Γ. Κατρούγκαλος: Ο σχεδιασμός για την ανάκληση των απολύσεων και για τις προσλήψεις προσωπικού

Μέχρι τις 3.500 θα ανέλθει ο αριθμός των υπαλλήλων των οποίων οι απολύσεις θα ανακληθούν, όπως διαβεβαίωσε ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Γ. Κατρούγκαλος, διαψεύδοντας παράλληλα δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για 10.000 νέες προσλήψεις.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Αυγή, ο Γ. Κατρούγκαλος ξεκαθάρισε ότι 2.500 ώς 3.500 είναι οι υπάλληλοι, που θα επαναπροσληφθούν, προσδιορίζοντας και τις κατηγορίες, όπως οι καθαρίστριες του υπ. Οικονομικών, οι σχολικοί φύλακες, οι εκπαιδευτικοί τεχνικής εκπαίδευσης και ακόμη κάποιες κατηγορίες. Μάλιστα,

για να γίνει ακόμη πιο σαφής, ανέφερε πως η ανάκληση αφορά το προσωπικό που τέθηκε σε διαθεσιμότητα με τους γνωστούς μνημονιακούς νόμους, ενώ για τους εργαζόμενους στην ΕΡΤ, ανέφερε, πως απλά δεν είναι στην αρμοδιότητά του, χωρίς να σημαίνει ότι εκείνοι δεν θα επαναπροσληφθούν. Για το διοικητικό προσωπικό των ΑΕΙ διευκρίνισε ότι πρόκειται για έναν πολύ μικρό αριθμό υπαλλήλων που έχουν απολυθεί μέχρι σήμερα, όπως το ίδιο ισχύει και για υπαλλήλους υπουργείων που δεν μετακινήθηκαν και απολύθηκαν.

Το κόστος της ανάκλησης, σύμφωνα με τον Γ. Κατρούγκαλο, θα συμψηφιστεί με το κόστος των 15.000 προσλήψεων που έχουν συμπεριληφθεί ήδη στον προϋπολογισμό, θα μειωθεί δηλαδή αναλογικά ο αριθμός αυτών των προσλήψεων (πρόκειται για τις 15.000 προσλήψεις στο πλαίσιο του κανόνα 1:1 που είχε συναρτηθεί με τον μνημονιακό στόχο των 15.000 απολύσεων).

Στη συνάντηση που είχε ο Γ. Κατρούγκαλος με την ηγεσία της ΑΔΕΔΥ είπε τα παρακάτω απαντώντας σε ερωτήματα και τοποθετήσεις :

Για την επαναπρόσληψη απολυμένων - διαθέσιμων και επαναλειτουργία όλων των δομών και υπηρεσιών που καταργήθηκαν και την κατάργηση νόμων διαθεσιμότητας.

- Γι αυτούς που θαεπιστρέψουν –θα πρέπει να καταγραφούν οι ανάγκες για να δούμε που θα πάνε. Δεν είναιαπαραίτητο να πάνε στο ίδιο υπουργείο.

-Δεν θα απολυθεί κανείςαλλά η εθελοντική κινητικότητα ισχύει.

-Για την επανίδρυση των δομών που καταργήθηκαν-κατανοητό πχ. για την τεχνική εκπαίδευση, η επανασύστασητου κλάδου υγείας είναι κατανοητή αλλά γιατί να υπάρχει κομμωτική πχ, αυτά θέλουν συζήτηση.

-Οι 15.000 προσλήψειςυπάρχουν πράγματι στον προϋπολογισμό που ψήφισε η προηγούμενη κυβέρνηση. Η επαναπρόσληψη των απολυμένων -αν τα καταφέρω - δεν θα αφαιρεθεί ο αριθμός από τις 15.000.

-Οι απολυμένοι που θα επιστρέψουν δεν είναι μόνο καθαρίστριες -σχολικοί φύλακες- εκπαιδευτικοί όπως λανθασμένα έχει ειπωθεί αλλά αφορά όλους.

ΕΡΤ δεν είναι δικιά του αρμοδιότητα.

-Οι απολύσεις των εκπαιδευτικών πχ έχουν κριθεί συνταγματικές αλλά αυτός δεσμεύεται για τηνεπιστροφή τους γιατί κατά την άποψή του είναι αντισυνταγματικές.

-Οι 15.000 προσλήψεις θα είναι με προτεραιότητα σε κοινωνικές υπηρεσίες, υγεία, εκπαίδευση καιελεγκτικούς μηχανισμούς.

-Για τους συμβασιούχους που κερδίζουν δικαστήρια και πρέπει να μείνουν στο Υπουργείο ως αορίστου, και ότι πρέπει να πει ότι δέχεται όλες τις δικαστικές αποφάσεις και δεν πηγαίνει σε ανώτερο βαθμό, δεν απάντησε.

-Όπου έκλεισαν οργανισμοί όπως πχ ο ΟΣΚ και το Ταμείο Εθνικής Οδοποιίας κλπ, και έγιναν απολύσεις χωρίς αξιολόγηση των αναγκών, θα το εξετάσει για να δει πως θα ενταχθούν και αυτοί στην επαναπρόσληψη.

Tags: Γιώργος Κατρούγκαλοςαπολύσειςπροσλήψειςδιαθεσιμότητες
Keywords
Τυχαία Θέματα