Γ Σύλλογος ΠΕ Θεσσαλονίκης "Ο Πλάτων": Ψηφίσματα διοικητικού συμβουλίου

ΑνακοινώσειςΨηφίσματα

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: ΤΣΟΥΜΑΝΑΣ ΜΑΚΗΣ(6974572086)-ΤΕΚΙΔΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ(6936548323) ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 9 ΜΑΡΤΙΟΥ 2013

ΠΡΟΣ: ΜΕΛΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ (ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΟΥΣ)

ΚΟΙΝ: ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΘΕΜΑ: ΨΗΦΙΣΜΑΤΑ

Το Διοικητικό Συμβούλιο του συλλόγου μας καταγγέλλει τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής

που με επερώτηση προς τον υπουργό Παιδείας ζητά να ελεγχθεί το πρόγραμμα, «Ως πρόσφυγας μπροστά στη μετανάστευση» του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ν. Φιλαδέλφειας, λόγω του τίτλου του και να αποδοθούν τυχόν πειθαρχικές ευθύνες σε εκπαιδευτικούς. Καταγγέλλουμε τις απαράδεκτες και φασιστικές παρεμβάσεις της Χρυσής Αυγής στο παιδαγωγικό και εκπαιδευτικό μας έργο. Δηλώνουμε ότι το διδακτικό και παιδαγωγικό έργο των εκπαιδευτικών δεν εξαρτάται από τη μισαλλοδοξία, τη βία του ρατσισμού και την ξενοφοβία που επιχειρούν να εγκαταστήσουν στον αξιακό κώδικα της ελληνικής κοινωνίας οι ναζιστικές οργανώσεις. Αρνούμαστε κατηγορηματικά να παραδίδουμε για «έγκριση» στη Χρυσή Αυγή ή σε όποιον άλλον επίδοξο λογοκριτή το περιεχόμενο δράσεων μας στα σχολεία. Η μάχη μας για παιδαγωγική ελευθερία, δημοκρατία και ισότητα στα σχολεία είναι διαρκής.

Επίσης, το Δ.Σ. καταγγέλλει τον αντιπρόεδρο της ΔΟΕ, και πρόεδρο δασκάλων της ΔΑΚΕ ΠΕ, ο οποίος εν ενεργεία συνδικαλιστής διορίστηκε απ’ ευθείας από τον υπουργό Ανάπτυξης σε θέση Προέδρου και Διευθύνοντος συμβούλου σε θυγατρική εταιρία των ΕΛΤΑ. Διορισμένο κυβερνητικό στέλεχος και αιρετός εκπρόσωπος του κλάδου ταυτόχρονα! Η απόλυτη καταρράκωση και απαξίωση του συνδικαλισμού και του συνδικάτου. Πράγματι για πρώτη φορά εν ενεργεία συνδικαλιστής θα κατέχει ταυτόχρονα και κυβερνητική θέση. Καταδικάζουμε κάθε συνδικαλιστή που παίρνει κυβερνητική θέση από όποια παράταξη κι αν προέρχεται. Υπάρχει κώδικας ηθικής δεοντολογίας.

Τέλος, το Δ.Σ. καταγγέλλει τη σύλληψη του εκπαιδευτικού Νίκου Καρανίκα, αντιρρησία συνείδησης, τον οποίο συνέλαβε η αστυνομία την ημέρα της γενικής απεργίας (20-02-2013) και τον οδήγησε στο Στρατοδικείο Θεσσαλονίκης με τη διαδικασία του αυτόφωρου με βάση μια κατηγορία για ανυποταξία που ξεκίνησε πριν 17 έτη. Η σύλληψη και η δίωξη του αποτελούν τμήμα της γενικότερης προσπάθειας τρομοκράτησης των ελεύθερων αγωνιζόμενων ανθρώπων. Αυτό εξάλλου φαίνεται από την ομόφωνη απόφαση αθώωσή του, στις 8-03-2013, από το Στρατοδικείο Θεσσαλονίκης.

Tags: Γ Σύλλογος ΠΕ ΘεσσαλονίκηςΔιοικητικό Συμβούλιοψηφίσματα
Keywords
Τυχαία Θέματα