Φτάνει πια με την τραγική κατάσταση στα ΤΕΙ! του συλλόγου "Α. Παναγούλης"

Tweet Κατηγορία: Ανακοινώσεις

 

ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ  ΄΄ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΝΑΓΟΥΛΗΣ΄΄

                Φτάνει πια με την τραγική κατάσταση στα ΤΕΙ!

Βάζουμε μπλόκο στα αντιλαϊκά μέτρα!

12 Δεκέμβρη όλοι στους δρόμους!

Η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ με την ψήφιση του 3ου Μνημονίου και του προϋπολογισμού έρχεται να ισοπεδώσει

ότι είχε μείνει όρθιο από δικαιώματα και κατακτήσεις των λαϊκών στρωμάτων. Τα μέτρα γονατίζουν τις οικογένειές μας, φέρνουν κι άλλες μειώσεις στους μισθούς και τις συντάξεις, χιλιάδες απολύσεις στο δημόσιο τομέα, κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων και της αποζημίωσης , δουλειά 13 ώρες τη μέρα μέχρι τα 70, ξεπούλημα όλων των κοινωνικών υπηρεσιών και του δημόσιου πλούτου, γιγαντώνει η ανεργία ειδικά στους νέους.

Φορτώνουν τα βάρη της κρίσης του καπιταλισμού στους εργάτες και τα παιδιά τους.

    Πλάι σε αυτά η πολιτική των κυβερνήσεων του κεφαλαίου οδηγεί σε συνεχή υποβάθμιση τα ΤΕΙ με σκοπό να επιταχυνθεί η ιδιωτικοποίηση της λειτουργίας τους, να προσαρμοστούν στις ανάγκες τις καπιταλιστικής οικονομίας που σήμερα βρίσκεται σε βαθιά κρίση, πράγμα που σημαίνει ακόμα  και να καταργήσουν μια σειρά από τμήματα και σχολές. Τρανή απόδειξη των διαθέσεων τους είναι η σημερινή τραγική κατάσταση:

 

·                     Mε την συνεχή μείωση των προϋπολογισμών, -53% τα τελευταία 2 χρόνια

·                     Με τα κενά σε έκτακτο εκπαιδευτικό προσωπικό, την μείωση του κατά 70% τα τελευταία 2 χρόνια.

·                     Με τις τεράστιες ελλείψεις σε υλικοτεχνική υποδομή, με τους σπουδαστές να βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη για αναλώσιμα και εργαστηριακό εξοπλισμό.

·                     Με την ανυπαρξία εστιών για τους σπουδαστές των ΤΕΙ, την ίδια ώρα που πάνω από 500 κάνουν αίτηση για στέγαση κάθε χρόνο, ενώ οι ήδη υπάρχουσες εστίες των πανεπιστημίων οδηγούνται στο κλείσιμο και την ιδιωτικοποίηση όπως έγινε με την εστία της ΑΣΟΕΕ.

·                     Με ένα σημαντικό κομμάτι σπουδαστών ήδη να μην βρίσκει πρακτική άσκηση (κυρίως Έργα Υποδομής-Δομικοί-Τοπογράφοι), και όσοι βρίσκουν είναι κακοπληρωμένη και άσχετη πολλές φορές με το αντικείμενο τους.

Το Νοέμβρη με τα μέτρα που ψήφισαν στη Βουλή οδηγούν την κατάσταση στο απροχώρητο. Αν αυτά εφαρμοστούν χιλιάδες σπουδαστές θα οδηγηθούν να παρατήσουν τις σπουδές τους, εκατοντάδες έκτακτοι εκπαιδευτικοί και εργαζόμενοι θα βρεθούν άνεργοι. Τα μέτρα φέρνουν :

                   Νέα δραστική μείωση του προυπολογισμού 50%. Δηλαδή πιο βαθειά το χέρι στην τσέπη των σπουδαστών. Σίτιση τέλος! Συγγράμματα τέλος!

                   Απόλυση του 90% των εκτάκ

Keywords
Τυχαία Θέματα