Η Μ.Γιαννάκου επιρρίπτει ευθύνες στον Σαμαρά για Μπαλτάκο - σιγή ιχθύος οι υπόλοιποι Καραμανλικοί;

Tweet

Από την ώρα που βγήκε στην δημοσιότητα το βίντεο με την συνομιλία Παναγιώτη Μπαλτάκου - Ηλία Κασιδιάρη, τα κανάλια έχουν σπεύσει να βγάλουν έξω από το κάδρο τον Αντώνη Σαμαρά, του οποίου ήταν επιλογή η τοποθέτηση του συνομιλητή της Χ.Α. στην θέση του γενικού γραμματέα της κυβέρνησης.

Συντονισμένη προσπάθεια για να βγει λάδι ο πρόεδρος

της Νέας Δημοκρατίας, ο οποίος "δεν γνώριζε τίποτα" για το δεξί του χέρι. Μάλιστα το "ΒΗΜΑ" σε κεντρικό άρθρο του παρουσιάζει τις σχέσεις του Π.Μπαλτάκου ως κρυφές, και την πρακτική του ως αυτονομημένη σε σχέση με τον Α.Σαμαρά και τις κατευθυντήριες της Νέας Δημοκρατίας.

Μπροστά στο ακροδεξιό καθοδηγητικό απαράτ της Νέας Δημοκρατίας, μέχρι τώρα το Καραμανλικό μπλοκ, το βρίσκεται αρκετά απομονωμένο, τηρεί σιγή ιχθύος. Το ίδιο και στελέχη που έχουν εκφράσει προηγούμενα διαφωνίες με την εμμονή της καθοδηγητικής ομάδας στο ακροδεξιό φλερτ.

ουδείς εκ των παλαιών στελεχών της ΝΔ προέβη σε οποιοδήποτε σχολιασμό, εκτός από την Μαριέττα Γιαννάκου η οποία επιρρίπτει σαφείς ευθύνες στον Αντώνη Σαμαρά για την επιλογή Μπαλτάκου

Συγκεκριμένα δήλωσε πως:

«Υποθέτω ότι ο κ. Σαμαράς τον επέλεξε, γιατί φαίνεται ότι είναι ένας ικανός άνθρωπος -δεν τον γνωρίζω προσωπικά- και ένας γνωστός νομικός. Δεν θα μπορούσε να επιλέξει κάποιον άσχετο, γιατί από αυτόν περνούν όλα τα νομοσχέδια και όλες οι τροπολογίες, μετά τη νομοπαρασκευαστική επιτροπή... Ο πρωθυπουργός του είχε εμπιστοσύνη και του ανέθεσε μια σοβαρή θέση. Τώρα, εάν η εμπιστοσύνη αυτή μετατράπηκε στους χθεσινούς διαλόγους και στις επιθέσεις του υιού κ.λπ., αυτά είναι πρωτοφανή γεγονότα».

Και πρόσθεσε: «Όλοι οι πολιτικοί, όταν τοποθετούν κάποιον, έχουν ευθύνη. Αλλά οι ευθύνες είναι ατομικές στη δημοκρατία. Δεν μπορεί να γίνουν συλλογικές. Δηλαδή, όταν έχει κανείς μια συγκεκριμένη εκτίμηση για έναν άνθρωπο και αυτός αποδεικνύεται διαφορετικός, αυτό δεν είναι πάντοτε δική σου ευθύνη».

K.Γ.

Tags: Παναγιώτης ΜπαλτάκοςΜαριέττα ΓιαννάκουΝέα ΔημοκρατίαΑντώνης Σαμαράς Tweet

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα