Για 20η χρονιά οι ΒΙΒΛΙΟΔΡΟΜΙΕΣ: Αιτήσεις συμμετοχής έως 16 Μαρτίου

Οι ΒΙΒΛΙΟΔΡΟΜΙΕΣ είναι ένας Πανελλήνιος Διαγωνισμός Ανάγνωσης Παιδικού Λογοτεχνικού Βιβλίου που προκηρύσσεται από τα Εκπαιδευτήρια Γείτονα για 20ή χρονιά. Είναι ένα παιχνίδι, μια δραστηριότητα που απελευθερώνει τις δημιουργικές δυνάμεις των παιδιών και τα οδηγεί στη χαρά και την απόλαυση. Τα παιδιά καλούνται να διαβάσουν τέσσερα (4) βιβλία τα οποία εντάσσονται σε μια ενιαία θεματική ενότητα και να επεξεργαστούν θέματα σχετικά με το περιεχόμενο των βιβλίων που διάβασαν.

​Στην εκπαιδευτική κοινότητα των Εκπαιδευτηρίων ΓΕΙΤΟΝΑ

έχει εδραιωθεί η πεποίθηση πως η ανάγνωση λογοτεχνικών βιβλίων συμβάλλει στη γλωσσική και αισθητική καλλιέργεια του αναγνώστη, τον ευαισθητοποιεί απέναντι στα προβλήματα της ζωής, τον προβληματίζει και διευρύνει ουσιαστικά τις προσωπικές του εμπειρίες.

Στόχος του προγράμματος των ΒΙΒΛΙΟΔΡΟΜΙΩΝ, πέρα από τη δημιουργία ισχυρού κινήτρου για την ανάγνωση λογοτεχνικών ή άλλων εξωσχολικών βιβλίων, είναι και η ουσιαστική επαφή με σημαντικά έργα της ελληνικής και της παγκόσμιας λογοτεχνικής κληρονομιάς.

Η καλλιέργεια της ευγενούς άμιλλας μεταξύ των παιδιών και η ανάπτυξη του δείκτη συνεργασίας τους είναι ένας επιπλέον στόχος του προγράμματος, καθώς με τους όρους διεξαγωγής του διαγωνισμού προβλέπεται και η ομαδική συμμετοχή.

ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ

Έως την Παρασκευή 16 Μαρτίου παρατείνεται η ημερομηνία υποβολής δηλώσεων συμμετοχής στις ΒΙΒΛΙΟΔΡΟΜΙΕΣ, τον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ανάγνωσης Παιδικού Λογοτεχνικού Βιβλίου που προκηρύσσεται από τα Εκπαιδευτήρια Γείτονα για 20ή χρονιά. Είναι ένα παιχνίδι, μια δραστηριότητα που απελευθερώνει τις δημιουργικές δυνάμεις των παιδιών και τα οδηγεί στη χαρά και την απόλαυση.

Τα παιδιά καλούνται να διαβάσουν τέσσερα (4) βιβλία τα οποία εντάσσονται σε μια ενιαία θεματική ενότητα και να επεξεργαστούν θέματα σχετικά με το περιεχόμενο των βιβλίων που διάβασαν.

Ως ημέρα διεξαγωγής του διαγωνισμού έχει προγραμματιστεί η 27η Απριλίου 2018, ημέρα Παρασκευή. Η διάρκεια διεξαγωγής του διαγωνισμού θα είναι δίωρη. Η ακριβής ώρα έναρξης και διεξαγωγής του διαγωνισμού θα γνωστοποιηθεί μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.Για τους μαθητές των Δημόσιων και Ιδιωτικών Σχολείων της Αττικής ορίζονται ως εξεταστικό κέντρο τα Εκπαιδευτήρια ΓΕΙΤΟΝΑ (Βάρη Αττικής). Στην υπόλοιπη Ελλάδα και την Κύπρο, θα ορισθούν εξεταστικά κέντρα στις περιοχές που θα συγκεντρώνουν τουλάχιστον πενήντα (50) Βιβλιοδρόμους.

Συμπλήρωση της ηλεκτρονικής φόρμας εγγραφής

Οι μαθητές ή οι ομάδες μαθητών μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στον διαγωνισμό έως τις 16 Μαρτίου, συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εγγραφής στη διεύθυνση http://geitonas.edu.gr.

Αλλαγές στη σύνθεση των ομάδων δεν μπορούν να γίνουν μετά την ηλεκτρονική υποβολή της φόρμας εγγραφής.

Περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο 210 9656200: Δευτέρα ώρες 13:00 – 16:00 και Πέμπτη ώρες 12:00 – 16:00

εκπαίδευσηΒιβλιοδρομίες
Keywords
Τυχαία Θέματα