ευθυγραμμίστηκε και το ΠΥΣΠΕ Αν. Ανατολικής Αττικής προχωρώντας μόνο σε ελάχιστες αποσπάσεις για ειδικούς λόγους που προβλέπει ο νόμος. Σ΄αυτά τα πλαίσια είχαμε:

1ο Συμβάν: Η αντισυναδελφική, συνδικαλιστικά ιδιοτελής και αήθης επίθεση με υπονοούμενα που δέχτηκε το μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου μας , Νίκη Αντωνίου από στελέχη της ΠΑΣΚ–ΔΗΣΥ με συμπεριφορές που έθιγαν την προσωπικότητά της και αμφισβητούσαν τη νομιμότητα της διαδικασίας απόσπασής της αλλά και τον ίδιο το νόμο επομένως (ο οποίος σημειωτέον έχει βρει εφαρμογή και σε άλλες περιπτώσεις στο Σύλλογό μας).Η επίθεση αυτή που έλαβε χώρα στο σχολείο όπου υποχρεωτικά έπρεπε η συνάδελφος να παρουσιαστεί, σύμφωνα με την απόφαση του ΠΥΣΠΕ. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι πρωταγωνιστές του επεισοδίουαξιολογούν χαιρέκακα τη στάση τους αυτή, ως την αιτία πίεσης για να ζητήσει η συνάδελφος την ανάκληση της απόσπασής της.

Στόχος, η αμαύρωση της συνειδητά ηθικής επιλογή της για ανάκληση της απόσπασής, πέραν του νόμιμου δικαιώματός της να μην το πράξει, αφού η παράταξή τους δεν έχει μάθει σε τέτοια στάση πολιτικής συμπεριφοράς.

2οΣυμβάν:Η ανακοίνωση του πρώην γραμματέα του συλλόγου, διαχρονικού στελέχους της ΠΑΣΚ, ειδικευόμενου το τελευταίο διάστημα, με τις ανακοινώσεις του, στην έμμεση στήριξη της Διεύθυνσηςαφού τον ταξικό εχθρό τον αναγνωρίζει σε πρόσωπα της μαχόμενης αριστεράς και όχι στην μνημονιακή νομενκλατούρα που υπηρετούν οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ.

Με την ανακοίνωση του αυτή - μνημείο διαστρέβλωσης νόμων, συνειδητής ψευδολογίας και παραχάραξης κάθε αντικειμενικής πραγματικότητας - συνεχίζει να λοιδορεί και να λασπολογεί αναδεικνύοντας την ιδιαίτερη εκείνη ποιότητα του κομματικοκυβερνητικού συνδικαλισμού, ισχυριζόμενος ότι :

Α. Δεν υφίσταται θέμα προάσπισης των εκλεγμένων μελών των πρωτοβάθμιων σωματείων, από τις αυθαιρεσίες του κρατικού μηχανισμού κάτι που σαφώς κατοχυρώνει ο νόμος 1566 του 1985. Η ασύνδετη και παρερμηνευμένη παράθεση άρθρων άσχετων προς αυτό το θέμα γίνεται σκόπιμα προκειμένου να δημιουργηθεί τεχνητή σύγχυση. (βρήκαμε τις σχετικές διατάξεις και με απλούστερη σύνταξη μήπως και γίνουν ευκολότερα αντιληπτές)ΒΛΕΠΕ ΥΓ1

Β. Εμπλέκει ως παράδειγμα τον νυν γραμματέα του Συλλόγου Κ.Βερέτσο, ότι αποποιήθηκε του δικαιώματος απόσπασής του, αλλά αποκρύπτει με ανειλικρίνεια, ότι δε θεμελιωνόταν τέτοιο αίτημα, αφού ο εν λόγω συνάδελφος υπηρετεί ήδη σε σχολείο εντός των ορίων του συλλόγου Αλ. Δελμούζος, σε αντίθεση με τη συναδέλφισσα η οποία θα βρεθεί εκτός του Δ.Σ. Συλλόγου στοοποίο την εξέλεξαν αρκετοί συνάδελφοι με την ψήφο τους. Ο στόχος προφανής!

Γ. Για μια ακόμα φορά αναφέρεται στους αιρετούς στο ΠΥΣΠΕ, θέμα που πονά φαίνεται ιδιαίτερα τη συγκεκριμένη παράταξη. Θα μπορούσε να ενημερωθεί, αντί να λασπολογεί για μια ακόμα φορά ότι δεν ήσαν παρόντες στη συνεδρίαση εκείνης της ημέρας, δεδομένου ότι ήταν το συμβούλιο που συζήτησε τις παράνομες υπεραριθμίες τις οποίες ο κλάδος δεν νομιμοποίησε με την παρουσία των αιρετών.

Δ. Αγνοεί ηθελημένα; ή παραγνωρίζει συνειδητά: ότι κατά τις τελευταίες αποσπάσεις από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ με παρεμβάσεις των δυο αιρετών ΚΥΣΠΕ Παληγιάννη και Μπράτη (του δεύτερου μάλιστα και γραμματέα της ΠΑΣΚ –ΔΗΣΥ), έγιναν δεκάδες αποσπάσεις (τα ονόματα των συναδέλφων είναι στη διάθεση μας) με το αμφισβητούμενο, από το στέλεχος της ΠΑΣΚ ΔΕΛΜΟΥΖΟΥ, ΑΡΘΡΟ 16 /Γ8 του 1566/85.

Για όλα λοιπόν όσα προαναφέρθηκαν, ερωτώνται οι παρατάξεις του συλλόγου μας αλλά και κάθε συνάδελφος ως προς το τι θα πρέπει να καταδικαστεί ριζικά απ’ όλους μας:

- Η προσπάθεια προάσπισης των εκλεγμένων μελών των συμβουλίων από τις αυθαιρεσίες της διεύθυνσης και του υπουργείου όπως έχει κατοχυρωθεί και νομοθετικά μετά από τους αγώνες μας

- Η ηθική στάση της συναδέλφισσας, λόγω των ιδιαίτερων κοινωνικών και πολιτικών συνθηκών που ζούμε στο πετσί μας ή

- Η συνολική αήθης, πολιτικά ιδιοτελής ψευδολόγα και παραπληροφορητική στάση των εν λόγω συναδέλφων της ΠΑΣΚ.ΒλέπεΥΓ2

ΥΓ 1

Ι . Εκπαιδευτική νομοθεσία ,Παιδαγωγικό Ινστιτούτο 2008 ,Ιωάννης Γιαννάκος ,Αγγελική Ζήση .(σελ .54)

ΙΙ . Υ Π Ο Υ Ρ Γ Ι Κ Η Α Π Ο Φ Α Σ Η Φ . 3 5 3 . 1 / 3 2 4 / 1 0 5 6 5 7 / ∆ 1(Φ.Ε.Κ. 1340 τ. Β/16-10-2002)

«Καθορισµός των ειδικότερων καθηκόντων και αρµοδιοτήτων των προϊσταµένων

των περιφερειακών υπηρεσιών πρωτοβάθµιας και δευτεροβάθµιας εκπαίδευσης,

των διευθυντών και υποδιευθυντών των σχολικών µονάδων και Σ.Ε.Κ. και των

συλλόγων των διδασκόντων».

Άρθρο 19

Αρµοδιότητες των ∆ιευθυντών Εκπαίδευσης σχετικές µε τα λοιπά θέµατα υπηρεσιακής κατάστασης των εκπαιδευτικών

1. Οι Διευθυντές Εκπαίδευσης χορηγούν άδειες κανονικές, αναρρωτικές, γονικές, µητρότητας και

ειδικές, µε αποδοχές ή χωρίς αποδοχές, καθώς και τις άδειες για εξετάσεις στους εκπαιδευτικούς και διοικητικούς υπαλλήλους της αρµοδιότητας τους.

2. Χορηγούν τις συνδικαλιστικές άδειες για τη συµµετοχή των εκπαιδευτικών στις γενικές

συνελεύσεις των συλλόγων τους.

3. Αποσπούν τους εκπαιδευτικούς οι οποίοι είναι µέλη των διοικητικών συµβουλίων των

συνδικαλιστικών οργανώσεων σε σχολεία της έδρας.

4. Χορηγούν στους εκπαιδευτικούς τις άδειες για να ασκήσουν τα καθήκοντα τους ως αιρετά µέλη

της αυτοδιοίκησης στους εκπαιδευτικούς, σύµφωνα µε την κείµενηνοµοθεσία.

ΥΓ2 Η στοιχειοθέτηση του απαράδεκτου αντισυναδελφικού χαρακτήρα της συγκεκριμένης συμπεριφοράς των δυο συναδέλφων, θα αναλυθεί σε προσεχή συνάντηση με το σύλλογο διδασκόντων του συγκεκριμένου σχολείου.

Αντωνίου Νίκη

Γκούνας Δημήτρης

Δασκαλάκη Μαριάνθη

Δρακοπούλου Σταυρούλα

Καλή Ευγενία (Τζένη )

Κανδηλώρος Χρήστος

Κατσικάτσος Δημήτρης

ΠαντούσηςΠαντόυσης

ΠετρόπουλοςΓιάννης

Πέτρου Νικολέτα

Πριμηκύρης Δημήτρης

Τάγαρη Αλεξάνδρα

Τσαμπαλίκας Μιχάλης

ΧαραλάμπουςΑσημίνα(Μίνα)

Σεγούρα Ραχήλ

Tags: Σύλλογος Αλ. ΔελμούζοςΚαταγγελία Tweet Share on

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα