Ετοιμάζουν ξανά υποχρεωτικές μετακινήσεις! Διαμαρτυρία στο Γ’ ΠΥΣΠΕ 4/9

Tweet

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ «ΕΛΛΗ ΑΛΕΞΙΟΥ»

Ακαρνανίας 65 – 121 35

Τηλ.- Fax : 210 5724139

Web: http://www.syllogosellialexiou.gr

E-mail: [email protected]

Είναι απολύτως φανερό ότι η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και η πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘ διάλεξαν τον τρόπο για να καλύψουν τα χιλιάδες κενά που δημιουργεί η πολιτική των μηδενικών διορισμών και της

διόγκωσης της ανεργίας. Με σημερινή του εγκύκλιο ο Υπουργός, κ. Λοβέρδος, (αρ. πρωτ. 137359/Γ1) επαναφέρει την περσινή εγκύκλιο η οποία προβλέπει να τοποθετείται ένας δάσκαλος στα κλασσικά ολοήμερα (ακόμα και αν έχουν πολλούς μαθητές, συγκεκριμένα μάλιστα προτρέπει σε μια τέτοια περίπτωση να λειτουργεί ολοήμερο τμήμα μόνο για τις τάξεις Α, Β, Γ, και Δ) και κανένας δάσκαλος στα ολοήμερα ΕΑΕΠ !!!

Αυτή η ενέργεια ανατρέπει τον μέχρι τώρα προγραμματισμό του ΠΥΣΠΕ Γ ́ Αθήνας, που είχε τη δυνατότητα να καλύψει με δασκάλους όλα τα ολοήμερα και δημιουργεί τεχνητό πλεόνασμα δασκάλων στη Γ' Αθήνας. Ο αριθμός των πλεοναζόντων μπορεί να ξεπεράσει και τους 80 συναδέλφους/ισσες οι οποίοι/ες θα μετακινηθούν υποχρεωτικά εντός ή και εκτός ΠΥΣΠΕ

Σε απόλυτη ταύτιση με την ΕΕ και το ΔΝΤ, κονιορτοποιούν τα δικαιώματα των μαθητών και των εκπαιδευτικών για να ικανοποιήσουν τους στόχους της δημοσιονομικής προσαρμογής με ακραία λιτότητα. Για άλλη μια χρονιά ξεδιπλώνεται ένα σχέδιο ξηλώματος της σταθερής και μόνιμης εργασίας στο δημόσιο σχολείο και κάθε εργασιακού δικαιώματος που απορρέει από αυτή!

Η κάλυψη των κενών με υποχρεωτικές μετακινήσεις εκπαιδευτικών σε άλλα ΠΥΣΠΕ αφορά όλους τους εκπαιδευτικούς και όλους τους γονείς.

Πρέπει τώρα να ανατρέψουμε αυτές τις πολιτικές και αυτούς που τις αποφασίζουν.

Τέλος όπως πληροφορηθήκαμε από συναδέλφους νηπιαγωγούς, με εντολή της Διεύθυνσης, συγχωνεύονται – κλείνουν και τμήματα νηπιαγωγείων.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους/ισσες του Συλλόγου μας σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Γ’ ΠΥΣΠΕ (Μάκρης 3, Αιγάλεω), την Πέμπτη 4/9, στις 9.00 π.μ.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΠΑΠΛΩΜΑΤΑΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ ΝΙΚΟΛΟΥΔΑΚΟΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ

Tags: Σύλλογος ΠεριστερίουΓ ΠΥΣΠΕ Αθήνας Tweet

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα