Κατάληψη για να μην κλείσει το σχολείο

Tweet

Η απόφαση του υπουργείου Παιδείας να κλείσει το δημοτικό και να μεταφέρει τους μαθητές στο σχολείο Μαζαρακίου δεν εξέπληξε τους γονείς, καθώς δεν είναι η πρώτη φορά που επιχειρείται κάτι τέτοιο. «Τα ίδια πήγαν να κάνουν και πέρυσι», δηλώνει ο πρόεδρος της κοινότητας Αγ. Στεφάνου Κώστας Γεωργιόπουλος. «Αντιδράσαμε άμεσα, κινητοποιήσαμε τους πάντες και καταφέραμε να σώσουμε το σχολείο. Φέτος πάνε να κάνουν τα ίδια».

Σύμφωνα με τα στοιχεία, το σχολείο φιλοξενούσε πέρυσι 26 παιδιά στο δημοτικό και 13 στο νηπιαγωγείο. Φέτος οι αριθμοί

είναι αντίστοιχα 30 και 18. «Παρά το γεγονός πως έχουμε αυξητική τάση στα παιδιά, θέλουν να μας κλείσουν», τονίζει ο κοινοτάρχης. «Είναι μια διαδρομή 16 χλμ. ώς το Μαζαράκι. Ποιος θα συνοδεύει μικρά παιδιά με το λεωφορείο; Ποιος παίρνει την ευθύνη;»

Χθες το πρωί οι γονείς εμπόδισαν τον δάσκαλο να μεταφέρει τα χαρτιά των παιδιών στο νέο σχολείο ώστε να μη γίνει καμία νέα μετεγγραφή ή εγγραφή. Παράλληλα ζήτησαν συνάντηση από τον περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολο Κατσιφάρα, η οποία αναμενόταν να γίνει αργά χθες το μεσημέρι. Σε περίπτωση πάντως που δεν εισακουστεί το αίτημά τους, είναι αποφασισμένοι, όπως δηλώνουν, να προχωρήσουν και σε περαιτέρω κινητοποιήσεις. Δ.Τερζ. Πηγή: efsyn.grTags: σχολεία Tweet Share on

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα