Ικανοποιητικά κινείται η αγορά των νηστίσιμων

Ικανοποιητικά κινείται η αγορά των νηστίσιμων, ενώ η κίνηση στην αγορά που αφορά τα εδέσματα για το πασχαλινό τραπέζι και κυρίως αυτή του αρνιού εκτιμάται ότι θα «ζεσταθεί» όσο πλησιάζουμε στην Κυριακή, αφού οι καταναλωτές περιμένουν να προμηθευτούν τον πατροπαράδοτο οβελία την τελευταία στιγμή, ευελπιστώντας σε περαιτέρω μείωση της τιμής του, επισήμαναν έμποροι και καταναλωτές στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.
«Έχει κίνηση όπως πάντα. Έως σήμερα έχουμε πάει πολύ καλά» αναφέρει ο Σπύρος Κοράκης, πρόεδρος των Ιχθυεμπόρων - Ιχθυοπωλών στη Βαρβάκειο. «Χταπόδι, καλαμάρι, σουπιά

και βέβαια το θράψαλο "φεύγουν" λόγω φυσικά της νηστείας, αλλά και των πολύ χαμηλών τιμών φέτος. Ο ΦΠΑ έχει αυξηθεί βέβαια, αλλά οι τιμές έχουν πέσει (σσ: εκτιμήσεις κάνουν λόγο για 15% με 20%) οπότε επωφελείται ο καταναλωτής. Έως αύριο, Μεγάλη Πέμπτη, θα κινηθούμε πολύ καλά, μετά ασφαλώς η κίνηση θα πέσει».
Διαφορετική είναι η εικόνα που δίνει, στο ΑΠΕ-ΜΠΕ για την αγορά του κρέατος ο Βασίλης Ντελφιλιππίδης, πρόεδρος των κρεοπωλών Αθήνας - Αττικής, καθώς τα τελευταία χρόνια οι καταναλωτές προτιμούν να προμηθεύονται τον πασχαλινό οβελία από τις μεγάλες αλυσίδες των σούπερ μάρκετ, όπου βρίσκουν καλύτερες τιμές σε σχέση με τα κρεοπωλεία.

Πάσχανηστίσιμα
Keywords
Τυχαία Θέματα