Γιατί η σοκολάτα μπορεί να είναι θανατηφόρα για τους σκύλους

Κοινωνία

Η σοκολάτα αν και μία από τις μεγαλύτερες απολαύσεις για τους ανθρώπους μπορεί να έχει τεράστιες επιπτώσεις στην υγεία των σκυλιών και να προκαλέσει ακόμα και το θάνατό τους.

Το μήνυμα από την Αμερικάνικη Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων, είναι ιδιαίτερα σημαντικό τώρα που πλησιάζουν οι γιορτές του Πάσχα και τα σπίτια γεμίζουν από σοκολατένιες λιχουδιές.

Η σοκολάτα

περιέχει μια ουσία που ονομάζεται Θεοβρωμίνη η οποία είναι παρόμοια με την καφεΐνη και μπορεί να είναι τοξική σε ορισμένα επίπεδα. Το ελάχιστο ποσό θεοβρωμίνης που επιτρέπεται να καταναλώσουν οι σκύλοι κυμαίνεται από 46 έως 68 μιλιγκράμ ανά κιλό, σύμφωνα με την Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων.

Τα μισά από τα σκυλιά που θα καταναλώσουν 114 έως 228mg ανά κιλό ή περισσότερο από αυτή την ουσία πεθαίνουν. Ένας αριθμός από παράγοντες καθορίζουν το αν η κατανάλωση σοκολάτας θα έχει τοξικές επιπτώσεις στο σκύλο, όπως το μέγεθός της που έφαγε και το κατά πόσο είναι ευαίσθητος στη συγκεκριμένη ουσία.

Ο τύπος της σοκολάτας είναι επίσης σημαντικός παράγοντας. Η περιεκτικότητα θεοβρωμίνης σε σοκολάτα γάλακτος είναι 704 mg/kg, σε ημίγλυκια είναι 2.400 mg/kg και σε σοκολάτα μαύρη 6.240 mg/kg.

Η συγκεκριμένη ουσία μπορεί να προκαλέσει μια σειρά από ήπια ή σοβαρά συμπτώματα, όπως εμετός, διάρροια, ταχυκαρδία, ανησυχία, υπερκινητικότητα, αυξημένη ούρηση, μυϊκούς σπασμούς και επιληπτικές κρίσεις.

Tags: σκύλοςσοκολάταζώα
Keywords
Τυχαία Θέματα