Γουίλι θα σε θυμόμαστε για πάντα... (Ελευθερώστε το Γουίλι)

Tweet Κατηγορία: Τέχνη

  Πέθανε σαν σήμερα το 2003 στο νορβηγικό φιορντ Arasvik    Η Keiko στη δεξαμενή της στο Newport (Oregon) τον Δεκέμβρη του 1998, λίγο πριν αναχωρήσει για τα νησιά Westman στην Ισλανδία, όπου μια ομάδα επιστημόνων θα τη βοηθήσει να επανενταχθεί στο φυσικό της περιβάλλον.   Free Willy 3  The Rescue (1997).   Μετά την εκπαιδευσή της στον Καναδά το 1982, η Keiko αγοράστηκε το 1985 από το θαλάσσιο πάρκο Reino Aventura του Mexico

City. Το συγκεκριμένο πάρκο έχει επικριθεί ως εντελώς ακατάλληλο από φιλοζωικές οργανώσεις. Via Shamufan88.    Willy the Whale Car Wash (1983). Via Agenbyte.  Το στρες μιας όρκας. Η όρκα Tilikum, ακίνητη και μόνη, στο πάρκο του SeaWorld. Η Tilikum έχει εμπλακεί έμμεσα ή άμεσα σε τρία θανάσιμα ατυχήματα. Via The Orca Project. Πηγή:    Via The Orca Project.   Via The Orca Project.   SeaWorld Orlando (Φλόριντα), Φλεβάρης του 2010. Η Dawn Brancheau, εκπαιδεύτρια με 16 χρόνια εμπειρίας, παρασύρεται μέσα στο νερό από την όρκα Tilikum και τραυματίζεται θανάσιμα. Μάρτυρας δήλωσε στο CNN ότι η όρκα πλησίασε τη γυάλινη πλευρά της δεξαμενής και άρπαξε την εκπαιδεύτρια από τη μέση τιναζοντάς την βίαια. Η φωτογραφία τραβήχτηκε στο τέλος του σόου, λίγο πριν το τραγικό ατύχημα.    

"Near death at Seaworld". 'Ενας εκπαιδευτής παρασύρεται από μία όρκα στον πάτο της δεξαμενής του θαλάσσιου πάρκου του Seaworld.  

Διαμαρτυρίες στο Seattle το 1965 για την εκμετάλλευση θαλάσσιων ζώων σε πάρκα. Η όρκα Namu, σταρ του σινεμά πριν την Keiko στην ταινία Namu, the Killer Whale, δεν άντεξε πάνω από ένα χρόνο στις συνθήκες αιχμαλωσίας και πέθανε το 1966.    Η Keiko επιβιβάζεται στο αεροσκάφος που θα τη μεταφέρει στα νησιά Westman της Ισλανδίας. Φωτ. Master Sgt. Dave Nolan, USAir Force. 

Η επανένταξη στην Ισλανδία.

Η Keiko ελεύθερη στο ίδιο θαλάσσιο περιβάλλον όπου είχε γεννηθεί πριν πιαστεί αιχμάλωτη στα δίχτυα ψαράδων. Θα ζήσει ακόμη 5 χρόνια μακριά από τα θαλάσσια πάρκα, κάτω από την επίβλεψη της επιστημονικής ομάδας του ιδρύματος Free Willy Foundation, επιδεικνύοντες μεγάλες ικανότητες αναπροσαρμογής.

 

 

Ο Stephen Claussen παρακολουθεί την προοδό της Keiko στα νησιά Cliffs της Ισλανδίας. Ο Stephen Claussen ήταν ο εκπαιδευτής της Keiko στη διάρκεια των γυρισμάτων της σειράς Ελευθερώστε τον Γουίλι. Αργότερα συνεργάστηκε με την Free Willy Foundation. 'Ηταν στο αεροπλάνο που μετέφερε το 1998 την Keiko στην Ισλανδία. Σκοτώθηκε το 2008 στη συντριβή ενός μικρού Cessna σε περιοχή του New Jersey, καθώς ερευνούσε τις επιπτώσεις των ανεμογεννητριών πάνω σε θαλάσσια θηλαστικά και πουλιά. 

Στην γαλλική ταινία De rouille et d'os (Σώμα με σώμα) του Jacques Audiard, που παίζεται αυτές τις μέρες, η Marion Cotillard υποδύεται μία εκπαιδεύτρια σε θαλασσινό πάρκο. 

 

lifo.gr

Tags: Γουίλι Tweet
Keywords
Αναζητήσεις
ορκα σκοτωνει εκπαιδευτρια
Τυχαία Θέματα