Κάλαντα διαμαρτυρίας από την ΠΟΕ - ΟΤΑ

Tweet

Σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το σχέδιο της διαδημοτικής κινητικότητας, περίπου 50 μέλη της ΠΟΕ - ΟΤΑ εισήλθαν το πρωί στο υπουργείο Εσωτερικών ψάλλοντας κάλαντα με μηνύματα κατά της διαθεσιμότητας και ζητώντας να συναντηθούν με τον αρμόδιο αναπληρωτή υπουργό Λεωνίδα Γρηγοράκο.

Λίγη ώρα αργότερα οι συγκεντρωμένοι αποχώρησαν παρουσία αστυνομικών δυνάμεων, χωρίς να υπάρξει ένταση.

«Ήρθαμε να πούμε τα κάλαντα και τις απόψεις μας στον υπουργό», δήλωσε ο πρόεδρος της ΠΟΕ - ΟΤΑ,

Θ. Μπαλασόπουλος, μιλώντας στον ΣΚΑΙ.

Στις 09.30 το πρωί έχει προγραμματιστεί συνάντηση του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών με αντιπροσωπεία της ΚΕΔΕ, προκειμένου να συζητηθεί το σχέδιο της διαδημοτικής κινητικότητας, για το οποίο η πλευρά των δημάρχων έχει εκφράσει ενστάσεις.

Το ραντεβού γίνεται μετά από αίτημα της ΚΕΔΕ, ώστε «να δοθούν οι απαραίτητες διευκρινίσεις και απαντήσεις τόσο σε επιστημονικό όσο και σε πολιτικό επίπεδο» για τα συμπεράσματα της μελέτης που εστάλη στους αιρετούς από τον κ. Γρηγοράκο και περιλαμβάνει εκτιμήσεις κινητικότητας προσωπικού ανά δήμο.

Ειδικότερα, για τον υπολογισμό αυτών που "περισσεύουν" χρησιμοποιήθηκε ένας μαθηματικός τύπος, που λαμβάνει ως παραμέτρους τον πληθυσμό, την έκταση και τα οικονομικά αποτελέσματα κάθε δήμου, αλλά όχι και τις αρμοδιότητες που έχουν δοθεί με τον "Καλλικράτη" ή τις νέες ανάγκες λόγω της κρίσης. Παρόλο δε που η διαθεσιμότητα-κινητικότητα αφορά το τακτικό προσωπικό των δήμων (μόνιμους και ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου) που υπηρετεί στις κεντρικές υπηρεσίες των ΟΤΑ, για να βγουν οι πλεονάζοντες, συνυπολογίσθηκαν και οι συμβασιούχοι.

Η ΚΕΔΕ ζήτησε να υπάρξει συνάντηση επειγόντως, καθώς -όπως ανέφερε- έχει δημιουργηθεί μεγάλη αναστάτωση σε όλη την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Την αντίθεσή τους στα σχέδια του ΥΠΕΣ έχουν εκφράσει ήδη ανοιχτά οι δήμαρχοι Αθήνας και Θεσσαλονίκης, Γιάννης Καμίνης και Γιάννης Μπουτάρης αντίστοιχα.

Πηγή: Ναυτεμπορική

Tags: ΠΟΕ - ΟΤΑδιαμαρτυρία Tweet Share on

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα