Εξιχνιάστηκε η υπόθεση της δολοφονίας 60χρονου στη Θεσσαλονίκη

Ταυτοποιήθηκαν και συνελήφθησαν δύο άνδρες όι οποίοι βαρύνονται με την κατηγορία της ένοπλης επίθεσης που στοίχισε τη ζωή σε έναν 66χρονο, τον περασμένο Μάιο, στην περιοχή της Τούμπας. Πρόκειται για έναν 60χρονο, ο οποίος φέρεται ως ο φυσικός αυτουργός της εγκληματικής ενέργειας, και έναν 55χρονο που φέρεται ως ο ηθικός αυτουργός.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο 60χρονος, έπειτα από πρόκληση και παρακίνηση του 55χρονου, πυροβόλησε με πιστόλι και τραυμάτισε σοβαρά τον 66χρονο, ο οποίος μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης

και υπέκυψε τελικά στα τραύματά του την επόμενη μέρα.

Στο πλαίσιο των αστυνομικών ερευνών διαπιστώθηκε ότι οι συλληφθέντες εμπλέκονται ακόμη σε περιπτώσεις κατοχής και διακίνησης ναρκωτικών, μαζί με άλλους δύο άντρες, ηλικίας 53 και 47 ετών, οι οποίοι και συνελήφθησαν, καθώς και μία 46χρονη, ήδη κρατούμενη σε κατάστημα κράτησης.

Η γυναίκα συνελήφθη τον Νοέμβριο του 2016 και φέρεται πως, ενεργώντας κατ' εντολήν του 55χρονου, μετέφερε από την Αθήνα ποσότητες ηρωίνης και του τις παρέδιδε. Μέρος αυτών παραλάμβαναν στη συνέχεια, τόσο η ίδια όσο και ο 53χρονος ημεδαπός, για ιδία χρήση, αλλά και για περαιτέρω διακίνηση. Επιπρόσθετα, προέκυψε ότι ο 60χρονος προμηθευόταν ποσότητες κοκαΐνης, τόσο για μεταπώληση, όσο και για ιδία χρήση.

Οι τέσσερις συλλήψεις έγιναν στο πλαίσιο οργανωμένης επιχείρησης την Πέμπτη 2 Μαρτίου. Στις έρευνες που έγιναν σε οικίες και οχήματα, καθώς και στον τόπο εργασίας ενός εκ των δραστών εντοπίστηκαν μεταξύ άλλων, 2 πιστόλια, 2 γεμιστήρες, 59 φυσίγγια, συσκευασίες που περιείχαν κοκαΐνη, πλαστικά φιαλίδια με μεθαδόνη, συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη, μία μεταλλική σιδερογροθιά, 17 κινητά τηλέφωνα και χρηματικό ποσό 3.570 ευρώ, προερχόμενο από εμπορία ναρκωτικών ουσιών.

Σε βάρος των συλληφθέντων, που οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, σχηματίστηκε δικογραφία, κατά περίπτωση για «άμεση αυτουργία σε ανθρωποκτονία με πρόθεση», «Ηθική αυτουργία σε ανθρωποκτονία με πρόθεση», παραβάσεις «νομοθεσίας περί όπλων» και «νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών».

δολοφονίαεξιχνιάστηκεαστυνομίαεμπόριο ναρκωτικώνΘεσσαλονίκη
Keywords
Τυχαία Θέματα