Για τη συνάντηση των Συλλόγων εκπαιδευτικών Π.Ε. Πειραιά με τους συναδέλφους ειδικοτήτων

Tweet

Δελτίο Τύπου

Για τη συνάντηση των Συλλόγων εκπ/κών Π.Ε. Πειραιά με τους συναδέλφους ειδικοτήτων

Την Πέμπτη 30 Ιανουαρίου, οι σύλλογοι εκπ/κων ΠΕ: Κερατσινίου-Περάματος “Νίκος Πλουμπίδης”, Κορυδαλλού- Αγ. Βαρβάρας, Νίκαιας - Πειραιά, Πειραιά

“Η Πρόοδος”, Α΄ Πειραιά “Ρήγας Φεραίος”, Νησιών Αργοσαρωνικού, Σαλαμίνας, συναντήθηκαν στο 11ο Δημ. Σχ. Πειραιά με εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων (παραβρέθηκαν, κυρίως, μεταταχθέντες συνάδελφοι). Στη συνάντηση παραβρέθηκαν, επίσης και τοποθετήθηκαν οι αιρετοί του ΠΥΣΠΕ Πειραιά, καθώς και η πρόεδρος του Επιστημονικού Φορέα καθηγητών Γαλλικής Γλώσσας.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε στα παρακάτω θέματα:

την απόδοση οργανικών θέσεων στις οποίες θα τοποθετηθούν οι συνάδελφοι (όσοι βρίσκονται στη διάθεση ή μετατάχθηκαν ή επιθυμούν μετάθεση εντός ή μετατεθούν από άλλο ΠΥΣΠΕ) και τηντη μη πραγματοποίηση του κύκλου ομαδοποιήσεων των σχολείων για τις ειδικότητες που καλύπτουν το υποχρεωτικό ωράριο σε παραπάνω από ένα σχολεία, παρά τη δέσμευση της διεύθυνσης Πειραιά από την αρχή του σχολικού έτους.

Κατά την τοποθέτησή τους συνάδελφοι εκπαιδευτικοί (ειδικότητας Π.Ε. 05) ενημέρωσαν τους παρευρισκόμενους ότι κατά την τελευταία τους συνάντηση με το Διευθυντή Εκπαίδευσης Π.Ε. Πειραιά διαπίστωσαν ότι η υπηρεσιακή τους κατάσταση έχει «βαλτώσει», ότι πιθανότατα δε θα συμπεριλαμβάνονται στην εγκύκλιο μεταθέσεων για αυτό το χρόνο και, τέλος, επιβεβαιώθηκε ο φόβος τους ότι βρίσκονται στον “αέρα”. Κατόπιν συναντήθηκαν με τον Πρόεδρο της ΔΟΕ και του κατέθεσαν κείμενο - το οποίο ανακοινώθηκε στη συνεδρίαση του ΔΣ της ΔΟΕ στις 16/1 - και στη συνέχεια υιοθετήθηκε σε επερώτηση του ΚΚΕ στη Βουλή.

Το ίδιο διάστημα που το Υ.ΠΑΙ.Θ. ολιγωρεί για την ολοκλήρωση της διαδικασίας των υποχρεωτικών μετατάξεων, ικανοποιεί ένα μεγάλο αριθμό ενστάσεων με άγνωστα και αδιαφανή κριτήρια που αναπροσαρμόζουν το σύνολο των μεταταγμένων συναδέλφων με πιθανόν αρνητικές συνέπειες στην εξέλιξη της διαδικασίας, ανακοινώνει - χωρίς κανένα προγραμματισμό (π.χ. δίνοντας 17 κενές θέσεις ΠΕ05 στον Πειραιά που δεν υφίστανται) - τη Β΄ φάση των υποχρεωτικών μετατάξεων.

Ακολούθησαν τοποθετήσεις και προβληματισμοί από τους παρευρισκόμενους εκπροσώπους Συλλόγων:

Η ύπαρξη πολλαπλών ταχυτήτων εκπ/κων και πιθανά εργασιακών σχέσεων διευκολύνει την ουσιαστική προώθηση της κατάργησης της οργανικότητας - μονιμότητας ακόμα και για όσους αυτήν τη στιγμή νιώθουν ασφαλείς.

Το υπουργείο Παιδείας δημιουργεί γκρίζες εργασιακές ζώνες χωρίς εξασφαλισμένα δικαιώματα, αμφισβητεί με σαφήνεια την εργασιακή εξασφάλιση και στους νεοδιόριστους όπως και σε όλο τον ευρύτερο δημόσιο τομέα.

Στο επόμενο χρονικό διάστημα διεκδικούμε:

- Να σταματήσει ο εμπαιγμός και να συσταθούν ΤΩΡΑ οι οργανικές θέσεις στις σχολικές μονάδες. Κανείς συνάδελφος/συναδέλφισσα στη διάθεση των υπηρεσιακών συμβουλίων.

- Να επισπευσθεί η ομαδοποίηση σχολείων.

Ø Να προχωρήσει η Β φάση μετατάξεων, αφού πρώτα ξεκαθαρίσει το τοπίο με τις οργανικές θέσεις.

- Να διευκολύνονται οι συνάδελφοι/σσες που μετακινούνται σε πάνω από τέσσερα σχολεία και υπάρχει αδυναμία συγκρότησης προγράμματος με συνεχόμενο δίωρο στο ωρολόγιο πρόγραμμα.

- Να υπολογίζεται η ώρα μετάβασης από σχολείο σε σχολείο, εφόσον υπάρχουν συνάδελφοι που μετακινούνται σε τρία σχολεία καθημερινά.

- Καλούμε τους συλλόγους εκπαιδευτικών ΠΕ πάρουν ανάλογες πρωτοβουλίες ώστε να επιβάλουμε λύσεις για τα προβλήματα των συναδέλφων μας και του δημόσιου σχολείου.

-Καλούμε το ΔΣ της ΔΟΕ να αναδείξει το θέμα χωρίς καθυστερήσεις και να απαιτήσει την άμεση επίλυσή του.

Σύλλογοι Εκπαιδευτικών ΠΕ: Κερατσινίου-Περάματος« Νίκος Πλουμπίδης », Κορυδαλλού - Αγίας Βαρβάρας,Νίκαιας – Πειραιά,Πειραιά «Η Πρόοδος»,Α' Πειραιά- «Ρήγας Φεραίος», Νησιών Αργοσαρωνικού, Σαλαμίνας

Tags: Σύλλογοι ΠΕ Tweet

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα