Κατακρεούργησαν δύο "μάγισσες" στην Τανζανία

Δύο Τανζανές κατακρεουργήθηκαν από άντρες οι οποίοι τις κατηγόρησαν ότι τους έκαναν μάγια και τους κατέστησαν σεξουαλικά ανίκανους. Το γεγονός του φρικτού θανάτου των δύο γυναικών επιβεβαίωσε η αστυνομία της Τανζανίας. Οι δύο γυναίκες μάνα και κόρη, 80 και 45 χρονών αντίστοιχα σκοτώθηκαν στο χωριό Ihugi βόρεια της Τανζανίας την Τρίτη που μας πέρασε.

Τρεις άντρες τις έπιασαν και τους έκοψαν το λαιμό και μετά διαμέλισαν τα κορμιά τους. Η αστυνομία προέβη σε συλλήψεις μεταξύ των οποίων είναι και ένας άντρας που

κατηγορούσε της νεκρές ότι έφταιγαν που πέθανε η μητέρα του.

Αυτή η επίθεση έγινε λίγες ημέρες μετά από μία άλλη φρικτή επίθεση που έγινε σε επτά ανθρώπους που τους έκαψαν ζωντανούς στην καλύβα τους επειδή πίστευαν ότι ήταν μάγοι.

Η Τανζανία έχει πολύ ισχυρή παράδοση στην πίστη και ύπαρξη της μαγείας. Υπολογίζεται ότι ετησίως λιντσάρονται περισσότερες από 500 "μάγισσες" και περίπου 3.000 άνθρωποι έχουν πεθάνει για τον ίδιο λόγο από το 2005 έως και το 2011.

Οι περισσότεροι θάνατοι αντιστοιχούν σε ηλικιωμένες γυναίκες και επειδή μερικές φορές τα μάτια τους κοκκινήζουν πιστεύεται ότι είναι μάγισσες.

Tags: μαύρη μαγείαμάγισσαμαγείαΤανζανία Tweet

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα