Για νέο πακέτο διάσωσης μίλησε και ο Ντάισελμπλουμ.

Tweet

Στο ίδιο μήκος κύματος με τον υπουργό οικονομικών της Γερμανίας Βόλφανγκ Σόιμπλε, κινήθηκε και ο πρόεδρος του Eurogroup Γέρουν Ντάισεμπλουμ, αναφερόμενος στο ενδεχόμενο τρίτου πακέτου στήριξης για την Ελλάδα. Με δηλώσεις του, επιβεβαίωσε το ενδεχόμενο νέας «βοήθειας», η οποία θα καθοριστεί μετά το καλοκαίρι.

Βοήθεια

με υποχρεώσεις προφανώς, που θα ανακοινωθούν μετά τη συμφωνία και στο ίδιο εκβιαστικό πλαίσιο διάσωσης στο οποίο έγιναν και οι προηγούμενες.

«Πόσα χρήματα θα χρειαστεί η Ελλάδα και σε ποιο επίπεδο θα κινείται η νέα βοήθεια θα αποφασιστεί μετά το καλοκαίρι» τόνισε ο κ. Ντεϊσελμπλούμ

Συγκεκριμένα, ο κ. Ντάισελμπλουμ τόνισε ότι το δημόσιο χρέος της Ελλάδας παραμένει σε υψηλά επίπεδα.

«Αν η Ελλάδα κληθεί να το χρηματοδοτήσει τότε το επιτόκιο θα κυμαίνεται γύρω στο 6% με 7%, γεγονός που καθιστά την εξυπηρέτησή του σχεδόν αδύνατη,» δήλωσε ο ολλανδός υπουργός Οικονομικών.

Σημείωσε ακόμη ότι για να επιτευχθεί μείωση του επιτοκίου η Ελλάδα θα πρέπει να ενισχύσει περαιτέρω την οικονομία της ή να λάβει νέα βοήθεια.

Πάντως, τόνισε ότι η οικονομία της Ελλάδας βαίνει καλύτερα και καταγράφεται ανάπτυξη, ενώ το κόστος εργασίας είναι χαμηλότερο, οπότε η ελληνική οικονομία γίνεται περισσότερο ανταγωνιστική.

Παράλληλα, επισήμανε ότι ο προϋπολογισμός της χώρας βρίσκεται σε καλύτερη κατάσταση, ενώ μιλώντας για τα θετικά στοιχεία της πορείας της ελληνικής οικονομίας αναφέρθηκε στην δυναμική ανάπτυξη, που παρουσιάζει ο τουρισμός.

Tags: οικονομίαΝτάισελμπλουμ Tweet

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα