ΗΠΑ: Δημιουργήθηκαν λιγότερες θέσεις εργασίας το 2013 σε σχέση με το 2012

Tweet

Ενώ τα χρηματιστήρια βρίσκονται στα ύψη, με την Κεντρική τράπεζα (FED) να σπαταλά πάνω από ένα τρισεκατομμύριο δολάρια το 2013 για να τα ωθήσει σε επίπεδα ρεκόρ, οι θέσεις εργασίας που δημιουργήθηκαν είναι λιγότερες σε σχέση με το 2012 . Παράλληλα, η ανεργία πέφτει φαινομενικά, καθώς το εργατικό δυναμικό της χώρας βρίσκεται στο χαμηλότερο επίπεδο από το 1978 με μόλις το 62,8% του πληθυσμού, να συμμετέχει

στο εργατικό δυναμικό. Το δυναμικό το οποίο δεν εντάσσεται στους εν δυνάμει εργαζόμενους και άρα δεν προσμετράτε στην ανεργία είναι 91,8 εκατομμύρια πολίτες αυτή τη στιγμή, φτάνοντας σε ιστορικά υψηλά επίπεδα.

Όλα αυτά, θα μπορούσε να πει κάποιος ότι είναι δείκτες μιας ανάπτυξης, που βασίζεται στις άυλες επενδύσεις και στην διόγκωση της χρηματιστηριακής σφαίρας, αποτέλεσμα της αδυναμίας διαμόρφωσης μια ουσιαστικής παραγωγικής πολιτικής στην καρδιά του καπιταλισμού. Τα θεμέλιά της συγκρότησής της, συνεχίζουν να εγκυμονούν τον κίνδυνο ενός επόμενου "κραχ" που θα έχει απρόβλεπτες συνέπειες για την παγκόσμια οικονομία.

Tags: ΗΠΑκρίσηανεργία Tweet

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα