Φρενίτιδα για το e-mail με "οδηγίες ασφαλείας" στους Γάλλους υπηκόους στην Ελλάδα - Τι απαντά η πρεσβεία

Φρενίτιδα και ερωτηματικά έχει προκαλέσει e-mail της Γαλλικής πρεσβείας στην Αθήνα και του Γαλλικού Προξενείου στη Θεσσαλονίκη, το οποίο κάνει τον γύρο του Διαδικτύου τις τελευταίες ώρες. Στο μήνυμα η πρεσβεία ενημερώνει τους Γάλλους υπηκόους στην Αθήνα για το τι θα πρέπει να κάνουν σε περίπτωση κρίσης στην Ελλάδα.

Συγκεκριμένα

το e-mail μεταξύ άλλων αναφέρει: «Σε περίπτωση μεγάλης κρίσης, όλοι οι Γάλλοι υπήκοοι που είναι εγγεγραμμένοι στο μητρώο και διαμένουν στην Ελλάδα, θα απευθύνονται στον υπεύθυνο ασφαλείας του γαλλικού προξενείο ή της γαλλικής πρεσβείας στην Αθήνα.Στο σχέδιο του προγράμματος ασφάλειας της γαλλικής κοινότητας, η υπηρεσία της προξενείου της γαλλικής πρεσβείας σας παρέχει κάποιες πληροφορίες: Σχέδιο ασφαλείας και επικεφαλής για την ασφάλεια».

Μάλιστα, το email συνδέεται από δημοσιεύματα με τις τεταμένες ελληνοτουρκικές σχέσεις του τελευταίου διαστήματος.

Όμως παρά τη δημοσιότητα που έλαβε, η σχετική ανακοίνωση υπάρχει αναρτημένη εδώ και αρκετό καιρό στον ιστότοπο της Γαλλικής Πρεσβείας και αφορά φυσικές καταστροφές.

Τι απαντά η Πρεσβεία της Γαλλίας

Το μήνυμα του γαλλικού προξενείου στα μέλη της γαλλικής κοινότητας στην Ελλάδα έχει διοικητικό χαρακτήρα και δεν έχει στοιχεία συναγερμού ή επικαιρότητας, ξεκαθαρίζει η γαλλική πρεσβεία στη χώρα μας.

Σε διευκρινιστική της ανακοίνωση, η Γαλλική Πρεσβεία καθιστά σαφές πως εστάλη προς ενημέρωση της γαλλικής κοινότητας σχετικά με την ύπαρξη δυνατότητας εγγραφής και σχετικά με τη λειτουργία του συστήματός στο δίκτυο υπευθύνων ανά γεωγραφικό τομέα.

Στην Ελλάδα, όπως όλες οι πρεσβείες, η πρεσβεία της Γαλλίας κινητοποιείται για την ασφάλεια των Γάλλων υπηκόων, αναφέρει και επισημαίνει πως έγινε αντιληπτό ότι το δίκτυο έπρεπε να γίνει περισσότερο γνωστό στους Γάλλους υπηκόους σε μια χώρα με σημαντικούς φυσικούς κινδύνους, όπως οι σεισμοί και οι πυρκαγιές.

Το περιεχόμενο του email υπάρχει αναρτημένο εδώ και αρκετά χρόνια στο site της Γαλλικής πρεσβείας και αφορά κατά κύριο λόγο οδηγίες ασφαλείας για φυσικές καταστροφές.

Γαλλική πρεσβείαΓάλλοιemailfake newshoax
Keywords
Τυχαία Θέματα