Η Χρυσή Αυγή παρεμβαίνει στα σχολεία με την κάλυψη του Υπουργείου

Εκπαίδευση

Σκληρή είναι καταδίκη από τους δασκάλους του Συλλόγου εκπαιδευτικών Π.Ε. «Κ. Σωτηρίου», για τις παρεμβάσεις της Χρυσής Αυγής στα σχολεία και την κάλυψη που δέχονται από το Υπ. Παιδείας και τη διοίκηση.

Συγκεκριμένα αναφέρουν τα εξής περιστατικά που κάνουν προφανή το ρόλο και το στόχο της ΧΑ στα σχολεία

Δείτε παρακάτω όλη την

ανακοίνωση του Συλλόγου που αναφέρει τα περιστατικά:

ΠΡΟΣ : Υπ. Παιδείας, Περιφέρεια εκπ. Αττικής, Δ/νση ΔΕ Α΄ Αθήνας, Δ/νση ΠΕ Αν. Αττικής, Σχ. Συμβούλους, τα μέλη, ΔΟΕ, Συλλόγους γονέων

ΘΕΜΑ : Καταδίκη των παρεμβάσεων της Χρυσής Αυγής στα σχολεία και της κάλυψής της από το Υπ. Παιδείας και τη διοίκηση

Δεν έχουν τέλος οι προκλήσεις της Χρυσής Αυγής στην εκπαίδευση.

1. Πρόσφατα βουλευτής της Χρυσής Αυγής έκανε επερώτηση προς τον Υπουργό Παιδείας που αφορά στο 1ο Δ.Σ. Ν. Φιλαδέλφειας, συγκεκριμένα για πρόγραμμα που επρόκειτο να υλοποιηθεί σε τμήματα του σχολείου με θέμα: «Ως πρόσφυγας μπροστά στη μετανάστευση» και ζητά να ελεγχθεί το πρόγραμμα λόγω του τίτλου του(!!!) και να αποδοθούν τυχόν πειθαρχικές ευθύνες!!!

Οι βουλευτές της ΧΑ αποδεικνύουν ακόμα μια φορά ότι δεν έχουν ίχνος εθνικής ιστορικής μνήμης και αντιστρατεύονται με κάθε μέσο το λαό που υποτίθεται ότι εκπροσωπούν. Προσπαθούν μέσω της κρατικής εξουσίας που τάχα μου απεχθάνονται να απαγορεύσουν στα παιδιά της ΝΕΑΣ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ να μιλήσουν και να μάθουν για την ΠΡΟΣΦΥΓΙΑ, θέλουν να ξεχάσουν τους παππούδες τους που ήρθαν πρόσφυγες κυνηγημένοι από τα παράλια της Μ. Ασίας!

Είναι φανερό ότι η Χ.Α. ενοχλείται εξαιρετικά με τις λέξεις πρόσφυγας και μετανάστευση!

2. Η ΧΑ προχώρησε στην προκλητική ενέργεια να υποκαταστήσει τη δημόσια εκπαίδευση και συστηματικά να παραχαράσσει την ιστορία μέσα από το πρίσμα του εθνικισμού του ρατσισμού και τον φασιστικών αντιλήψεων με τα μαθήματα κατήχησης μαθητών του δημοτικού γυρίζοντας χρόνια πίσω στις στρατιωτικού τύπου οργανώσεις όπως η ΕΟΝ του δικτάτορα Μεταξά και αναγεννώντας την Εθνική Ηθική Διαπαιδαγώγηση άλλων εποχών.

Το δυστύχημα είναι ότι αυτά τα μαθήματα του μίσους διεξήγαγε δασκάλα εν ενεργεία (1ο Γλυκών Νερών) η οποία φωτογραφήθηκε με μπλούζα της ΧΑ. Για το έργο της μάλιστα ανταμείφθηκε με την απόσπασή της πριν από μερικές μέρες, στη μέση της χρονιάς, σε γραφείο βουλευτή της ΧΑ.

Το τραγικό είναι η στάση της ηγεσίας του Υπ. Παιδείας και της διοίκησης που ενώ δείχνουν υπερβάλλοντα ζήλο σε διεξαγωγές ερευνών εις βάρος αγωνιστών εκπαιδευτικών, δείχνει απεριόριστη ανοχή και κάλυψη στις προκλήσεις της ΧΑ.

Συγκεκριμένα καταγγέλλουμε την έναρξη προανάκρισης σε βάρος της συνάδελφου Μαρίας Μήνα του 5ου Λυκείου Ζωγράφου μετά από ανώνυμη καταγγελία γονέα (!) για αντιφασιστική και αντιρατσιστική δράση, γεγονός που αποτελεί στημένη επίθεση σε βάρος της. Για την αγωνίστρια συνάδελφο η υπηρεσία διεξάγει προανάκριση ενώ στην εν ενεργεία «δασκάλα» που φωτογραφίζεται με μπλούζα της ΧΑ στα μαθήματα μίσους σπεύδει κατά προτεραιότητα να καλύψει το κενό της προκειμένου να αποσπαστεί στη μέση της χρονιάς στο βουλευτικό γραφείο του Χρυσαυγίτη βουλευτή.

Τι δείχνουν τα δύο μέτρα και σταθμά του Υπ. Παιδείας ;

Πέφτουν οι μάσκες του Υπ. Παιδείας και της διοίκησης για το ποιον θεωρούν επικίνδυνο και ποιον καλύπτουν.

Επίσης αποκαλύπτονται τα παραμύθια της «αδιάφθορης» ΧΑ ότι δε θα χρησιμοποιήσει τα προνόμια των βουλευτών όταν σπεύδει να αποσπάσει δασκάλα – η οποία θα εγκαταλείψει την τάξη της – σε μια περίοδο που είναι εκατοντάδες τα κενά στα σχολεία της Αν. Αττικής και χιλιάδες σε όλη τη χώρα.

Καταγγέλλουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο στην εκπαιδευτική κοινότητα, στους γονείς και τους μαθητές, σε όλους τους εργαζόμενους τις απαράδεκτες και φασιστικές παρεμβάσεις της Χρυσής Αυγής στο παιδαγωγικό και εκπαιδευτικό μας.

Δηλώνουμε λοιπόν, σε κάθε κατεύθυνση ότι το διδακτικό και παιδαγωγικό έργο των εκπαιδευτικών δεν εξαρτάται από τη μισαλλοδοξία, τη βία του ρατσισμού και την ξενοφοβία που επιχειρούν να εγκαταστήσουν στον αξιακό κώδικα της ελληνικής κοινωνίας οι ναζιστικές οργανώσεις.

Υπερασπίζουμε το δικαίωμα του εκπαιδευτικού μέσα από το παιδαγωγικό του έργο να προωθεί τις αξίες της ελευθερίας της σκέψης, της ισότητας και της δικαιοσύνης.

Αρνούμαστε κατηγορηματικά να παραδίδουμε για «έγκριση» στη Χρυσή Αυγή ή σε όποιον άλλον επίδοξο λογοκριτή το περιεχόμενο των δράσεων μας στα σχολεία.

Απαιτούμε να σταματήσει αμέσως κάθε διαδικασία σε βάρος της συναδέλφου Μαρίας Μήνα και να σταματήσει το Υπ. Παιδείας να καλύπτει τη ΧΑ και τις παρεμβάσεις της.

ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΦΟΒΗΘΟΥΜΕ ΟΥΤΕ ΝΑ ΥΠΟΤΑΧΘΟΥΜΕ!

Σημείωση : ο σύλλογός μας έχει τοποθετηθεί συνολικά για το φασισμό και τη στάση μας απέναντί του παλιότερη απόφασή του (ΑΠ55 - 15/11/12)

Επισυνάψεις: hrysi_aygi_sta_sholeia.docTags: Χρυσή αυγήΣύλλογος ΠΕ Κ. Σωτηρίου
Keywords
Τυχαία Θέματα