ΕΣΠΑ: Ενίσχυση 80 εκ. ευρώ για τις μικρές επιχειρήσεις

Συνολικά ο διαθέσιμος προϋπολογισμός ανέρχεται στα 310 εκατ. ευρώ και ο συνολικός αριθμός των επιχειρήσεων που εντάσσονται είναι 6.181 ενώ ήδη έχει ανοίξει η ηλεκτρονική εφαρμογή για τη δήλωση των δαπανών.

Αρχικά ο προϋπολογισμός ήταν 110 εκατ. ευρώ και εντάχθηκαν 4.412 επιχειρήσεις.

Σημειώνεται

ότι οι παραπάνω προϋπολογισμοί είναι οι αναγραφόμενοι στην πρόσκληση και στις αντίστοιχες τροποποιήσεις της (χωρίς το 20% της υπερδέσμευσης). Ο αριθμός των επιχειρήσεων είναι ο τελικός αριθμός που αντιστοιχεί στον προϋπολογισμό συμπεριλαμβανομένης της υπερδέσμευσης.

Η δράση

Το πρόγραμμα ενισχύει υφιστάμενες πολύ μικρές και μικρές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σε 8 στρατηγικούς τομείς προτεραιότητας του Επιχειρησιακού Προγράμματος Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα, Καινοτομία (ΕΠΑνΕΚ) και είναι οι εξής:

Αγροδιατροφή / Βιομηχανία ΤροφίμωνΠολιτιστικές και Δημιουργικές Βιομηχανίες (ΠΔΒ)Υλικά / ΚατασκευέςΕφοδιαστική ΑλυσίδαΕνέργειαΠεριβάλλονΤεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνίας ΤΠΕΥγεία

Οι επιχειρήσεις επιδοτούνται με ποσό 15.000 έως 200.000 ευρώ και η χρηματοδότηση καλύπτει το 40% των επιλέξιμών δαπανών ενώ προσαυξάνεται κατά 10%, φτάνοντας στο 50% στην περίπτωση πρόσληψης νέου προσωπικού.

ΕΣΠΑενίσχυση επιχειρήσεων
Keywords
Τυχαία Θέματα