Για τη λειτουργία του ΠΥΣΔΕ και τις μετακινήσεις των εκπαιδευτικών, ενημέρωση από τους αιρετούς του ΠΑΜΕ

Ανακοινώσεις

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΠΕΙΡΑΙΑ ΑΡ.1β (Φλεβάρης 2013)

ΔΗΛΩΣΗ ΤΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΠΥΣΔΕ ΠΕΙΡΑΙΑ 12/2/13

( ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΠΥΣΔΕ

ΚΑΙ ΤΙΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ)

«Με την έναρξη των συνεδριάσεων του νέου (πρώτη συνεδρίαση με νέα σύνθεση) Υπηρεσιακού Συμβουλίου κρίνουμε σκόπιμο να ζητήσουμε απ’ την πρόεδρο και το Συμβούλιο να εξασφαλίσουν τις απαραίτητες προϋποθέσεις για να μπορέσουμε ως αιρετοί εκπρόσωποι των εκπαιδευτικών να ανταποκριθούμε στο έργο μας, που είναι η υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών και ο έλεγχος της διοίκησης.

Ο αιρετός είναι ισότιμο μέλος του ΠΥΣΔΕ και έχει τα ίδια δικαιώματα με την πρόεδρο και τα υπόλοιπα μέλη του Συμβουλίου. Απόρρητα και προσωπικά δεδομένα, για τα θέματα που συζητούνται, δεν υπάρχουν για κανένα μέλος του ΠΥΣΔΕ.Γι’ αυτό:

α) Πρέπει να μας δίνονται όλα τα στοιχεία προκειμένου να έχουμε σαφή εικόνα των αναγκών των σχολείων και των εκπαιδευτικών (π.χ. κενά, αριθμός τμημάτων,αριθμός εκπαιδευτικών-οργανικά, προσωρινές τοποθετήσεις, μειωμένο ωράριο, αποσπασμένοι, συνταξιοδοτήσεις κ.ά.).

β) Να μας γίνεται έγκαιρη ενημέρωση της ημερήσιας διάταξης και να μας δίνονται τα στοιχεία για να μπορούμε να διαμορφώνουμε θέση για τα θέματα που εισάγονται στο ΠΥΣΔΕ.

Δεν επιτρέπεται στοιχεία που τα γνωρίζει ο κάθε υπάλληλος της Γραμματείας του ΠΥΣΔΕ να μη δίνονται στον αιρετό και να τα πληροφορείται κατά τη συνεδρίαση. Σημαντικό ρόλο στην ενημέρωση και στην παροχή των στοιχείων μπορεί να αναλάβει η Γραμματέας του ΠΥΣΔΕ, λόγω φόρτου εργασίας της Προέδρου.

γ) Όλοι γνωρίζουμε ότι το ωράριο των εκπαιδευτικών δεν είναι συνεχές, Η Γραμματεία του ΠΥΣΔΕ πρέπει να δέχεται και να εξυπηρετεί τους συναδέλφους καθ’ όλη τη διάρκεια της λειτουργίας της»

Στη συνέχεια ο αιρετός του ΠΑΜΕ καταψήφισε όλες τις μετακινήσεις και τροποποιήσεις ωραρίου εκπαιδευτικών, που οφείλεται στις συμπτύξεις τμημάτων. Είναι απαράδεκτο να «σπάνε» κενό προκειμένου να μετακινηθούν τρείς εκπαιδευτικοί για 3 ώρες ο καθένας και σε μεγάλη απόσταση απ’ το σχολείο που υπηρετούν.

Σάββας Σάββα- Κώστας Άννινος (τακτικό και αναπληρωματικό μέλος του ΠΥΣΔΕ Πειραιά- -εκλεγμένοι με το ψηφοδέλτιο της ΕΣΑΚ-ΔΕΕ που στηρίζει το ΠΑΜΕ)

Tags: ΠΑΜΕΠΥΣΔΕ Πειραιά
Keywords
Τυχαία Θέματα