Ιδιωτική εκπαίδευση. Δημιουργία επιτροπής αγώνα και αλληλεγγύης

Tweet Κατηγορία: Ανακοινώσεις

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Κυριακή 25 Νοέμβρη 6.30μμ, στο Πολυτεχνείο, αίθουσα Γκίνη: δημιουργία Επιτροπής Αγώνα και Αλληλεγγύης Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση. Καλούμε όλους τους/τις συναδέλφους να συμβάλουν, με τη συμμετοχή τους, σε αυτήν την προσπάθεια.

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ

ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Ίσως είναι κοινότοπο, αλλά είναι απολύτως αληθινό, ότι η εποχή που διανύουμε δεν είναι συνηθισμένη. Όταν στο παρελθόν οι αλλαγές σε οικονομικό, πολιτικό και κοινωνικό επίπεδο ήταν σχετικά αργές, συνηθίζαμε να λέμε πως «τίποτα δεν έχει αλλάξει και τίποτα δεν είναι όπως παλιά». Στην παρούσα, όμως, φάση έχουν αλλάξει πολλά: η οικονομική κρίση που ενέσκηψε είναι από τις πιο οξείες που έχει δημιουργήσει το καπιταλιστικό σύστημα. Η καμπή είναι κρισιμότατη και γιʼ αυτό απαιτούνται απαντήσεις νέας μορφής και ποιότητας.

Βιώνουμε τη λεηλασία της ζωής μας από τη συγκυβέρνηση του κεφαλαίου ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ και την ιμπεριαλιστική τρόικα ΕΕ-ΕΚΤ-ΔΝΤ. Έχουν κηρύξει τον πόλεμο κατά του λαού, για να επιβάλουν φτώχεια, ανεργία και εξαθλίωση. Τα όσα συμβαίνουν είναι πρωτόφαντα: «κινεζοποιημένοι» μισθοί, κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας (ΣΣΕ), καθορίζοντας τον κατώτατο μισθό με απόφαση του υπουργού Εργασίας, αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις ενάντια στη λαϊκή βούληση, κράτος βίας και καταστολής, ανεργία σε επίπεδα του 1950, καθώς σύμφωνα με τα στοιχεία του καθεστώτος οι δηλωμένοι άνεργοι είναι 1.267.595 (25,4%) από 371.138 το 2008, 1 στους 2 νέους, 1 στις 3 γυναίκες, κάθε μέρα 1.000 εργαζόμενοι πετιούνται στον δρόμο. Διακοπή του ρεύματος σε περίπτωση μη πληρωμής του χαρατσιού, ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου, βάθεμα της οικονομικής και πολιτικής εξάρτησης. Λεηλατούν μισθούς, συντάξεις, δημόσιες υπηρεσίες και τράπεζες, ελεύθερους χώρους, απαξιώνουν, υπονομεύουν και εμπορευματοποιούν τη δημόσια εκπαίδευση και υγεία. Την ίδια ώρα στους δρόμους, αναβιώνοντας σκηνικό Μεσοπολέμου, τα μίσθαρνα όργανα του Κεφαλαίου, τα τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής, μαζί με τους μηχανισμούς καταστολής, διεκδικούν με αίμα να τους αναθέσει η κοινωνία να «ξεβρωμίσει ο τόπος» από τον εσωτερικό εχθρό, τους μετανάστες.

Οι επιπτώσεις στην κοινωνία είναι εξίσου πρωτοφανείς: αύξηση των αυτοκτονιών, της χρήσης ψυχοτρόπων ουσιών, της μετανάστευσης κ.α. Οι ευθύνες για όλα τα παραπάνω εντοπίζονται όχι μόνο στη σημερινή κυβέρνηση, αλλά και σε όλες τις προηγούμενες που προετοίμασαν το έδαφος για τη σημερινή κατάσταση. Σήμερα είναι πιο φανερή από ποτέ η συγκρότηση ενός μαύρου-μνημονιακού μετώπου αποτελούμενου από τις πολιτικές δυνάμεις που συμμετέχουν στη σημερινή συγκυβέρνηση του κεφαλαίου και την τρόικα ΕΕ-ΕΚΤ-ΔΝΤ.

Στο χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης οι εργοδότες με την πλήρη στήριξη του καθεστώτος εξαπολύουν τρομακτική επίθεση:

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο >>

Keywords
Τυχαία Θέματα