ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ: Αγώνας για αυξήσεις και ΣΣΕ

p1 {font-family:Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif;font-size:12px;margin-left:8px;margin-right:8px;margin-top:4px;margin-bottom:4px;text-align:justify;}

Κάλεσμα του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών, με αφορμή εξελίξεις στην ιδιωτική εκπαίδευση (μειώσεις μισθών, καταγγελία σύμβασης στα φροντιστήρια κ.ά.)

Σε αγώνα για να μην περάσει η μείωση μισθών στους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς, αλλά και για αυξήσεις «που να καλύπτουν ένα μέρος

από τις τεράστιες απώλειες» καλεί η Πανελλαδική Γραμματεία Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ. Αφορμή είναι η μάχη για τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας στην ιδιωτική εκπαίδευση, η χτεσινή απεργία στα φροντιστήρια μέσης εκπαίδευσης και η συνάντηση με τους εργοδότες μετά την καταγγελία της σύμβασης, αλλά και η απαράδεκτη κίνηση του υπουργού Παιδείας να κάνει δεκτή απόφαση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, για μείωση μισθών των ιδιωτικών εκπαιδευτικών.

Χτες, έγινε συνάντηση της Ομοσπονδίας Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδας (ΟΕΦΕ) και εκπροσώπων πρωτοβάθμιων σωματείων στην ιδιωτική εκπαίδευση με τη συμμετοχή μελών του ΔΣ της ΟΙΕΛΕ, μετά από καταγγελία της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (ΣΣΕ) απ\' τους εργοδότες. Οι εργοδότες προκλητικά δεν είχαν καμία πρόταση παρά μόνο το ...ερώτημα για το πόσα θα χάσουν οι εργαζόμενοι, για να έχουν τουλάχιστον δουλειά! Θυμίζουμε ότι η ΟΕΦΕ είχε καταγγείλει τη ΣΣΕ, λόγω των «δραματικών αλλαγών», ζητώντας μείωση μισθών, προκειμένου να επιβιώσουν τα φροντιστήρια. Οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ τόνισαν πως οι εργαζόμενοι όχι μόνο δε δέχονται μείωση μισθών, αλλά απαιτούν αυξήσεις και σύμβαση σύμφωνα με τις ανάγκες. Οι συνδικαλιστές ζήτησαν ν\' αποσυρθεί η καταγγελία της σύμβασης απ\' τους εργοδότες και να έχουν συγκεκριμένες προτάσεις. Εξω απ\' το ξενοδοχείο που έγινε η συνάντηση, στην Αθήνα, διοργανώθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας απ\' τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ.

Το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών στην ανακοίνωσή του για τις εξελίξεις στην ιδιωτική εκπαίδευση επιρρίπτει ευθύνες στην ηγεσία της ΟΙΕΛΕ, η οποία, μεταξύ άλλων, καλλιεργεί αυταπάτες ότι «οι υπάρχοντες νόμοι προστατεύουν τους μισθούς και τις Συμβάσεις». Σημειώνει ότι «ακόμα και τώρα, μιλούν για παράνομες αποφάσεις του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους (!) και ψάχνουν για δικαίωση στα δικαστήρια»!

Η πλειοψηφία του ΔΣ της ΟΙΕΛΕ, συνεχίζοντας το νομικό ...αγώνα, ανακοίνωσε χτες, σε συνέντευξη Τύπου πως υπέβαλε μηνυτήρια αναφορά κατά του Υπουργού Παιδείας και κατά παντός υπευθύνου για πιθανή παραποίηση δημόσιου εγγράφου, πλαστογραφία διά νόθευσης, ψευδή βεβαίωση και παράβαση καθήκοντος. Επίσης, ζήτησε απ\' τον πρωθυπουργό την απομάκρυνση του Γ. Μπαμπινιώτη, διότι «εξυπηρετεί τα οικονομικά συμφέροντα της επιχειρηματικής ομάδας των σχολαρχών».

Keywords
Τυχαία Θέματα