Γυμνάσιο και Λ.Τ. Ριόλου Αχαϊας: Διαμαρτυρία για το νέο εκπαιδευτικό σύστημα εξετάσεων

Γυμνάσιο και Λ.Τ. Ριόλου Αχαϊας

Μαθητική κοινότητα

Διαμαρτυρία για το νέο εκπαιδευτικό σύστημα εξετάσεων

Με αφορμή την διάσταση που έχει λάβει το ζήτημα του νέου εκπαιδευτικού τρόπου εξέτασης (τράπεζα θεμάτων) ,αποφασίσαμε οι εκπρόσωποι της μαθητικής κοινότητας του Γυμνασίου και των Λυκειακών τάξεων Ριόλου να εκφράσουμε την αγανάκτηση μας λόγω της πίεσης που αισθανόμαστε από το νέο εξεταστικό σύστημα.

Έρχεται λοιπόν το νέο λύκειο με την τράπεζα θεμάτων. Ο μαθητής καλείται να διαχειριστεί έναν τεράστιο όγκο ύλης και μαθημάτων , ενώ ταυτόχρονα η κριτική σκέψη υποκαθίσταται από την “ παπαγαλία” και την αποστήθιση. Οδηγούμαστε λοιπόν στη παραπαιδεία. Τα ιδιαίτερα τα φροντιστήρια επιβαρύνουν οικονομικά τους γονείς μας καθώς καλούμαστε να ανταποκριθούμε στις νέες απαιτήσεις. Όσοι δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να ανταπεξέλθουν στις νέες συνθήκες είναι οι “άτυχοι” που δεν χωρούν στο νέο εκπαιδευτικό σύστημα. Μέτα από όλα αυτά είναι απαραίτητο να ακουστεί η φωνή μας που δεν είναι φωνή τεμπελιάς αλλά της διαμαρτυρίας. Είναι λοιπόν αναγκαία η άμεση κινητοποίηση των αρμόδιων φορέων, ώστε να υπάρχουν ίσες ευκαιρίες για όλους τους μαθητές και στα κεντρικά και στα περιφερειακά Λύκεια.

Για όποια μαθητική κοινότητα ενδιαφέρεται να αναρτηθούν τα αιτήματά της μπορεί να στείλει το κείμενο στο [email protected] Tags: καταλήψεις σχολείωνμαθητικές καταλήψειςΚαταλήψειςμαθητικό κίνημα Tweet

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα