ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ: Συλλαλητήριο έξω από την ΕΡΤ την Τετάρτη

Κοινωνία

Σε διαμαρτυρία και συλλαλητήριο έξω από το Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ καλούν για αύριο Τετάρτη, στις 18:00, ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ. Η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας αλλά και το αποτέλεσμα της συνάντησης των πολιτικών αρχηγών «δεν έδωσαν καμιά ουσιαστική λύση στο πρόβλημα που προκάλεσε

η επαίσχυντη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου» αναφέρει στη σχετική της ανακοίνωση η ΓΣΕΕ. Η Συνομοσπονδία ζητεί την «άμεση ανάκληση της ΠΝΠ», η οποία, όπως επισημαίνει «εκτός από την ΕΡΤ και τους εργαζόμενούς της, αφορά όλους τους εργαζόμενους, τις δημόσιες επιχειρήσεις, την περιουσία και το μέλλον τους» και προειδοποιεί ότι οι κινητοποιήσεις της θα κορυφώνονται «όσο συνεχίζονται οι βάρβαρες, αντιδημοκρατικές και αντεργατικές κυβερνητικές επιλογές».

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΓΣΕΕ σε σημερινή έκτακτη συνεδρίασή της αποφάσισεσυλλαλητήριο διαμαρτυρίας για αύριο Τετάρτη 19 Ιουνίου, στις 18.00, έξω από το Ραδιομέγαρο της δημόσιας ΕΡΤ, στην Αγία Παρασκευή.

Η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας αλλά και το αποτέλεσμα της συνάντησης των πολιτικών αρχηγών, δεν έδωσαν καμιά ουσιαστική λύση στο πρόβλημα που προκάλεσε η επαίσχυντη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.

Η ΓΣΕΕ απαιτεί την άμεση ανάκληση της ΠΝΠ η οποία, εκτός από την ΕΡΤ και τους εργαζόμενούς της, αφορά όλους τους εργαζόμενους, τις δημόσιες επιχειρήσεις, την περιουσία και το μέλλον τους.

Ο αγώνας μας είναι αγώνας που αφορά πρωτίστως στη Δημοκρατία που βάναυσα, αυταρχικά και ετσιθελικά παραβιάζει η Εκτελεστική Εξουσία.

Η Συνομοσπονδία μαζί με τους εργαζόμενους θα συνεχίσουν τη μάχη για την υπεράσπιση των δημόσιων αγαθών, του εργατικού δικαίου και για την ανατροπή των αυταρχικών αποφάσεων.

Οι κινητοποιήσεις και οι αγωνιστικές μας δράσεις θα κορυφώνονται, όσο συνεχίζονται οι βάρβαρες, αντιδημοκρατικές και αντεργατικές κυβερνητικές επιλογές και αποφάσεις. Το επόμενο διάστημα κλιμάκια της ΓΣΕΕ θα επισκεφτούν χώρους εργασίας, ώστε να οργανωθεί – προετοιμαστεί η επόμενη κινητοποίηση μας, σε χρόνο που θα αποφασίσει με νεότερη συνεδρίασή της η Εκτελεστική Επιτροπή της Συνομοσπονδίας.

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

-------------------------------------------- ΑΔΕΔΥ

Η Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., στη σημερινή της συνεδρίαση, ύστερα από εξουσιοδότηση του Γενικού Συμβουλίου

ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ

την πραγματοποίηση συγκέντρωσης διαμαρτυρίας την Τετάρτη, 19 Ιουνίου 2013 και ώρα 6:00 μ.μ. στο Ραδιομέγαρο της δημόσιας ΕΡΤ. Η Συγκέντρωση πραγματοποιείται από κοινού με τη ΓΣΕΕ και τις οργανώσεις των εργαζομένων ΠΟΕΣΥ, ΕΣΗΕΑ και ΠΟΣΠΕΡΤ, απαιτώντας την άμεση ανάκληση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, που άνοιξε παράνομα και αντισυνταγματικά το δρόμο της κατάργησης οργανισμών, με Υπουργικές Αποφάσεις, με χαρακτηριστική την περίπτωση που προκάλεσε «ξαφνικό θάνατο» στην ΕΡΤ και την απόλυση 2700 εργαζομένων. Ύστερα μάλιστα και από την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας που ζητά την επαναλειτουργία της δημόσιας τηλεόρασης με τις συχνότητές της, υποχρεούται η Κυβέρνηση να ανακαλέσει κάθε πράξη που αφορά την ΕΡΤ.

ΚΑΛΕΙ

1. όλους τους εργαζόμενους σε μαζική συμμετοχή, ο αγώνας είναι κοινός και αφορά κυρίως το δημοκρατικό μας πολίτευμα που ουσιαστικά ανατρέπεται και παραβιάζει κάθε συνταγματική νομιμότητα από τις πρακτικές της τρικομματικής κυβέρνησης.

2. την Πέμπτη, 20 Ιουνίου 2013 και ώρα 10:00 π.μ. τους Προέδρους των Ομοσπονδιών – μελών της, σε κοινή σύσκεψη, στα γραφεία της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., προκειμένου να εκτιμηθούν όλες οι εξελίξεις και ιδιαίτερα οι τελευταίες, περιμένοντας και τις αποφάσεις της συνάντησης των πολιτικών αρχηγών που στηρίζουν την Κυβέρνηση, την Τετάρτη, 19 Ιουνίου 2013 το απόγευμα, για να αποφασιστεί το άμεσο, επόμενο βήμα των αγωνιστικών παρεμβάσεων και κινητοποιήσεων του συνδικαλιστικού κινήματος.

Tags: ΓΣΕΕΑΔΕΔΥσυλλαλητήριοΕΡΤ
Keywords
Τυχαία Θέματα